(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Parálián
Fórum bejegyzései

Dátum: 2008-04-14 23:29:55
írta ekkor: 2008-04-12 22:15:46
Szia Oszioszi! Köszönöm a válaszod! Ami szöget ütött a fejemben, a prospektusban úgy néztem, hogy vannak redőnyök az apartmanon. állítólag teljesen felújított. A másik, akkor átverés, mert az is bent van, hogy légkondis, nem, mintha nem lnnék meg a légkondi nélkül, mert itthon sincs. Kávéfőzőt mindenképpen viszek, mert reggel nekem fontos. A buszos úttól nem félünk, mert társasággal megyünk, már évek óta együtt járunk és a többiek bosszúságára szét szoktuk röhögni magunk. Nem tudom, hogy mennyire tömött a busz arra, de az biztos, hogy mi felvidítjuk a környezetet. Sajnos én a buszon nem tudok aludni, de nem zavar, mert ha lehet látni, akkor elvagyok. Köszönöm a jótanácsaid, majd a kisfiam szerelem fel mindennel, mert én valszeg a lábainál ülök, ha elalszik. Ami egy kicsit jobban érdekelne az, hogy állítólag toalet után a wc papírt nem szabad bele dobni. Bocsi, de nekem ez furcsa, még ilyen heklyen nem voltam. Szeretném, ha erről megírnád a tapasztalatod. A másik, hogy tényleg van-e internet kávézó Paralián. Bár van 2 kártya a digitálisba, de rengeteget fényképezünk. A harmadik, hogy tudnál-e ajánlani olyan kajáldát, ahova többször is érdemes visszamenni! A kisfiam nem eszi meg a húst és nem vagyok hajlandó mindig a MC-be vinni. Főzni viszont nem fogok, csak kávét! Több fórumon is körbe nézek, Ti mit tapasztaltatok, tényleg vannak meduzák a tengerben? A kalózhajó csupán azért vonz, mert azt írta a prospektus, hogy a Meteorák közelében megy és elhagyott parton köt ki, ahol esetleg kagylókat tudnék gyűjteni, nem szeretném készen megvenni. Messze nem biztos, hogy mi is mindenhova eljutunk, amit beterveztünk, de tervezünk és várjuk a nyarat! Egyébként mi Győr mellől indulunk, úgy, hogy megyünk eleget, de utaztunk már jó sokat és még szeretnénk is! Megköszönném, ha tájékoztanál arról, hogy hol érdemes vásárolni, mármint mindennapi szükségletre, tej, ásványvíz, kenyér, ilyenekre gondolk és néhány praktikus tanácsra! Addig is köszi szépen! brym
Szia! Bocs, most mondja a férjem, tényleg volt redőny. Amúgy szerintem nem felújított, hanem teljesen új ez az apartman. A fürdőben ki volt írva angolul is, hogy ne dobjuk a papírt a vécébe. Mi nem kockáztattuk meg, elég furcsa volt, de nem szerettünk volna mi csatorna eldugulást okozni. Egy hétig ki lehetett bírni...Internet kávézóra nem emlékszem, de valószínű, hogy van, csak mivel nem kerestük, így nem tudom biztosra mondani. Kajálda szempontjából mi szinte minden nap máshol ebédeltünk, kóstolgattunk mindenfélét. Ha a kisfiad nem eszi meg a húst, ajánlom a sült feta sajtot, friss kenyérrel, salátával - nagyon finom. A gyros a Caravellel bejáratával szembeni sarki kajáldában nagyon finom volt. Meg még egy helyen, a part mentén, de a nevét nem tudom már...Mi Debrecenből mentünk, de a görögországi gyrosnak a debreceni vizet sem vihet... Isteni finomak az édességeik, nagyon édesek, mézesek, de imádtam őket- egynél többet nehéz megenni egyszerre... A fagyi is szuper, 1 euróért hatalmas gombocót adna, és király az íze. A mindennapi dolgokat supermarket nevű boltokban lehet megvenni (ezek kb. itteni Plus nagyságúak), az árak nagyjából megegyeznek az itthoniakkal, vagy esetleg min. nagyobbak. Van az apartmantól, ahogy mész haza, vagy két ilyen supermarket. Ami meglepő volt, hogy rengeteg a bőr-és szőrme bolt. És jó áron. Szóval ha érdekel, akkor légkondicionált boltokban lehet venni bőrkabátot, bundát stb. (elég furcsa volt nyáron látni ilyen boltokat tele emberekkel...) Medúzák voltak (kékek, barnák), de már döglöttek, és csak egy esős nap után sodorta a víz ki a partra, szóval nem kell aggódni. A kalóz hajós út tuti nem a Meteorák közelébe visz ( a Meteorák kb. 100 km-re van Paraliától, annyit meg nem hajóztak), és kagylót, ha reggel korán, kb. 7-kor kimentek, akkor tudtok a parton is szedni. Mi amikor voltunk, esett egy nap az eső és másnap reggel még több kagyló volt reggel a parton....Ha még érdekel valami, kérdezz bátran. Szia, őszi
Dátum: 2008-04-12 22:15:46
írta ekkor: 2008-04-10 21:31:08
