(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Sartin
Fórum bejegyzései

Sólya Nándor Dátum: 2017-07-13 23:19:13
Grand Alexandra írta ekkor: 2017-07-12 19:26:06
Kedves Nándor, meg kérhetem Önt, ha van rá lehetősége, másolja be ezt a szöveget minden elérhető fórumra, fb oldalra...Szerintem jobbat mondani, írni nem tudunk, ennek kellene kötelező olvasmánynak lenni minden nyaralónak, tökéletesen le írta. Ha nincs rá ideje ill. lehetősége akkor az engedélyét kérném hogy én meg tegyem. Nagyon szépen köszonöm, és várni fogjuk Sartin! Alexandra
Kedves Alexandra!Nyugodtan másolja és a lehetőségekhez mérten adják közre eme mondanivalóm.Sajnos vagy nem de vannak a sorok közt valós megtörtént dolgok,de hasznos információk is.Vannak figyelem felkeltő és segítő meglátások.Ez mindenkire más és más lehet.Nyugodtan tegye közzé és osszák ha lehet.Remélem tudtam pártatlanul segíteni az utazásokhoz.Üdvözlettel.....érkezünk hamarosan.
Sólya Nándor Dátum: 2017-07-13 23:11:07
Rubi László írta ekkor: 2017-07-12 23:14:10
Kedves Nándor! Még annyival kiegésziteném az alábbiakat, hogy isteni finomak a cukrász süteményeik és a péksüteményeik is. A péksütik töltött valamik sajttal- sonkával vagy bármivel, átlagosan 2 eu /db. Fánk 1,7-2 eu /db. Cukrászsütik, valami mennyei, nálunk még csak hozzá hasonló sem kapható, átlagosan 2,5 eu /db. Kimért édességek, pl baklava 11eu/kg, ropiszerüségek 9eu/kg. Az esti költést a bevásárlóutcában.... ezt mindenki maga tudja, de ott is lehet és van is mire költeni. Egyébként a párommal 1993-óta rendszeresen járunk Görögországba és nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni ott, ha mindenhová el szeretnénk menni ahová van fakultativ, szeretnénk kocsit motort quadot bérelni, kipróbálni amit lehet, élvezni a mediterrán világot, és általánosságban jól érezni magunkat. Ha ennek 1200-1500-2000 euro az ára egy hétre, akkor ennyi, és még mindig nem az elmeroggyant gazdag csávó esete áll fent csak másoké akiknek több az igénye és a lehetősége hogy jól érezze magát.
Kedves László!Azt hiszem nem szállok vitába.Természetesen én a normál egyszerű nyaralásról alkottam véleményt.Lehet bérelni,kölcsönözni.Lehet minden fakultatívra elmenni.Lehet vásárolgatni is.Kérdés mire van igény és mire jut elegendő készpénz amit elkölthet a nyaralás alatt.Mi minden évben elmegyünk 1-2 fakultatívra.Amelyik éppen adott helyen megtettszik.Úgy szoktunk "élni" kint azon az egy héten ahogyan leírtam és nem spórolunk.De nem is költünk olyan dolgokra amiket nem tartunk kötelezőnek vagy éppen nekünk hasznosak.Nem akarunk mindenhova eljutni adott helyen,de azért ami megtettszik meglátogatjuk.Kefalonián pl.szigettúra,beach-túra.Amikor 8 éve Sartin voltunk akkor is elmentünk 2 fakultatívra mert akkor azt tartottuk érdemesnek.Most bérelni fogunk robogót és tudom,hogy ki fogunk jönni anniyból amennyit erre szánunk.Természetesen lehet mindenkinek más és más az igénye és amíg én beérem azokkal a dolgokkal amiket leírtam,más többre vágyik.Ez egyénfüggő.Quadot bérelni nem akarok mert az nem a világom.Drágának is tartom,ugyanakkor a robogót elégnek tartom.Az üdítöket,italokat supermarketekben veszem meg és nem a bárokban.Az étkezéseket is a felderített helyeken,melyek kedvezőek a számomra tervezem megoldani és nem a parti legdrágább helyeken.Korfun pl a San-Remo gyroszos a legjobb és a legkedvezőbb,legforgalmasabb és ezáltal a legfrissebb árut árulják.Mindent lehet.Ahogyan őn is írja,csupán két dolog szab hatért a dolgoknak....1.a pénztárcánk....2.az igényünk.Kitapasztalva az évek során és ahány helyet bejártunk mindenhol megvannak azok a helyek ahol számomra elérhető minden.Sartin is.Emlékezetből még megvannak a dolgok.A többi majd jön magától és az idegen vezetőtől.Az árakat pl.fánk,péksütik,ropiszerűségek,cukrászsütik,kimért dolgok,sörök,koktélok egyebek mindenhol ennyibe,de szigeteken még többe kerülnek.Kefalonia Sartihoz képest drága helynek számít.A lényeg az,hogy érezze jól magát mindenki a saját komfortjában és lehetőségeihez mérten.Üdv.
