(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Costa Bravara-án
Fórum bejegyzései

Dátum: 2008-04-11 12:56:50
írta ekkor: 2008-04-10 14:19:20
Na igen,azt sohasem ajánlom senkinek,hogy kocsival menjen be Barcelonaba,mert macerás a parkolás és rossz vége lehet,ha nem látod át a rendszert. Akár a kocsit is elvihetik. Jobb bemenni, busszal vagy vonattal(ki hol száll meg,ez attól függ),bent már nem tétel a metrójegy ,és egyszerűbb is,de eleve sokmindent megnézhetsz úgy,hogy metróznod sem kell.Mert bementek a Plaza Cataluna-ra és ott van egy köpésre a katedrális, a Las Ramblas, a Colombus szobor, a kikötő, a piac, a gótikus negyed......stb., még sorolhatnám,és akkor még metrójegy sem kellett. Én tuti nem írtam Sitges-ről,így nemtudok erről nyilatkozni. Tossaban az házak előtt kell fizetni,én úgy emlékszem,mert egyik évben ettől volt kiakadva egy család,hogy ők ezt nemis tudták,de nem merek fixre mondani semmit. Partok közül a Costa Brava része jó a búvárkodáshoz leginkább(szerintem),szóval Tossa talán a csúcs.Costa Maresme..stb,már annyira nem jó. Tossa környékén meg bárhol bepróbálkozhattok.Én amúgy azért szeretem még Tossat,mert a víz elsőosztályú.míg mikor Costa Maresmen dolgoztam(Pineda-ban és Calellaban)akkor sokszor koszos volt,mert Santa Susanaban sűrűn eltört egy csatorna. De ez nem általános,szóval senkit nem akarok elriasztani és negatív reklámot sem akarok.
Köszönöm a válaszodat, de még mindig vannak problémáim. Mi az utazások ésszerűsítése miatt valószínűleg átutazóban töltünk el egy napot Barcelonában. Akkor hol tudunk megállni az autóval? Olvastam korábban, hogy a Montjuic hegyen ingyenes parkolási lehetőség van. Ezt milyen tábla jelzi hogy valóban ingyenes? És a hegy melyik részén? Metróállomás milyen messze van? Ott biztonságos azért a parkolás? A Google térkép alapján próbáltam azonosítani a helyszínt: Spanyol falu, Katalán Múzeum stb., de ha tudnál mondani valami közelebbit, jó lenne. Egyébként körülbelül az általad leírt helyeken szeretnénk sétálgatni, a gyerekek miatt semmilyen komoly múzeumba nem kezdünk bele. (Szerencsére én már korábban sok mindent megnéztem.) Viszont a Güell Parkot és a Sagrada Familia templomot szeretném még a családomnak is megmutatni. A templom különleges, a parkot pedig tudom, hogy élveznék a gyerekek. Ezek egy kicsit messzebb vannak, oda hogy jutunk el metróval? Egyébként alapvetően Tossában szeretnénk eltölteni az időt, sok fürdéssel, pihenéssel és sok-sok sétával. Onnan csak Marinalandba, Blanesbe, legfeljebb 1-2 környékbeli katalán faluba tervezünk kirándulást. Egy kicsit hosszú voltam… Bocsi az akadékoskodásért, de a segítőkészségedet, ami páratlan, igyekszem én is „kihasználni”. Köszi még egyszer a segítséged!
Dátum: 2008-04-10 14:19:20
írta ekkor: 2008-04-09 22:30:16
Szia Sodorka! Bérmálásnak hívják. A nyáron én is Tossába utazom, és örömmel olvasom a fórumokon a tájékoztatásaidat. Nagyon formában vagy, és ráadásul tájékozott! Tossában már kétszer voltam, sok évvel ezelőtt, de most is olyan izgalommal készülök, mintha először mennék. Igaz, a családomat először „viszem” oda. Szerintem ők sem fognak csalódni. A friss információkat nagyon szívesen olvasom a későbbiekben, biztosan lesz majd kérdésem is. Ami új, hogy autóval megyünk, és néha elég kaotikus helyzetekről olvasok főleg Barcelona, illetve a parkolás vonatkozásában. Sitgesben töltünk még néhány napot. Te írtál róla valahol, hogy milyen mesebeli hely? Mert akkor néztem utána ennek a városkának. Milyen a partja, sekély vagy gyorsan mélyülő? A gyerekek miatt remélem, hogy az előbbi. Bár a te stílusodban már ők is imádnak búvárkodni, úgyhogy ilyen szempontból is nagyon jó lesz Tossa. Melyik strandot ajánlod a leginkább? Melyek a környék legjobb strandjai? Az autózásra visszetéve: Sitgesben hogy tudunk parkolni, tudsz róla valamit? És Tossában milyen a parkolás az apartmanházak előtt?... Képzeld el, ha még kérdezni is akartam volna!
Na igen,azt sohasem ajánlom senkinek,hogy kocsival menjen be Barcelonaba,mert macerás a parkolás és rossz vége lehet,ha nem látod át a rendszert. Akár a kocsit is elvihetik. Jobb bemenni, busszal vagy vonattal(ki hol száll meg,ez attól függ),bent már nem tétel a metrójegy ,és egyszerűbb is,de eleve sokmindent megnézhetsz úgy,hogy metróznod sem kell.Mert bementek a Plaza Cataluna-ra és ott van egy köpésre a katedrális, a Las Ramblas, a Colombus szobor, a kikötő, a piac, a gótikus negyed......stb., még sorolhatnám,és akkor még metrójegy sem kellett. Én tuti nem írtam Sitges-ről,így nemtudok erről nyilatkozni. Tossaban az házak előtt kell fizetni,én úgy emlékszem,mert egyik évben ettől volt kiakadva egy család,hogy ők ezt nemis tudták,de nem merek fixre mondani semmit. Partok közül a Costa Brava része jó a búvárkodáshoz leginkább(szerintem),szóval Tossa talán a csúcs.Costa Maresme..stb,már annyira nem jó. Tossa környékén meg bárhol bepróbálkozhattok.Én amúgy azért szeretem még Tossat,mert a víz elsőosztályú.míg mikor Costa Maresmen dolgoztam(Pineda-ban és Calellaban)akkor sokszor koszos volt,mert Santa Susanaban sűrűn eltört egy csatorna. De ez nem általános,szóval senkit nem akarok elriasztani és negatív reklámot sem akarok.
