Tisztel Grand Tours!
Idén május 17-24. között szeretnék Önökkel elutazni Zakynthos szigetére. Nagy valószínűséggel egyedül mennék. Több kérdésem is lenne Önökhöz, mielőtt lefoglalnám az utazást.
- Ha egyedül utazok májusban a Hotel Bozikis-be kell-e egyágyas felárat fizetnem?
- Májusban vannak-e már fakultatív programok? Vagy még teljesen holt szezon van olyankor a kirándulásoknál?
- Milyen időre lehet készülni május második felében?
- Ha autót bérelnék, körülbelül milyen árakkal lehet készülni?
- Ha vacsorát is igényelnék, akkor az milyen lenne? Menüválasztásos, a'la Carte vagy svédasztalos? Két- vagy háromfogásos?
Várom a GRAND TOURS mielőbbi válaszát! Közönöm!
Én elsősorban kirándulni szeretnék és picit pihenni a tengerparton. Ezért választottam a májusi időpontot!
Több ismerősöm is a májust javasolta, mert június végétől augusztus végéig sokszor iszonytató kánikula van 38-43 fokkal és az ősz sokszor nagyon esős vagy borongós és korán besötétedik.
Igaz nyáron és ősszel melegebb a tenger, de a májusi zöld táj, a nyugalom, a kellemes hőmérséklet a kirándulásokhoz és a hosszú nappalok kárpótolnak az egésznapos lubickolás helyett, nem beszélve a megfizethető, olcsó uatzási árról! Persze a Nap ilyenkor már nagyon magasan jár úgyhogy napozásra is jó a május! Ellentétben az őszi kiégett tájjal (amit sokszor erdőtüzek okoznak) és a korai sötétedéssel.
Azt is mondták, hogy a szezon kezdetén még jobban odafigyelnek a nyaralókra, mint ősszel, amikor már mindenkinek elege van a nyaralók szüntelen áradatából.
Minden időpontnak megvan az előnye-hátránya!
Egy a lényeg, hogy mindannyian egyre vágyunk: LÁTNI ZAKYNTHOS-t!!! Legyen az tavasz, nyár vagy ősz!
Mindenkinek szép utat!
"Titkok illata fénylett hajadban és béke égi csendje"
Kedves Zoli! Először is elnézést kérek a kései válaszért. Szóval az első és utolsó négy héten a Hotel Bozikisra sem kell egyágyas felárat fizetni. Arra a kérdésére, hogy májusban indulnak-e a fakultatív programok azt tudom válaszolni, hogy mint minden fakultatív program, ez is létszámfüggő. Az időjárás kelleme, tavaly ilyenkor 25 fok körül volt a hőmérséklet. Az autóbérlési tarifák attól függenek, hogy hány napra bérlünk autót, az 1 napos kb. 50 EUR-tól,
a 3 napos kb 115.-EUR-tól indul autótípustól függően. A vacsoráztatás az El Greco étteremben történik, ahol a'la Carte étkezés van. Remélem döntésében segítségére voltam és igaza van: ZAKYNTHOST LÁTNI KELL!