Szia! Mi vittünk szúnyogrisztót, de nem volt rá szükség, mert nem volt szúnyog. Nyitott ablakkal aludtunk, (ebben az apartmanban nincs légkondi, redőny sem, csak sötétítő), de csak egy éjjel volt olyan meleg, hogy nehéz volt aludni, egyébként éjjel kicsit lehűlt az idő (épp kellemesre). Rezsón lehet főzöcskézni, van egy pár edény, pohár, evőeszköz. Nincs törlőkendő, kávéföző sem. Meg törülköző sincs. Ágynemű van. Minden szép, tiszta volt. Mi az első emeleten laktunk, volt kis teraszunk, ami az utcára nézett. Az út elég fárasztó, vigyetek olvasnivalót, meg ahogy írtam párnát, takarót, kissé melegebb ruhát. Este is lehet olvasni, ha akarsz, mert a fejed felett van egy kis égő, amit felkapcsolhatsz, de adnak vagy 2-3 dvd filmet is (komédia, romantikus) és utána próbálkozhat az ember az alvással. Az ülések dönthetőek, de nemigazán tudtunk aludni, lehet csak rajtunk múlt (mások nagyokat aludtak a környékünkön). Kb. 17-18 óra volt az út, kb. 3-4 óránként megálltunk, lehetett menni toalettre. Athénban nem voltunk, mert úgy olvastam az hosszú út és nem akartunk többet buszozni, inkább élveztük a tengerpartot. A Meteorákhoz ott kint jelentkeztünk, úgy van hogy első este van egy találkozó a Caravelben és ott elmondják milyen kirándulásokra lehet jelentkezni. Olymposra pont a Meteorák utáni napon lehetett menni, így azt kihagytuk, a kalóz hajó nem vonzott (állítólag nem is volt nagy szám...) Nyugodtan kérdezz még bármit, ha tudok segíteni. És jó nyaralást! (jó nektek, hogy még előttetek áll a nyaralás)
Szia Oszioszi! Köszönöm a válaszod! Ami szöget ütött a fejemben, a prospektusban úgy néztem, hogy vannak redőnyök az apartmanon. állítólag teljesen felújított. A másik, akkor átverés, mert az is bent van, hogy légkondis, nem, mintha nem lnnék meg a légkondi nélkül, mert itthon sincs. Kávéfőzőt mindenképpen viszek, mert reggel nekem fontos. A buszos úttól nem félünk, mert társasággal megyünk, már évek óta együtt járunk és a többiek bosszúságára szét szoktuk röhögni magunk. Nem tudom, hogy mennyire tömött a busz arra, de az biztos, hogy mi felvidítjuk a környezetet. Sajnos én a buszon nem tudok aludni, de nem zavar, mert ha lehet látni, akkor elvagyok. Köszönöm a jótanácsaid, majd a kisfiam szerelem fel mindennel, mert én valszeg a lábainál ülök, ha elalszik. Ami egy kicsit jobban érdekelne az, hogy állítólag toalet után a wc papírt nem szabad bele dobni. Bocsi, de nekem ez furcsa, még ilyen heklyen nem voltam. Szeretném, ha erről megírnád a tapasztalatod. A másik, hogy tényleg van-e internet kávézó Paralián. Bár van 2 kártya a digitálisba, de rengeteget fényképezünk. A harmadik, hogy tudnál-e ajánlani olyan kajáldát, ahova többször is érdemes visszamenni! A kisfiam nem eszi meg a húst és nem vagyok hajlandó mindig a MC-be vinni. Főzni viszont nem fogok, csak kávét! Több fórumon is körbe nézek, Ti mit tapasztaltatok, tényleg vannak meduzák a tengerben? A kalózhajó csupán azért vonz, mert azt írta a prospektus, hogy a Meteorák közelében megy és elhagyott parton köt ki, ahol esetleg kagylókat tudnék gyűjteni, nem szeretném készen megvenni. Messze nem biztos, hogy mi is mindenhova eljutunk, amit beterveztünk, de tervezünk és várjuk a nyarat! Egyébként mi Győr mellől indulunk, úgy, hogy megyünk eleget, de utaztunk már jó sokat és még szeretnénk is! Megköszönném, ha tájékoztanál arról, hogy hol érdemes vásárolni, mármint mindennapi szükségletre, tej, ásványvíz, kenyér, ilyenekre gondolk és néhány praktikus tanácsra! Addig is köszi szépen! brym
Dátum: 2008-04-11 07:54:05
írta ekkor: 2008-04-10 21:52:18
Mia 2/203 szobában voltunk! :)
Szia! Mi a 201-be megyünk, mert elvileg annak nagyobb az erkélye, mint a többinek. :) Nagyhirtelen azt még szeretném megkérdezni, hogy a szobában van klíma vagy valami hűtőberendezés (nem kajás hűtőre gondoltam)? Ezért kell plusz díjat fizetni? Még lehet kérdezek, ha eszembe jut valami! Remélem nem nagy teher... Köszi a választ! Üdv: Citromka
Dátum: 2008-04-10 21:52:18
Mia 2/203 szobában voltunk! :)
Dátum: 2008-04-10 21:50:03
Citromka!A Kyriaki apartman jó!Jó volt a fürdőszobája is!A kis konyhában van egy pár tányér,edény....!A busz ott tesz le pont előtte!Mi olyan de 11re értünk oda és egyből be is lehetett már menni!De vmikor várni kell mert elhúzódik a takarítás!A Kyriaki a főutcán van úgyhogy este kicsit zajos,forgalmas de minket egyáltalán nem zavart!A hazaindulási napon 9kor el kell jönni a szobából és amíg nem jön meg a busz addig lent a földszinten be lehet rakni a bőröndöket egy helyiségbe!A busz változó,hogy mikor ér oda!Attól függ,hogy mikor ér át a görög határon és onnan tól még vagy 2 óra kb!De a Caravel apartmanban ez ki lesz írva,hogy mikor érkezik a busz!A miénk pl 12:30 ra ért oda!Felpakoltunk és utána még mászkáltunk egyet utoljára!(jó melegben) És majd csak du 4kor indul haza a busz!Hát röviden ennyi!De nagyon jó volt! :)