Dátum: 2008-04-09 22:30:16
Szia Sodorka! Bérmálásnak hívják. A nyáron én is Tossába utazom, és örömmel olvasom a fórumokon a tájékoztatásaidat. Nagyon formában vagy, és ráadásul tájékozott! Tossában már kétszer voltam, sok évvel ezelőtt, de most is olyan izgalommal készülök, mintha először mennék. Igaz, a családomat először „viszem” oda. Szerintem ők sem fognak csalódni. A friss információkat nagyon szívesen olvasom a későbbiekben, biztosan lesz majd kérdésem is. Ami új, hogy autóval megyünk, és néha elég kaotikus helyzetekről olvasok főleg Barcelona, illetve a parkolás vonatkozásában. Sitgesben töltünk még néhány napot. Te írtál róla valahol, hogy milyen mesebeli hely? Mert akkor néztem utána ennek a városkának. Milyen a partja, sekély vagy gyorsan mélyülő? A gyerekek miatt remélem, hogy az előbbi. Bár a te stílusodban már ők is imádnak búvárkodni, úgyhogy ilyen szempontból is nagyon jó lesz Tossa. Melyik strandot ajánlod a leginkább? Melyek a környék legjobb strandjai? Az autózásra visszetéve: Sitgesben hogy tudunk parkolni, tudsz róla valamit? És Tossában milyen a parkolás az apartmanházak előtt?... Képzeld el, ha még kérdezni is akartam volna!
Dátum: 2008-04-09 12:00:58
Sziasztok! Hali Timi! Visszajelöltelek!:-) Nemtom már hányszor voltam Tossaban,de sokszor. Spanyolo.-ban előszőr 13évesen voltam...............,azaz.......16éve.Akkor Pineda de Mar-ban voltunk,ahol később dolgoztam is. Tossaban először 9éve voltam,azóta sokszor nyaraltam ott,de mikor kint dolgoztam,akkoris sokszor átmentem,mert hangulatos,és ott lehet a legjobban búvárkodni(esetemben senki se gondoljon mélyvízi búvárkodásra smile ) Szóval ismerem azt a részt az tuti. Igazából Tossatól Barcelonaig fekvő részt ismerem a legjobban,de nem csak a parti részekre gondolok.Meg Costa Dorada-n is voltam párszor. Szóval ha van kérdés,csak szóljatok. Ja,igen Sant Juan júni 23.-án van,ill. akkor van Szent Iván éjjele(nálunk),és giga petárdázások vannak,meg nagy bulik. Olyankor eszik a Coca nevezetű sütit,ami sima leveles tésztából van és kandírozott gyümik vannak rajta,mondjuk én ettem már tepertőset is smile .Nem nagy durranás a süti a mi süteményeinkhez képest,de finom. ja,és olyan formálya van,mint egy téglalap alakú pizzának. A Petárdás részt úúúúútálom,mert félek. A petárdákat már előtte akár 2héttel is durrogtataják,mert olyankor már kivannak helyezve ilyen petárdaárús bodegák,de az igazi 23.-án éjjel van. Nagyon durva!!!! Amit még szeretek az Corpus Christi,ami Júni. 14.-én van(asszem),tök szép virágszőnyegeket csinálnak,meg elsőáldozás is van olyankor.Ezt nálunk hogy hívják?
Dátum: 2008-04-08 22:25:01
írta ekkor: 2008-04-08 20:00:26
Húha köszi szépen mindenkinek a hozzászólásokat. Jó hogy ennyit segítetek. tetszik a szállás is amit a képen láttam és már nagyon várom:D smile
Szia Anna! Szerintem a többiek nevében is nyilatkozhatom, hogy szivesen tettük a segítséget, a hozzászólásokat. Nekünk Tossa de Mar kellemes, feledhetetlen, nagyszerű, gyöngyörű élményeket nyújtott! A mai napig hatása alatt vagyunk annak az 1hétnek, amit ott töltöttünk., Nincs olyan nap hogy egyszer-kétszer ne jutna eszünkbe az óváros, a tenger, a hely, a kirándulások, a hajó stb. stb. Sodorka, azaz Dóri pedig nagyon-nagyon szereti Tossa de Mart, és más fórumokon tapasztalva önzetlenül segit bármiben. :-) Ha jól emlékszem június végére tervezitek a kirándulást? Azt hiszem június 23-a körül a spanyoloknál Szent János, vagy Szent Johanna napja van, olyankor a városok, templomok diszbe öltöznek és programokkal készülnek. Állítólag nagyszerű élmény ez az ünnepség, hisz ha jól tudom a spanyolok legnagyobb vallási ünnepe ez a nap. De Sodorka biztos többet tudna erről mesélni! :-) Nekem az ismereteim nagyon hiányosak! Remélem Anna te is nagyon jól fogod magad érezni Tossa-ban, és mesélsz majd nekünk az élményeidről! Üdv. R. Timi