Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
» Kínálatunk » Görögország » Fakultatív programok
Görögország
2 beach túra

A reggeli órákban indulunk buszunkkal és látogatunk el a szigetünk nyugati féltekére, a Paliki-félsziget két különleges partjára strandolni. A délelőttöt a vörös homokos „xi” parton töltjük majd el, ahol a fürdésen kívül, iszappakolást is fölkenhetnek a szépülni vágyók. A déli órákban, félórányi utazás elteltével érkezünk meg a szigetünk második leggyönyörűbb partjára, a „petani” beachre, aminek hófehér homokos, kavicsos partja van és kristálytiszta türkíszzöld színű az öböl vize. Itt lesz lehetőségünk ebédelni a helyi tavernában, búvárkodni a halban gazdag öbölben, fotózni vagy csak napozni és a fantasztikus látványban gyönyörködni. Hazafelé igénybe vesszük a lixuri-argostoli között közlekedő kis kompot és folytatva buszunkkal az utat, érkezünk meg a kora esti órákban Skalába.

Ára: kb. 20/15 euro + kompköltség: 4 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Beachtúra
 
A kefalonia szigettúra

Egész napos felfedző körutunk alkalmával meg ismertetjük Önökkel Kefalonia történelmét és egyedülálló geológiai jelenségeit, pl. drogarati cseppkőbarlangot, a melissani földalatti barlangi tavat, víznyelőket. Utunk során láthatunk és fényképezhetünk vízimalmokat, világítótornyot. Lehetőségük nyílik a csodálatos Myrtos Beach fotózására is. Sétát teszünk Assoson, Kefalonia legfestőibb falujában, ami egy földnyelvre épült, és csúcsát egy 16. sz.-i velencei erőd uralja. Ezután megállunk a fővárosban, Argostoliban, ahol átsétálunk a városba vezető gáton, majd megcsodáljuk a "Katavothres" víznyelőket és még néhány környékbeli érdekességet. Következő állomásunk Makri Gialoson lesz, ahol fürdőzünk egyet, utána pedig ellátogatunk a sziget védőszentjéről elnevezett Szent Gierasimos kolostor-templomhoz. Utunk utolsó állomásaként részt veszünk egy borkóstolón, ahol nemcsak Kefalonia nemes borát, a Robolát kóstolhatjuk meg, de a borkészítés menetét is megismerhetjük. Érkezés Skalába a kora esti órákban.  

Ára: kb. 30/20 euro 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Szigettúra 1
Szigettúra 2
Ainos-hegyi túra

Késő délután indulunk Skalából autóbusszal Ainos Nemzeti Parkhoz. 3 km-es gyalog túra után /megfelelő cipő ajánlott/ érjük el a Jón szigetek és egyben Kefalonia legmagasabb pontját az 1628-m-es csúcsot. Letekintve eltörpülő települések és szigetek látványa nyűgöz le bennünket. Az egyedülálló látványt fokozza a Görögországban csak itt a hegy tetején található kefaloniai fenyő. A program befejezéseként feledhetetlen naplementét fotózhatunk a hegyről ...majd indulunk haza autóbuszunkkal Skalába.

Ára: kb. 15 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
hegyi túra

Albánia Korfuról

A sziget fővárosából indulva, kb. 2 órás hajózás után érjük el Albánia egyik déli városának – a valaha Görögországhoz tartozó – Agia Saranda kikötőjét. Rövid beléptetés után helyi idegenvezető kíséretében a város szívében, gyönyörű étteremben tartunk egy rövid kévészünetet, és felkészülünk a butrinti kirándulásra. Butrinti – amely a világörökség része – kb. 22 km-re található
Sarandától; ide helyi buszokkal visznek minket vadregényes tájakon és albán falvakon keresztül. Butrinti archeológiai gyöngyszem, hiszen több ezer év különböző kultúráinak, gazdag és – az ezeket évszázadokig takaró iszaprétegnek köszönhetően – épen maradt leleteit ásták ki a századelőn, ezen a helyen.Ókori görög, római, majd bizánci városok maradványai között vezet a kb. kétórás gyalogtúra, és közben alapos tudásra tehetünk szert a minket kísérő idegenvezetők jóvoltából. A kora délutáni órákban visszatérünk Agia Sarandába, ahol az étteremben svédasztalos ebédet fogyaszthatunk el. Hajónk 17 órakor indul vissza Korfura, ahol kb. este 7-kor kötünk ki.

