Köszönöm szépen! Most mennénk arra először, és azt nem tudom, hogy melyik rész "kulturáltabb". Nei Pori, Sarti, Paralia, ... Üdv: Laci
Szia.
Nehéz válaszolni, életkor és elvárás, valamint érdeklődés kérdése.
Neos Marmaras egy hegyes völgyes környék, a település 3 öbölben terül el. Jó lábak kellenek mivel sok a kaptató.
A strandjai sziklásak kövesek, a homokosakért gyalogolni kell fél-egy órát. A városkában van "relative" sok üzlet taverna supermarket de kb 30 perc alatt az összes bejárható. Nekem nem nyerte el a tetszésemet, szórakozóhely alig van kisgyerekeseknek főleg nem ajánlom.
Nei Pori: szellős település kevés üzlet (1-2) és néhány supermarket, széles tengerparti sétány, sok taverna, kis vidámpark a gyerekeknek és széles, lassan mélyülő tengerpart. Családosoknak kisgyerekeseknek ideális. Szórakozóhely nem volt akkor 2012-ben. Fakultativ programokhoz elfogadható távolságban van.
Paralia: fiataloknak ajánlott a sok disco és szórakozóhely miatt, rengeteg üzlet taverna van. A part nem túl széles viszonylag hamar mélyül de van laposabb része is. Mivel ide közel van Makrigialos a kagylótelep, a vize eléggé koszos, valamint meduza is előfordul. Én nem tenném kedvenc uticélnak.
Sarti: szellős település sok üzlettel tavernával, supermarkettel. Közeli fakultativ programokhoz ideális de pl Meteorákhoz nem, a távolság miatt. 3 részből áll a , célszerű az ófalu vagy Sarti Village-n foglalni szállást.
Tengerpartja széles homokos helyenként hirtelen mélyül de van ahol lapos. Szórakozóhelyet itt sem láttam.
Nehéz választ adni mivel minden hely kulturált, a görögök kedvesek szivélyesek. Itt Sarti közelében van még a narancspart is ahová érdemes elmenni.
Ha sorrendet kellene felállitani: elsö hely Sarti,második Nei pori. Marmarasra és Paraliára nem mennék, persze ez mint irtam igények és elvárások kérdése.
Ha jól akarod érezni magad akkor 2 fő részére cirka ezer ezerkétszáz eu-t célszerű hozni.