Kedves Utasunk (kíváncsi vagy Úr)!
A Grand Tours Utazási Iroda görög referenseként engedje meg, hogy „kiegészítsem” az Ön által leírtakat.
Nem szeretnék részletekbe belemenni, hiszen az Ön kedves szobatársa (barátnője) egy másik oldal fórumán már hasonló rosszhiszemű és alaptalan vádaskodással rontja Irodánk jóhírét, ezért ezen a fórumon Irodánk vezetője már mindent leírt korrekten és részletesen az említett mentésről. Így nem szeretném önmagunkat ismételni, inkább csak röviden elmondanám az én szemszögemből a történteket.
Május 31-én, szombaton este kb. 21.00-kor kaptam egy telefonhívást a főnökömtől, miszerint az egyik úton lévő busz Igoumenitsában elromlott. Kérte, hogy próbáljak meg a környéken szerelőt, illetve ezzel párhuzamosan mentésre buszt szerezni (ekkor már ő is és a sofőr is folyamatos kapcsolatban volt a buszt gyártó, Scánia cég szervízszolgálatával és próbálták kideríteni a hiba okát). Megj.: a busz kb. 19.30-kor állt meg. Riadóztattam az összes környékbeli görög partnerünket és megkezdődött a telefonálgatás a szerelők és a szabad busz felkutatására. Időközben kiderült, hogy javíthatatlan hibáról van szó és alkatrészt kell cserélni, amit csak a másnap délelőtt érkező szervízszolgálat tud a helyszínre szállítani. Ekkor a főnököm rögtön utasított, hogy a busszal párhuzamosan kerítsek szállodát is Igoumenitsában, ahol el tudjuk szállásolni az utasokat. Ha hiszi, ha nem, nincs minden egyes görög településen szállodakapcsolatunk, ezért igénybe vett kb. egy órát, mire olyan szállodát találtam Igoumenitsában, ahol van üres szoba ennyi utas számára + úgy mellesleg taxit is kerítettem, ami a város széléről elvitte Önöket a szállodába. Szeretnék egy olyan irodát látni, aki ezt gyorsabban le tudta volna szervezni (itt utalnék vissza az Ön által említett 5 óra hosszára!).
Mindeközben ne felejtsük el a másik szálat, a buszokkal. Merthogy, ugye szerettük volna minél hamarabb hazajuttatni utasainkat, ezért továbbra is folyamatos kapcsolatban álltam a partnerekkel, akik újabb és újabb busztársaságokat kerestek meg. Sajnos hiába, hiszen szombat estéről lévén szó a környéken az összes busz fuvarban volt vagy éppen nem lehetett elérni. Korfun sikerült buszt találni, de mire ráakadtunk elment az utolsó komp, amivel átjuthatott volna a szárazföldre. Következő komp másnap reggel lett volna, de mi ebbe se nyugodtunk bele és végül Görögország egy másik részéről (Leptokariaból) sikerült szerezni egy buszt, amit rögtön el is indítottunk a helyszínre. Ekkorra a busz utasai már régen a szállodában voltak, a szobájukban (ezt onnan tudom, hogy a szálloda recepciósával is negyedóránként beszéltem).
Vajon hogyha nem az Önök érdekeit tartottuk volna szem előtt, Ön szerint elindítottunk volna egy buszt Leptokariából Igoumenitsába az éjszaka közepén? A többi kedves fórumozó tájékoztatására itt megjegyezném: Leptokaria – Igoumenitsa: kb. 350 km.
Azt már tényleg csak kiegészítésként tenném hozzá, hogy a hiba diagnosztizálásakor az Iroda vezetője azonnal elindított egy buszt Magyarországról is, ami aztán másnap vette volna át az utasokat a görög busztól (közben megjavították az eredeti korfus buszt és végül az vette át és hozta haza az utasokat).
Azt hiszem, vannak eltérések a két történet között. Az enyémet alátámasztandó, amennyiben kívánja, elküldöm Önnek a telefonom részletes havi számláját. Elhiheti, hogy a részletezőn megtalálható 05.31-én este 21.00 órától másnap hajnal 02.00 óráig igoumenitsa-i, korfu-i és egyéb görög telefonszámokkal lefolytatott beszélgetéseim nem azért zajlottak, mert éppen unatkoztam.
Mellesleg ott tartózkodásuk alatt néhány napot én is Korfun töltöttem és találkoztam Önnel.
Csak hogy emlékeztessem Önt, én voltam az, aki a telepített idegenvezetőnkkel,Varga Zsuzsával együtt próbáltunk az Ön számtalan kérdésére legjobb tudásunk szerint válaszolni (többek között az Ön kérésére a heti időjárásjelzést is letöltöttem az internetről). Hozzáteszem, mindezt nagyon szívesen tettük, én is és a kolleganőm is, hiszen az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk az Utasainkért. Az egyetlen dolog, amit nem tartok korrektnek, hogy mindezek ellenére az Ön szobatársa a fent említett fórumon azon kívül, hogy az Irodánkat szapulja, az idegenvezetőnk nemtörődömségéről ír. Megtenné, hogy fellép az adott fórumra és saját tapasztalatai szerint korrigálja ezt az alaptalan vádat?
Köszönettel: Kajtor Nagy Heléna