(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

FARKAS JULIANNA Dátum: 2018-03-21 16:29:29
Szabó Miklósné írta ekkor: 2018-03-16 15:25:02
Kedves Judit! Szeretnék néhány kérdést feltenni! Junius elején milyen meleg a tenger? Érdmes-e itthonról élelmet vinni, vagy az ottani bevásárló központokban vásárolni ? Van-e "rendes" kávéfőző? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.Szabó miklósné
Kedves Utastársam ! Junius elején már nagyon jó a tenger, hiszen már most is nyári időjárás van Kusadasin :-) , Szerintem nem érdemes ételt kivinni, mindent be lehet vásárolni, a félpanziós ellátás bőséges, és tényleg csak gyümölcsöt vagy valami könnyű rágcsálni valót szükséges venni. Kávéfőző nincsen a szobákban, de a Yoncában napközben is lehet kávét inni a bár részben , 3 évvel ezelözz 2 líra volt egy capuchino .
FARKAS JULIANNA Dátum: 2018-03-21 16:24:37
Petz Veronika írta ekkor: 2018-03-08 22:49:21
Érdeklődni szeretnék több ügyben is. Június elején mennék Kusadasiba. Vívódok a szállások között. Az appartmanházban az étkezés aggaszt. Az ott történő félpanziós ellátás esetén svédasztalos a reggeli és a vacsora? Amennyiben menűből kell választani, milyen a választék, hány fogás van és mi? Én nem eszem halat, semmilyen tenger gyümölcsét, belsőséget, kinait. Lehet naponta mást is rendelni (pl. marha, baromfi, mert gondolom sertés nincs) és egy hagyományos magyar gyomorral rendelkező vendégnek ehető, megfelelő? Szenvedélyes dohányos vagyok. Hol élhetem ki ezen szenvedélyemet? Pl. a stúdió vagy appartman erkélyén lehet dohányozni, vagy a medence körül? Most gyógyulgatok egy lábtörésből, ami azt jelenti, hogy csak korlátozottan tudok mozogni, gyalogolni. Ez a szükséges élelmiszerek, italok beszerzése szempontjából lehet érdekes, mert a tengerpartra a kisbusszal le tudok menni (ahogy írták napközben óránként-félóránként közlekedik az appartmanház és a strand között). Tehát, van-e elég közel olyan lehetőség, ahol megoldhatom a vásárlásokat, vagy csak többszáz méterre? Június elején mennyire meleg a tenger, lehet benne fürdeni? Mekkora a zsúfoltság? Esetleg "előszezoni"? A lábam és a dohányzás miatt érdeklődnék a buszutazás iránt is. Hány óránként van lehetőség leszállni és rágyújtani (éjjel is), valamint kicsit sétálni? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Üdv. Petz Veronika
Kedves Veronika ! Az appartmanházban a reggeli és a vacsora is svédasztalos , a reggeli bőséges, kontinentális reggeli, általában két féle meleg reggeli van, például a török specialitások, lecsós virsli , cigara bürek, vagy a török tojás rántotta. Vannak műzlik, több fajta kenyér, vaj, felvágottak több fajta sajt , túró, olajbogyók, gyümölcsök. Gyümölcs levek, török tea, kávé......tényleg ami szem szájnak ingere. Ha reggelire bőségesen veszel mindenből kitart egészen estig... Tényleg képtelenség végig enni az étlapot. Vacsora szintén félpanziós , na ott aztán képtelenség mindent megkóstólni annyira bőséges , tényleg nem lehet választani . Török specialitások, és mivel 150 évig itt voltak nálunk ezért a török és magyar konyhában vannak átfedések. Mondhatnám azt is , hogy bizonyos értelemben hasonlít egymásra. Nem kell félteni a hasunkat :-) Csak a sertés húst nem eszik meg, de az nem azt jelenti, hogy csak halat esznek. Szárnyast és marhát esznek a legtöbbet. Dohányzás !!!!! jó hírem van, a törökök mindenhol dohányoznak !!!!! az apartmanban nem lehet dohányozni , a szobákban sem lehet, de az erkélyen, és a medence mellett lehet dohányozni. Június elején már nagyon jó a tenger, hiszen már most is nyári meleg van Kusadasin :-) A zsúfoltság június közepétől van, amikor is ténylegesen elkezdődik a szezon ( főszezon ) .A buszok napközben 4 óránként állnak meg, éjjel viszont meghajtják a sofőrök, hiszen mindenki alszik. Általában egyhuzamban Bulgáriát átutazzuk. Igyekeztem mindenre kitérni , és remélem minden félelmet eloszlattam :-) Julianna
Szabó Miklósné Dátum: 2018-03-16 15:25:02
Petz Veronika írta ekkor: 2018-03-08 22:49:21
Érdeklődni szeretnék több ügyben is. Június elején mennék Kusadasiba. Vívódok a szállások között. Az appartmanházban az étkezés aggaszt. Az ott történő félpanziós ellátás esetén svédasztalos a reggeli és a vacsora? Amennyiben menűből kell választani, milyen a választék, hány fogás van és mi? Én nem eszem halat, semmilyen tenger gyümölcsét, belsőséget, kinait. Lehet naponta mást is rendelni (pl. marha, baromfi, mert gondolom sertés nincs) és egy hagyományos magyar gyomorral rendelkező vendégnek ehető, megfelelő? Szenvedélyes dohányos vagyok. Hol élhetem ki ezen szenvedélyemet? Pl. a stúdió vagy appartman erkélyén lehet dohányozni, vagy a medence körül? Most gyógyulgatok egy lábtörésből, ami azt jelenti, hogy csak korlátozottan tudok mozogni, gyalogolni. Ez a szükséges élelmiszerek, italok beszerzése szempontjából lehet érdekes, mert a tengerpartra a kisbusszal le tudok menni (ahogy írták napközben óránként-félóránként közlekedik az appartmanház és a strand között). Tehát, van-e elég közel olyan lehetőség, ahol megoldhatom a vásárlásokat, vagy csak többszáz méterre? Június elején mennyire meleg a tenger, lehet benne fürdeni? Mekkora a zsúfoltság? Esetleg "előszezoni"? A lábam és a dohányzás miatt érdeklődnék a buszutazás iránt is. Hány óránként van lehetőség leszállni és rágyújtani (éjjel is), valamint kicsit sétálni? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Üdv. Petz Veronika
Kedves Judit! Szeretnék néhány kérdést feltenni! Junius elején milyen meleg a tenger? Érdmes-e itthonról élelmet vinni, vagy az ottani bevásárló központokban vásárolni ? Van-e "rendes" kávéfőző? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.Szabó miklósné
Grand Judit Dátum: 2018-03-13 14:26:26
Zsolt írta ekkor: 2018-03-06 16:59:39
Kedves Grand Judit és Fórumozók ! Érdeklődöm,hogy költőpénznek TR Lirát vagy Eurot érdemes vinni . Esetleg mind két valutát ? És milyen arányban ? Válaszokat előre is köszönöm.Üdv.:Zsolt
Kedves Zsolt, szerintem hozzon €-t .TRY-t meg vált ott annyit, amennyire szüksége lesz. Üdvözlettel, Grand Judit
Petz Veronika Dátum: 2018-03-08 22:49:21