Na igen,azt sohasem ajánlom senkinek,hogy kocsival menjen be Barcelonaba,mert macerás a parkolás és rossz vége lehet,ha nem látod át a rendszert. Akár a kocsit is elvihetik. Jobb bemenni, busszal vagy vonattal(ki hol száll meg,ez attól függ),bent már nem tétel a metrójegy ,és egyszerűbb is,de eleve sokmindent megnézhetsz úgy,hogy metróznod sem kell.Mert bementek a Plaza Cataluna-ra és ott van egy köpésre a katedrális, a Las Ramblas, a Colombus szobor, a kikötő, a piac, a gótikus negyed......stb., még sorolhatnám,és akkor még metrójegy sem kellett. Én tuti nem írtam Sitges-ről,így nemtudok erről nyilatkozni. Tossaban az házak előtt kell fizetni,én úgy emlékszem,mert egyik évben ettől volt kiakadva egy család,hogy ők ezt nemis tudták,de nem merek fixre mondani semmit. Partok közül a Costa Brava része jó a búvárkodáshoz leginkább(szerintem),szóval Tossa talán a csúcs.Costa Maresme..stb,már annyira nem jó. Tossa környékén meg bárhol bepróbálkozhattok.Én amúgy azért szeretem még Tossat,mert a víz elsőosztályú.míg mikor Costa Maresmen dolgoztam(Pineda-ban és Calellaban)akkor sokszor koszos volt,mert Santa Susanaban sűrűn eltört egy csatorna. De ez nem általános,szóval senkit nem akarok elriasztani és negatív reklámot sem akarok.
Köszönöm a válaszodat, de még mindig vannak problémáim. Mi az utazások ésszerűsítése miatt valószínűleg átutazóban töltünk el egy napot Barcelonában. Akkor hol tudunk megállni az autóval? Olvastam korábban, hogy a Montjuic hegyen ingyenes parkolási lehetőség van. Ezt milyen tábla jelzi hogy valóban ingyenes? És a hegy melyik részén? Metróállomás milyen messze van? Ott biztonságos azért a parkolás? A Google térkép alapján próbáltam azonosítani a helyszínt: Spanyol falu, Katalán Múzeum stb., de ha tudnál mondani valami közelebbit, jó lenne. Egyébként körülbelül az általad leírt helyeken szeretnénk sétálgatni, a gyerekek miatt semmilyen komoly múzeumba nem kezdünk bele. (Szerencsére én már korábban sok mindent megnéztem.) Viszont a Güell Parkot és a Sagrada Familia templomot szeretném még a családomnak is megmutatni. A templom különleges, a parkot pedig tudom, hogy élveznék a gyerekek. Ezek egy kicsit messzebb vannak, oda hogy jutunk el metróval? Egyébként alapvetően Tossában szeretnénk eltölteni az időt, sok fürdéssel, pihenéssel és sok-sok sétával. Onnan csak Marinalandba, Blanesbe, legfeljebb 1-2 környékbeli katalán faluba tervezünk kirándulást.
Egy kicsit hosszú voltam… Bocsi az akadékoskodásért, de a segítőkészségedet, ami páratlan, igyekszem én is „kihasználni”. Köszi még egyszer a segítséged!