Ára: kb. 51 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Albánia 1


Albánia Pargáról

Látogasson el velünk Agioi Sarandába-Bouthrotoba (Butrint), az albániai régészeti lelőhelyekre és a „Kék szem”-be (Albánia leghíresebb nemzeti parkja).
Butrint egy régészeti lelőhely és ókori görög város Albániában, mintegy 20 km-re délre Sarandától, egy domb tetejére épült, kilátással a Candia csatornára.
Már az ókorban lakott volt. Butrint egy görög kolónia alapította. A bizánci fennhatóságú időszak után és egy rövid ideig tartó velencei megszállást követően, a város elnéptelenedett valamikor a késő középkorban a nedves talaja miatt. A mai régészeti lelőhely az UNESCO Világörökség egyike.
Saranda egy tengerparti város Albániában, Epirusztól északra, szemben Korfu szigetével. A város az ókori Onchismou település romjaira épült, amely a római időkben virágzott fel, mivel kereskedelmi állomásként működött a kontinens és Olaszország között. A város elpusztult az i.sz.552-ben a sorozatos gót támadások miatt.
Jelenlegi nevét a Negyven Szentek nevű bizánci templomról kapta, amelynek maradványait a város feletti dombon őrzik.
A modern város a török idők alatt alakult ki. A balkáni háborúk ideje alatt, 1913.február 18-án a görög hadsereg elfoglalta a várost és 1916 decemberében hagyta el.
A kikötőváros volt az olaszok erődítménye. 1939-ben itt szálltak partra és elfoglalták egész Albániát. A görög-olasz háborút követően, 1940.december 6-án a görög hadsereg ismét elfoglalta egy rövid időre, még mielőtt a német megszállás miatt elhagyta volna.
Napjainkban is létezik egy kis görög közösség a városban. Természetesen továbbra is működnek a görög iskolák és templomok.
Fontos!
Az eurót elfogadják Albániában, de kis címleteket tartson magánál - mert a visszajárót albán leksben kapja vissza. Kényelmes, gyalogló cipő ajánlott.

Ára: kb. 40/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Albánia 1
 
Alykes

A Paraliától 12km-re, Nei Poritól 60 km-re található Alykesben egy sólepárló működik .A víz sótartalma igen magas,a tengeri iszap pedig gyógyító hatással bír. Reumatikus panaszok,gyulladásos izületi betegségek kezelésére is kiválóan alkalmas,emellett élénkiti az anyagcserét és nyugtatja az idegrendszert.A tengerparton kagylót gyűjtögethetnek és fürdőzhetnek.

Ára: kb. 25/20 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
alykes


Argolisz körút

Egész napos program, melyen első állomásként Mükénét, az i. e. XIV-XV. századi települést és az itt található Agamennon király sírjaként ismert álkupolasírt, valamint az oroszlános kaput ismerheteik meg. A program második állomása a Korinthoszi-csatorna áthajózása, ahol a 6 km hosszú csatornát kb. 40 perc alatt teszi meg a kishajó a 80 m magas, meredek kőfalak között. Innen Epidauruszba vezet az utunk, ahol az ókor egyik legnagyobb, kb. 14000 főt befogadó színházát és Aszklépiosz szentélyét, az ókori orvoslás központját látogatjuk meg.

Ára: kb. 28 euro
Epidaurosz belépő: 12 euro

Mükéne belépő: 12 euro
Korinthoszi-csatorna: 18 euro

Megjegyzés: Az állami kézben lévő ásatási terültekre pl. Akropolisz, Mükéné, Epidavrosz ingyen mehetnek be azok, akik nem töltötték be a 19. éltetévüket ill. a ISIC diákigazolvánnyal (nemzetközi diákigazolvány) rendelkezők (életkortól függetlenül).  A 65 év felettiek 50%-os kedvezményben részesülnak.


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Athén Paraliaról, N. Poriról

Athén (görög: Αθήνα, Athína) Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fővárosa.
Az autóbusz szombat éjfélkor indul. Útközben oda is, vissza is rövid pihenőt tartunk. 
Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetőségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, Herodes Atticus színháza, az Areoszpagosz, a Lykabettosz dombja, az Agora és tiszta időben még Pireusz is. Az autóbuszos városnézés során megtekinthetik a főváros legszebb épületeit (pl. Egyetem, Akadémia, nemzeti Könyvtár, Parlament és az Elnöki Palota, Stadion, Zappion, Zeusz-templom, Hadrianusz-diadalíve). A sok élmény után kellemes időtöltést kínál a Plaka, az óváros, vendégcsalogató üzleteivel, kávéházaival és éttermeivel. 
A délutáni órákban indulunk vissza, és rövid időre megállunk a Thermopülei-emlékműnél is.

