(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Costa Bravara-án
Fórum bejegyzései

Dátum: 2008-04-07 14:51:43
Hoppá! Ennél többet akartam írni,mint az előbb. smile Júni 13.-ai indulással megint megyek Tossaba. Jön valamelyikőtök akkor? smile
Dátum: 2008-04-07 14:50:24
Sziasztok! smile
Dátum: 2008-04-05 20:48:44
írta ekkor: 2008-04-04 16:54:40
Szerintem a kaució komoly... s mindezt hazánkfiainak köszönhetjük. Amikor megérkeztünk anno Tossába, és még nem foglalhattuk el a szállást, az apartmanház előtt üldögélve elkaptam egy beszélgetést ami az idegenvezető és egy fiatalokból álló csoport között hanzott el. A lényeg: a fiatalok a hazautazást úgy ünnepelték meg, hogy borgőzös jókedvükben disznóóllá változtatták az apartmanjukat, amit úgy is hagytak. Mindez természetesen nem tetszett a tulajnak, és kártérítést követelt, amiről aztán kissé megnyugodva lemondott... De azt hiszem, hogy többek között emiatt a kaució.
Ennek tudatában Yegenye amit olvastam, igaza van a tulajnak! Az ilyen társaságnak vissza se adnám a kauciót. Nekünk szerencsénk volt, kulturált fiatalokkal, utasokkal utaztunk oda is és vissza is. Én a II. emeleten lévő apartmanszobákat tudom ajánlani. Egyrészt azon az emeleten van az idegenvezető, a szobák a kis utcára néznek, zaj szinte semmi, másrészt a csillár, a hütő, ágy, fürdőszoba megfelelt minden elvárásunknak. Az irigykedés ...hajaja mi is visszemennénk. :-)
Dátum: 2008-04-04 16:54:40
írta ekkor: 2008-03-30 11:08:34
Szia Anne! :-) Az idő már nagyon jó volt június elején, kb. 30fok. Estére hül le egy kicsit, de max. egy hosszú ujjú pulcsi elég. A nap ereje és a víz már egész kellemes. Tavaly még nem kellett kaució-t fizetni, igy ebben nem tudok nyilatkozni. De nem igazán van mozditható tárgy egyik szobában sem, igy nem hiszem hogy nagyon komolyan vennék az egészet! Az apartman alapvető dolgokkal van felszerelve, jénai tányérok, villák, kanalak, merőkanál, lábasok stb. Semmi extra. A szobában ágy, asztal, székek, falbaépített szekrény, egy kis szekrény található. Szerény, de elegendő felszereltség. A fotókat a megadott mail cimre küldöm. Plusz info: A busz út hosszú, kb. 34 órás, de gyöngyörű. Ausztria, Észak-Olaszország, Franciaország, Spanyolország. Mi folyamatosan az ablakon lógtunk. :-) Fárasztó az út, de egyszer mindenféleképpen érdemes végigutazni. Meseszép!!!!! Üdv. R. Tímea
Szerintem a kaució komoly... s mindezt hazánkfiainak köszönhetjük. Amikor megérkeztünk anno Tossába, és még nem foglalhattuk el a szállást, az apartmanház előtt üldögélve elkaptam egy beszélgetést ami az idegenvezető és egy fiatalokból álló csoport között hanzott el. A lényeg: a fiatalok a hazautazást úgy ünnepelték meg, hogy borgőzös jókedvükben disznóóllá változtatták az apartmanjukat, amit úgy is hagytak. Mindez természetesen nem tetszett a tulajnak, és kártérítést követelt, amiről aztán kissé megnyugodva lemondott... De azt hiszem, hogy többek között emiatt a kaució.
Dátum: 2008-04-04 16:44:11
írta ekkor: 2008-03-28 15:21:37
Sziasztok! Én jún. 21-től nyralok tossa de mare-on. Yegenyétől szeretném megkérdezni, hogy van-e képe a szállásról mivel én is ott fogok megszállni. A másik kérdésem, hogy milyen árak vannak ott és hova érdemes elmenni kiránduásra? Köszi a válaszokat előre is:D smile
Szia! Szóval a képek: A Sol 1-2 apartmannál - itt a Grand Tours oldalán - nézd meg a további képeket. A felugró ablakban az 5. és a 6. kép a 101-es szobáé. Az ötödik képen látszik a lelógó csillárvezeték, remélem azóta már megcsinálták normálisan. :) Ja, és a hűtőgépet is jó lenne nyugdíjba küldeni:) Egyébként tényleg tiszta a hely, hét közepén - kedd talán - még ágyneműhuzat csere is van, ami úgy zajlik, hogy kopognak és egy pici, szimpatikus néni félig angolul, félig spanyolul, de igazából metakomunikatíve próbálja megértetni veled, miért is jött.:D Árak... Pizza: 8-10 euro, / sangria (étteremben): 4-5 euro / főételek: 8-16 euro ( a 16 euro már nyelvhal, roston sülve) / desszertek: (leginkább jégkrém) 3-5 euro. Bolti árak... Kenyérféle: buci (gyak. kifli méret) 0,4 euro, szeletelt 0,7 kg-os kenyér 1,5 euro / Tej 1 L 1-1,5 euro / felvágottak (lágy felvágottat, parizer, olasz stb. jellegűt ne is keress) 1-2 euro/vákuumcsomagolt adag / Zöldség, gyümölcs, mint itthon. A MaxiDia nevű "szupermarket" talán a legolcsóbb Tossában. Kilépsz a sol 2 ajtaján és jobbra fordulsz majd végigsétálsz a körforgalomig. Ott a sarkon is van egy bolt, de az nem a Dia. Kicsit tovább mégy, túl a kiszáradt folyó medrén - még mindig Sol felőli oldalon -, és a Sa Riera nevű étteremnél átmégy az utca másik oldalára. Most a kiszáradt folyó a bal oldaladra esik. Addig mégy egyenesen, amíg meg nem látod a Diát, kicsit srégan, jobb kéz felől. A nagy bevásárló kocsi 1 euróval "működik", de van kézi kosár is. Az árak tavalyiak. Borravaló... Illik adni 5-10 %-nyi borravalót, de csak ha megérdemli a pincér (általában megérdemli) A fizetés így történik: kéred a számlát, amit a pincér egy kistányéron hoz ki, majd elmegy. Te - ha van apród - kiszámolod a tányérra a pénzt+borravaló, majd veszed a kalapod, és elköszönsz, a pincér tekintetével követ, mosolyog, és köszön. Amennyiben nagy címleted van, ráhelyezed a tányérkára és nem mozdulsz. A pincér kis idő múlva jön, a tányérkával elviszi a pénzt. Te nem mozdulsz. 1-2 perc múlva jön a pincér a visszajáróval és eléd teszi, majd elsiet. Te annyit hagysz a tányéron, amennyit gondolsz, majd távozol. Giverola strandján - amennyiben a kis üvegaljú hajóval átmentek - 12 euróért lehet egy napernyőt és két napozóágyat bérelni /nap... Mi nem voltunk ott egy egész napot. A víz mindenhol hirtelen mélyül - Tossában is - , bár hajókázásunk alkalmával Santa Cristina strandja egész lankásnak tűnt. Egyelőre ennyi... meg egy kis irígykedés...:)