Kedves Bíró Magdi.
Ha lehet, mivel Ti már voltatok, tudnál nekem Korfuról írni, mit érdemes megnézni,hova "kell" elmenni. Ha nem okoz problémát, esetleg az árakról is tudnál pár sort írni? Nagyon szépen köszönöm. Rényeiné Tímea
Szia Timi! Igaz én nem Magdi vagyok, de egyidőben nyaraltunk Korfun a Magdiékkal május 31-június 07 között. Ha fakultativ program keretében szeretnétek felfedezni a szigetet, akkor a Szigettúrát ne hagyjátok ki, minden lényeges város, település benne van. Ha önállóan autóval indultuk felfedező túrára, akkor a lényegesebb települések és látnivalók Korfu város (óváros, régi erőd, új erőd, kikötő, partmenti sétány), Kassiopi (kilátó), Paleokastritsa (Bella Vista, és a Férfi kolostor), Achilleion (Sissi Kastély). Kicsit délebbre Korission tó. Sidaritól kb. 2 km-re , de szerintünk 4-5 km-re található Perulades falucska, ahol a Sunset Beach-en gyönyörű kilátásban élvezhetük a naplementét. Mi a Sidari és Perulades közötti távolságot gyalog tettük meg, kb. 1,5 óra gyalog. Túrázásnak nagyszerű és társaságban egyáltalán nem fárasztó. Árak: A főutcán lévő magukat supermarketnek nevező boltokban nem igazán éri meg vásárolni, viszonylag drága, viszont Sidariban van két nagyobb supermarket egymással szemben, ott érdemes vásárolni. Gyros: 1,90 nagyobb 3 Euro, Musaka kb. 5 Euro. Ha gyorskaját szeretnétek enni a legjobb választás a San Remo nevű hely. Az éttermek ettől drágábbak, de 7-10 Euro között már egy normális adagú egytál étel efogyasztható. Egy-két étterembe érdemes beülni, mert a pincérek görög tánccal, görög esttel szórakoztatják a vendégeket. Érdekes, hogy a kinai étteremtől kezdve a mexikói hangulatú helyekig, az angol pubokat idéző kocsmáig minden megtalálható. Mi ugyan előszezonban voltunk, de már szinte minden helyen, étteremben minden este program volt, Kareoke, Elvis est, Görög est, Disco. A Mikeyes és Memories helyeket többen dicsérték. Zsuzsi, az idegenvezető szokott Kareokezni, nagyszerű hangja van, ne hagyjátok ki, hátha ti is kedvet kaptok! :-) Remélem valamennyire sikerült segitenem, de úgy ahogy Magdiéknak is, és nekünk is bármi kérdésetek van az idegenvezető Varga Zsuzsi biztos hogy mindenben segit! Szép, és aktiv nyaralást kivánok! Üdv. R. Tímea