Rubi László Dátum: 2017-07-12 23:14:10
Rubi László írta ekkor: 2017-07-12 22:49:57
Kedves Nándor! Igazat adok önnek,ki lehet jönni 600-650 euróból is ha visszafogjuk a költekezést. De ha valakinek ennél többre van igénye akkor álljon itt néhány ár is. Sassosnál két quad egy napra benzinnel együtt (feltankolva kapjuk úgy is kell visszaadni) cirka 130 eu. A parton lévő napágyak fogyasztás ellenében használhatóak. Egy narancs dzsúz 3 eu, egy eszpresszo kávé 2,5 eu, egy üveges mythos sör 5 eu, egy koktél 7,5 eu. Napi szinte 2 fő részére ez simán van 30-40 euro. Az aquaspeednél kétszemélyes jetski fél órára 90 euro. Esti koktél valamelyik bárban két főre cirka 15 euro. Búvárkodás egy főre 50 euro. A fakultativ programokat, kalózhajózás, Thesszaloniki kirándulás, meg sem emlitem az árakat mindenki láthatja honlapon vagy megtudja személyesen kint Sartiban. Tehát két főre simán elmegy az 1200 euro ami még nem is sok ha a napi általános költekezéshez ezeket is hozzávesszük, és még mindig nem a gazdag elmeroggyant csávóról beszélünk csak egy nyaraló házaspárról akik kipróbálják a helyi lehetőségeket és jól akarják érezni magukat.
Kedves Nándor! Még annyival kiegésziteném az alábbiakat, hogy isteni finomak a cukrász süteményeik és a péksüteményeik is. A péksütik töltött valamik sajttal- sonkával vagy bármivel, átlagosan 2 eu /db. Fánk 1,7-2 eu /db. Cukrászsütik, valami mennyei, nálunk még csak hozzá hasonló sem kapható, átlagosan 2,5 eu /db. Kimért édességek, pl baklava 11eu/kg, ropiszerüségek 9eu/kg. Az esti költést a bevásárlóutcában.... ezt mindenki maga tudja, de ott is lehet és van is mire költeni. Egyébként a párommal 1993-óta rendszeresen járunk Görögországba és nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni ott, ha mindenhová el szeretnénk menni ahová van fakultativ, szeretnénk kocsit motort quadot bérelni, kipróbálni amit lehet, élvezni a mediterrán világot, és általánosságban jól érezni magunkat. Ha ennek 1200-1500-2000 euro az ára egy hétre, akkor ennyi, és még mindig nem az elmeroggyant gazdag csávó esete áll fent csak másoké akiknek több az igénye és a lehetősége hogy jól érezze magát.