 

Ára: kb. 45 euro + helyszínen fizetendő kombinált belépő ára: 20 euro/fő

Megjegyzés:
Az állami kézben lévő ásatási terültekre pl. Akropolisz, Mükéné, Epidavrosz ingyen mehetnek be azok, akik nem töltötték be a 19. éltetévüket ill. a nemzetközi diákigazolvánnyal rendelkezők (életkortól függetlenül).  A 65 év felettiek 50%-os kedvezményben részesülnak.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Athén Toloból

Athén (görög: Αθήνα, Athína;) Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fővárosa. A modern Athén hatalmas, kozmopolita jellegű város; az ókori Athén nagyhatalmú városállam, jelentős tudományos központ volt. Lakossága elővárosokkal együtt körülbelül 3,5 millió, ez Görögország lakosságának kb. 35%-a. A város napjainkban, keleti irányban növekszik, Attika félszigetén (Nagy-Athén). 1985-ben Athén lett Európa első kulturális fővárosa. Az UNESCO 1987-ben felvette a világörökségek listájára az Akropoliszt és 1990-ben a Daphni kolostort. Egész napos kirándulás Görögország fővárosába. Útközben rövid pihenőt tartunk a Korinthoszi-csatornánál. Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetőségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, a Nimfák dombja, az Agora és tiszta időben egészen Pireuszig el lehet látni. Ezután az autóbuszos városnézés során megtekintik a főváros legszebb épületeit.

Ára: kb. 35  / 25 EUR + helyszínen fizetendő kombinált belépő ára: 20 euro/fő

Megjegyzés:
Az állami kézben lévő ásatási terültekre pl. Akropolisz, Mükéné, Epidavrosz ingyen mehetnek be azok, akik nem töltötték be a 18. éltetévüket ill. a ISIC diákigazolvánnyal (nemzetközi d.igazolvány) rendelkezők (életkortól függetlenül).  A 65 év felettiek 50%-os kedvezményben részesülnek.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Athos

Egész napos hajós kirándulás a titokzatos Athosi Kolostorköztársasághoz. Az Athosz-hegy (görögül: Όρος Άθως) és félsziget a görögországi Macedóniában, az ország északi részében található. A félsziget a nagyobb Halkidiki-félsziget keleti nyúlványa, amely 7-12 kilométer széles és 60 kilométer hosszan nyúlik be az Égei-tengerbe. Területe 390 négyzetkilométer. Az Athosz-hegy meredek, sűrű erdővel borított emelkedői 2033 méter magasságba nyúlnak fel. A félsziget körüli tengerek a hajók számára veszélyesek. Ezt jól tudták már az ókorban is, különösen azután, hogy Kr. e. 492-ben itt semmisült meg a görögökre támadó perzsa hadsereg flottája egy viharban, az ókori források szerint mintegy húszezer ember halálát okozva. Az Athosz-hegy mintegy húsz ortodox kolostor otthona, amelyek autonóm teokratikus köztársaságot alkotnak Görögországon belül. Az Athos -hegyen csak 21 évet betöltött, keleti ortodox hitű férfiak élhetnek. Azok a lakók, akik nem szerzetesek, a félsziget fővárosában Karüeszben élnek. Mintegy 1400-an élnek a félszigeten.
A félsziget nyugati részén haladunk végig, ahol megtekintjük Daphni kikötőjét és nyolc kolostort. Utunkat egy gyönyörű „kalózhajóval” tesszük meg, mely az utasok minden igényét kielégítő berendezéssel van ellátva. A magasztos utazást követően a Szent sziget határvárosában, Ouranopolisban kötünk ki, ahol lehetőség nyílik ebédelésre a helyi tavernákban, vagy szabadidő keretében ki-ki megcsodálhatja az Égiek városát. A hazafelé vezető úton a hajó személyzete egy folklór műsorral kedveskedik

Ára: Sartiról: kb. 30 euro
      Marmarasról: kb. 30 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Athos 
BBQ kalózhajó - Tolo

 

Egész napos hajókirándulás napozással, ebéddel és fürdőzési lehetőséggel. A program során lehetőségük nyílik nyílt vízi fürdőzésre, strandolásra egy néptelen partszakaszon, ahol a hajó személyzete ebédet készít utasainknak. A kapitány és a hajó legénysége gondoskodik a jó hangulatról.

