Szia.
Nehéz válaszolni, életkor és elvárás, valamint érdeklődés kérdése.
Neos Marmaras egy hegyes völgyes környék, a település 3 öbölben terül el. Jó lábak kellenek mivel sok a kaptató.
A strandjai sziklásak kövesek, a homokosakért gyalogolni kell fél-egy órát. A városkában van "relative" sok üzlet taverna supermarket de kb 30 perc alatt az összes bejárható. Nekem nem nyerte el a tetszésemet, szórakozóhely alig van kisgyerekeseknek főleg nem ajánlom.
Nei Pori: szellős település kevés üzlet (1-2) és néhány supermarket, széles tengerparti sétány, sok taverna, kis vidámpark a gyerekeknek és széles, lassan mélyülő tengerpart. Családosoknak kisgyerekeseknek ideális. Szórakozóhely nem volt akkor 2012-ben. Fakultativ programokhoz elfogadható távolságban van.
Paralia: fiataloknak ajánlott a sok disco és szórakozóhely miatt, rengeteg üzlet taverna van. A part nem túl széles viszonylag hamar mélyül de van laposabb része is. Mivel ide közel van Makrigialos a kagylótelep, a vize eléggé koszos, valamint meduza is előfordul. Én nem tenném kedvenc uticélnak.
Sarti: szellős település sok üzlettel tavernával, supermarkettel. Közeli fakultativ programokhoz ideális de pl Meteorákhoz nem, a távolság miatt. 3 részből áll a , célszerű az ófalu vagy Sarti Village-n foglalni szállást.
Tengerpartja széles homokos helyenként hirtelen mélyül de van ahol lapos. Szórakozóhelyet itt sem láttam.
Nehéz választ adni mivel minden hely kulturált, a görögök kedvesek szivélyesek. Itt Sarti közelében van még a narancspart is ahová érdemes elmenni.
Ha sorrendet kellene felállitani: elsö hely Sarti,második Nei pori. Marmarasra és Paraliára nem mennék, persze ez mint irtam igények és elvárások kérdése.
Ha jól akarod érezni magad akkor 2 fő részére cirka ezer ezerkétszáz eu-t célszerű hozni.
Kedves László!Mindenben majdnem egyetértek önnel.Kivéve az 1000-1200 euro/2fő.....ez vicc kicsit.Mi 9 éve járunk Görögországba és még soha 600 euronál többet nem tudtunk ésszerűen elkölteni.Persze láttunk olyat is amikor az elmeroggyant gazdag csávó 1000 eurót eltapsolt 3 nap alatt a műkörmős-műhajas-műcickós és egyébb dolgokkal felszerelt csajával.....de....minden napra ha normális igénye van valakinek és nem akar főzőcskézni akkor a kaja /reggeli,gyenge ebéd,vacsora/ két főre max.35-40 euróból kihozható.Persze ha valaki minden nap reggelire megeszik 8 péksütit,ebédre a forróságban / ami 40 fok is lehet/ nagy tál gyrost és söröket meg Ouzot,vacsorára pedig haltállal eszi tele magát és rövid italokkal,koktélokkal tele fekszik le,közben a parton is ezerrel nyomja a sört és a fánkokat meg a boltokban szórja a pénzt akkor nem elég az 1000 euro.Mi reggelente kávé,egy péksüti,üdítő és irány a part.Délben max.egy gyros pitában a nagy melegben mert az ember nem kíván egyebet enni.Este egy souvlaki,vagy gyros tálon,esetleg egy görög saláta egy sörrel vagy üdítővel.A parton egy fagyi naponta vagy fánk.Palacsinta és ez elég is szokott lenni.Szerintem 2 fő 600-650 auroból ki kell,hogy jöjjön ezek fényében.Tavaly Kefalonián voltunk ami lényegesen drágább Sartinál simán kijöttünk 600-ból úgy ,hogy még vizifánkoztunk is és fakultatívon is voltunk......De mindenki annyit költ amennyit szeretne.Én csak a reális dolgokat irtam le.....eltérhet ez ide vagy oda is ....