Rubi László Dátum: 2017-07-12 22:49:57
Sólya Nándor írta ekkor: 2017-07-12 17:22:39
Kedves László!Mindenben majdnem egyetértek önnel.Kivéve az 1000-1200 euro/2fő.....ez vicc kicsit.Mi 9 éve járunk Görögországba és még soha 600 euronál többet nem tudtunk ésszerűen elkölteni.Persze láttunk olyat is amikor az elmeroggyant gazdag csávó 1000 eurót eltapsolt 3 nap alatt a műkörmős-műhajas-műcickós és egyébb dolgokkal felszerelt csajával.....de....minden napra ha normális igénye van valakinek és nem akar főzőcskézni akkor a kaja /reggeli,gyenge ebéd,vacsora/ két főre max.35-40 euróból kihozható.Persze ha valaki minden nap reggelire megeszik 8 péksütit,ebédre a forróságban / ami 40 fok is lehet/ nagy tál gyrost és söröket meg Ouzot,vacsorára pedig haltállal eszi tele magát és rövid italokkal,koktélokkal tele fekszik le,közben a parton is ezerrel nyomja a sört és a fánkokat meg a boltokban szórja a pénzt akkor nem elég az 1000 euro.Mi reggelente kávé,egy péksüti,üdítő és irány a part.Délben max.egy gyros pitában a nagy melegben mert az ember nem kíván egyebet enni.Este egy souvlaki,vagy gyros tálon,esetleg egy görög saláta egy sörrel vagy üdítővel.A parton egy fagyi naponta vagy fánk.Palacsinta és ez elég is szokott lenni.Szerintem 2 fő 600-650 auroból ki kell,hogy jöjjön ezek fényében.Tavaly Kefalonián voltunk ami lényegesen drágább Sartinál simán kijöttünk 600-ból úgy ,hogy még vizifánkoztunk is és fakultatívon is voltunk......De mindenki annyit költ amennyit szeretne.Én csak a reális dolgokat irtam le.....eltérhet ez ide vagy oda is ....
Kedves Nándor! Igazat adok önnek,ki lehet jönni 600-650 euróból is ha visszafogjuk a költekezést. De ha valakinek ennél többre van igénye akkor álljon itt néhány ár is. Sassosnál két quad egy napra benzinnel együtt (feltankolva kapjuk úgy is kell visszaadni) cirka 130 eu. A parton lévő napágyak fogyasztás ellenében használhatóak. Egy narancs dzsúz 3 eu, egy eszpresszo kávé 2,5 eu, egy üveges mythos sör 5 eu, egy koktél 7,5 eu. Napi szinte 2 fő részére ez simán van 30-40 euro. Az aquaspeednél kétszemélyes jetski fél órára 90 euro. Esti koktél valamelyik bárban két főre cirka 15 euro. Búvárkodás egy főre 50 euro. A fakultativ programokat, kalózhajózás, Thesszaloniki kirándulás, meg sem emlitem az árakat mindenki láthatja honlapon vagy megtudja személyesen kint Sartiban. Tehát két főre simán elmegy az 1200 euro ami még nem is sok ha a napi általános költekezéshez ezeket is hozzávesszük, és még mindig nem a gazdag elmeroggyant csávóról beszélünk csak egy nyaraló házaspárról akik kipróbálják a helyi lehetőségeket és jól akarják érezni magukat.
