(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Gavallér Szilvia Dátum: 2017-12-26 20:12:22
Érdeklődni szeretnék, hogy melyik éttermeket érdemes felkeresni, vagy aki félpanziót kért a Yoncában annak mi a vélemény(íz és mennyiség)? Remélem most már elinditják ide a nyaralást, mert már kb. 3 éve szeretnék ide eljutni. Köszönöm az infókat. Üdv. Gavallér Szilvia
FARKAS JULIANNA Dátum: 2017-05-15 16:45:34
Kedves utastársaim ! Nagyon sajnálom, hogy megint nem jött össze az idei török nyaralásunk. Csatlakozom az elöttem szólóhoz. Az előző évben a " B " tervet kellett elővennem a fiókból, de ebben az évben már nem szeretném. Szép szép Görögország , de a törökökkel nem vetekszik :-) ....sőt ! Van pár utastársunk akik úgy szintén bevállalva a magasabb költséget ( repülő ) elutazunk a szeretett helyre. Legyőzve azt, hogy szőke kék szemmel, abszolút európai külsővel egyedül belevágjak egy ekkora útnak !!! .....És nem félek semmitől !!!!!!!!!!! Hogy végre megint ott nyaralhassak ahol én szeretnék ! Az legutolsó utazásunkkor ( 2015 szeptember ) amikor már javában migráns helyzetben voltunk, nem voltak olyan események amiket a média beállított . Az utazási iroda részéről nézve ezt a történetet érthető a visszatáncolás a kevés foglalás miatt, hiszen szerződések kötötték őket, és hát látva a foglalások arányát nem érte volna meg nekik ezt bevállalni ( sajnos ) . Egy szó mint száz , van egy két utas akiket nem érdekel semmilyen hírforrás , és legyőzve minden akadályt olyan nyaralást szervezünk amit szeretnénk :-) Ettől független meg fogjuk osztani az élményeinket , és remélem rácáfolunk mindenre ami kifogást jelentett más utasok számára. :-)
Németh Zsolt Dátum: 2017-04-02 19:22:14
Kedves Leendő Útitársak! Szeretnék néhány gondolatot megosztani a törökországi állapotokról és Kusadasiról. Az elmúlt 9 hónap alatt volt szerencsém 3 alkalommal is 1-1-1 hetet eltölteni Törökországban. Legutóbb a múlt vasárnap érkeztem haza Isztambulból. Isztambul a 3 év alatt -akkor jártam ott először - nem sokat változott. Talán picit valóban kevesebb a turista, de azok a hírek miszerint" alig találkozni külföldivel, bezártak a boltok, szinte üres a Nagy Bazár", nem igazak. A nevezetes műemlékek környékét megerősítették rendőri és katonai védelemmel, van bőven civil ruhás rendőr is. De melyik európai nagy városban nincs? (Budapesten az adventi vásárokon ugyanezt tapasztaltam.) Menekülteket nem láttam. Kéregető, kolduló alig van az utcán. 9 évvel ezelőtt Rómában, pedig akkor nem volt még menekültválság, ennek sokszorosát láttam, lépten-nyomon beléjük botlottunk. 2 hét múlva választások lesznek az országban, ezért helyenként választási standokat állítottak fel, mindenki a maga igazát bizonygatja, kicsit zenélnek, kicsit körtáncolnak, zászlókat osztogatnak, de békések az emberek. Több eladóval is beszélgettünk a Bazárban (magyarul is), akik elmondták, hogy ők az üzletből, a turistából élnek, nekik is érdekük, hogy rendben menjenek a dolgok. A választási szólamok április 16. után majd elcsitulnak. A "keménykedés" a választóknak szól, az országnak szüksége van az idegenforgalmi bevételekre. Ugyanezt mondták az Isztambulban és Kusadasiban élő barátaink is. Tavaly nyáron - 2 nappal a puccs után - indultunk Antalyába és Alanyába (Földközi-tengeri üdülőhelyek). Nagyon szép hetet töltöttünk el ott, észre sem lehetett venni, hogy bármilyen gond is lenne az országban. Ősszel szintén azon a vidéken jártam, csak jót tudok mondani mindenről. Biztonságban éreztem magamat minden alkalommal. Annyira kellett óvatosnak lenni, amennyire az ember óvatos bárhol, ha külföldön tartózkodik. Kusadasiban már három alkalommal voltunk. Csodálatos a hely, szép a város, hangulatos és van bőven látnivaló. A Karavánszeráj, a felújított vár a félszigeten, a bazár, a hajókikötő, szóval esténként sem kell unatkozni. Szépek