Grand Alexandra Dátum: 2017-07-12 19:26:06
Sólya Nándor írta ekkor: 2017-07-12 17:05:37
Kedves fórumozók! Rubi László felvetése és a veszélyekre való felhívása valóban fontos dolog.Azonban....ha egy gyermek fullad bele a tengerbe,vagy akár itthon a Balatonba az kizárólagosan a szülő hibája.A gyermekeket tessék fokozottan figyelni és vigyázni rájuk.Erősen hullámzó vízbe ne engedjük és felügyelet nélkü sose fürödjenek gyermekek a tengerben.Ez viszont ne jelentse azt,hogy akkor most óriási botrány vagy gond lenne Sartiban a tengerparton vagy bármely görög nyaralóhelyen.Ez nem a Miami beach és nem Florida....ahol rengeteg vizimentő és egyébb egyén vigyáz a túristák elmeroggyant viselkedése miatt a fürdőzőkre.De van orvos,és az idegen vezető is ott van aki segítségére lehet bárkinek aki nyaralni indul.Tudomásul kell venni azt,hogy a tenger nem játszótér.....hordoz veszélyeket önnmagában,hiszen ezért tenger óriási mélységekkel.Ugyanakkor ott van a Sarti-Beach ahol lassan mélyülő rész van és gyermekeseknek inkább az ajánlott.Ne a sziklákhoz vigyük a gyereket fürdeni ha erős hullámverés van.Ne egy eldugott öbölben fürödjön az aki nem tud úszni vagy bizonytalan úszás tudással rendelkezik.Ha egy adott mélyégből hirtelen nagyobb mélység fölé kerekedik búvárkodás közben ne ilyedjen meg és ne kezdjen kapálózni.Terelje vissza önnmagát a komfort zónájába.Ne fogdossuk a sünöket,ha belelépünk ne kezdjük kicibálni a tüskéket mert nem fog sikerülni.Azzal orvoshoz kell fordulni és legyen biztosítása mindenkinek.Ha motorozunk,quadozunk akkor vigyünk legalább egy biciglis kesztyűt magunkkal,mert nem foglal helyet igazán.Ha van motoros kesztyű az még jobb.Nagyot lehet esni egy 50-es robogóval is.De ésszel közlekedve felfedezhetjük a térség csodálatos partjait,öbleit.Ilyenkor mindíg vigyünk magunkkal telefont és az idegenvezető elérhetőségét.Tudjuk pontosan hova akarunk eljutni,mert ha baj van /ne legyen/ akkor legalább az irányt tudjuk közölni az idegenvezetővel,hogy merre keressenek.Természetesen a nyaralásnak is vannak,lehetnek árnyoldalai...de senki nem azért megy,hogy féljen.Jól akarjuk magunkat érezni és csodálatosan nyaralni.Ehez szükséges a felelősség érzetünk is....alkoholos italt a nagy melegben módjával fogyasszunk,mert nagyon hamar megárthat.....halasszuk azt az esti programokra.Igyunk eleget és ha lehet ne szénsavast.Vikos ásványvízet olcsón lehet kapni és tankoljunk belőle fel a hűtőbe.Aki a napot kevésbé bírja vigyen napernyőt magával és nyomja le a homokba,ezzel kevéske de hasznos árnyékot nyer.Sarti csodálatos hely és szép nyaralást biztosít mindenki számára.Élvezzük ki ezt és úgy térjünk haza,hogy tele vagyunk pozitív energiával és feltöltődtünk.Hiszen mindenki ezért megy.Fogadjuk meg az idegen vezetőt tanácsait....az éttermekben nagyon sok helyen van Magyar nyelvű étlap és pár szót beszélnek is magyarul.De mi is legyünk annyira azért kedvesek,hogy legalább köszönni megtanulunk Görögül....mosolyogva fogadják.Az utiokmányainkat ellenőrizzük le mielött utazunk,nehogy a személyi vagy az útlevél érvényessége lejárjon közben,vagy otthon maradjon.Láttunk már családot leszállni Röszkén anyuka okossága miatt.Apuci hiába telefonáll és fenyegetőzik a kapcsolataira hivatkozva...nem engedték ki az országból.A nyaralásnak ott vége is lett.Tehát ezek fontos dolgok a biztosítással együtt ,mert a Macedonok ha kicsit hepciásak azt is kérik.....Ezekkel kívánok mindenkinek kellemes nyaralást.Mi is nemsokára megyünk.......Aug.20-tól irány Sarti.
Kedves Nándor, meg kérhetem Önt, ha van rá lehetősége, másolja be ezt a szöveget minden elérhető fórumra, fb oldalra...Szerintem jobbat mondani, írni nem tudunk, ennek kellene kötelező olvasmánynak lenni minden nyaralónak, tökéletesen le írta. Ha nincs rá ideje ill. lehetősége akkor az engedélyét kérném hogy én meg tegyem. Nagyon szépen köszonöm, és várni fogjuk Sartin! Alexandra