a fakultatív programok is. És mindez megfizethető áron. Bátran lehet fogyasztani a vendéglátóhelyeken és alkudozni a bazárban. A Yonca aparthotel a maga kategóriájában remek. A személyzet segítőkész, a szobák tiszták, hétközben is volt ágynemű csere és minden évben volt valamilyen apró újítás, ami a vendégek kényelmét szolgálta. Gondolom az új tulajdonosok is mindent meg fognak tenni a vendégek kedvéért. Aki nem akart kimenni éppen a tengerpartra, az a medencénél is jól érezhette magát. A hotel jó helyen fekszik, közel van a tengerpart, a kis bazár. A közelben két szupermarket (Kipa és Migros) található, illetve elkészült egy új szórakoztató központ is, ahol lehet vásárolni, hajnalig táncolni, enni, inni. De a belvárosba is gyorsan és olcsón be lehet jutni a dolmusokkal. Néhány ismerősöm szállodában volt néhány évvel ezelőtt és ők is nagyon elégedettek voltak a hellyel és az ellátással is. Az út valóban hosszú, de kibírható. Én már háromszor megtettem, nekem elhihetik, van róla tapasztalatom. Csak összehasonlításként: ha valaki repülővel akarna oda eljutni főszezonban, akkor az utazási iroda által ajánlott ár háromszorosáért tehetné azt meg. És végül: aki fogékony egy másik kultúrára és van is rá igénye, hogy azt megismerje valamelyest, továbbá nem hagyja, hogy a sajtóban terjesztett és leegyszerűsített "tények", hiedelmek befolyásolják, az nyugodtan válassza úticélként ezt a gyönyörű országot és benne ezt a kisvárost. Garantáltan nem bánja meg. Még egy utolsó gondolat, de már az utazási iroda felé: az első 2 évben - mivel akkor sem lehetett a munkahelyi elfoglaltságok miatt előre tervezni - az indulás előtt 2 héttel foglaltam le a főszezoni időpontot. Nem volt tele a busz, Kusadasi még nem volt bejáratott a hely. Nem kellett már áprilisban döntenem. Számomra, és lehet, hogy más számára sem opció a görög szállásfoglalási lehetőség (azt annyira nem kedvelem). (Ha nem indulna el az út, akkor én nem mennék Görögországba, inkább máshogyan oldanám meg az utazást, vagy máshová mennék.) Azzal, hogy április 10-ig kell dönteni, szerintem maga az iroda sugallja azt, hogy bizonytalan a helyzet, és a még ingadozó utasoknak nincs elég idejük meggyőződni ennek ellenkezőjéről, ezért inkább nem, vagy máshová foglalnak.
Grand Judit Dátum: 2017-03-12 23:48:45
Bodnár Barbara írta ekkor: 2017-03-11 15:54:48
Sziasztok! Azoktol kerdeznem, akik jartak mar kint! Mi 2012-ben voltunk Kudadasiban a Grand Tours-szal es imadtuk. :) Mikor elmentunk hajokirandulasra a fakultativ program kereteben, a fedelzeten kaptunk uditot is, aminek ragogumi ize volt, kulsore 7Up-ra hasonlitott. Akkor,ott megkerdeztuk a markajat es utana a kisebb boltokban a parton vettunk is rahedlivel, meg a hazautra is :) Sajnos azota elfelejtettuk a nevet es ebben kernenk segitseget, hatha valaki tudja/ emlekszik ra :) Az uvege zold volt, az ital atlatszo. Valaki esetleg??? :)
Uludag gazoz? https://www.google.hu/search?q=uludag+gazoz&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjyrMuNh9LSAhXCXiwKHVFWCKsQsAQIIA&biw=1344&bih=687
Grand Judit Dátum: 2017-03-12 23:48:45
Bodnár Barbara írta ekkor: 2017-03-11 15:54:48
Sziasztok! Azoktol kerdeznem, akik jartak mar kint! Mi 2012-ben voltunk Kudadasiban a Grand Tours-szal es imadtuk. :) Mikor elmentunk hajokirandulasra a fakultativ program kereteben, a fedelzeten kaptunk uditot is, aminek ragogumi ize volt, kulsore 7Up-ra hasonlitott. Akkor,ott megkerdeztuk a markajat es utana a kisebb boltokban a parton vettunk is rahedlivel, meg a hazautra is :) Sajnos azota elfelejtettuk a nevet es ebben kernenk segitseget, hatha valaki tudja/ emlekszik ra :) Az uvege zold volt, az ital atlatszo. Valaki esetleg??? :)
Uludag gazoz? https://www.google.hu/search?q=uludag+gazoz&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjyrMuNh9LSAhXCXiwKHVFWCKsQsAQIIA&biw=1344&bih=687