Ára:
kb. 32 / 22 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!Beach túra kisvonattal

Végigvonatozunk Neos Marmaras városán , és a Porto Carassi birtokon keresztül, csodás tájakon, gyönyörű fényképeket készítve a Possidona Beach felé haladunk. Ott megállunk és egy kellemes beach bárnál ahol napágyak és ernyők fogyasztás fejében használhatóak, vagy a homokba letelepedve 3órát pancsolunk, napozunk. A partszakaszon homokos és sziklás részek is vannak, így mindenki kedvére talál változatos fürdési és búvárkodási lehetőséget. 

Ára: kb. 12/10 euro

A kirándulásról készült videót ide kattintva nézheti meg!

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Beach túra: Paleokastritsa - Arillas

Könnyed, fürdőzős nap a sziget nyugati oldalán. Először Paleokastritsa kristálytiszta vízében mártózhatunk meg, miközben gyönyörködhetünk a természeti környezet szépségeiben. Lehetőség nyílik felderíteni a környező, eldugott öblöket, barlangokat akár motorcsónakkal vagy vízibiciklivel, melyek a helyszínen bérelhetők. Megcsodálhatjuk a közelben található Kolovrisziklát, melynek keletkezéséhez több mitológiai történet is kapcsolódik. A második part, ahová ellátogatunk Arillas homokos partja. Fürdőzés után az Arillas fölött magasodó  sziklaszirtről megcsodálhatjuk a naplementét.
 
Ára: kb.20 € / 15 € + motorcsónakozás, vízibicikli bérlés: kb. 5-10 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Csúszdapark - Korfu

A korfui Aqualand Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja, itt található a világ harmadik legnagyobb h u l l á m m e d e n c é j e . Kamikaze és extrém csúszdák, úszómedence, jacuzzi, kalandmedence, 350 méteres sodrófolyó, gyermekcsúszdák és -medencék várják a látogatókat.

  
Ára: kb. 28 / 21 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre! 

Csúszdapark - Thessaloniki

A Waterland Aquapark Észak-Görögország legnagyobb aquaparkja, Thessaloniki külvárosi részében található. A szabadidőközpont kb. 100 km-re található meg Paraliától. Utasaink egyszeri belépő megfizetése után szabadon használhatják a park területén lévő csúszdákat, hullámfürdőt, napozóterületet nyugággyal és napernyővel.
Egész napos program.

Ára: kb. 25 euro 

       
A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Éjszakai Nafplion hajóút

"Nafplion Romantica" (20:15-24:00)

Nafplion Görögország első fővárosa volt 1827-1832 között, ahol a szűk sikátoros kis utcákban lehetőségünk nyílik sétálni, egy hangulatos tavernába betérni, esetleg egy italt elfogyasztani a kikötő egyik elegáns kávéházában, ahonnan csodálatos rálátásunk van Bourtzi szigetére, melyet börtönként használtak, majd később kaszinó és kávéház létesült ebben a várban.

Ára: kb. 12 / 6 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Epidavrosz-Korinthoszi-csatorna áthajózása

A nap első állomásaként meglátogatjuk Epidavroszt, ahol az ókorból legjobb állapotban megmaradt, fénykorában 14000 főt befogadó színházat ismerhetik meg. A színház akusztikája napjainkban is szinte töké- letes, és nyaranta helyet ad az epidavroszi színházi fesztiválnak is. A hely másik érdekessége, az ókori orvoslás központjaként ismert Aszklepiosz szentély, aminek körbejárására lesz lehetőség a szabadidő keretében. Mindenképpen érdemes egy sétát tenni az ásatási terület múzeumban is, ahol több egyéb érdekesség mellett az ókori orvoslás eszközeiből készitett kiállitas is megtekinthető. Epidavrosz után utunk a Korinthoszi-csatornához vezet, mely 6343 méter hosszú mesterséges vízi út az Égei-tenger és Jón-tenger között, melyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre. A Korinthoszicsatorna már megépítésekor is csak a kor átlagos méretű hajóinak átbocsátására volt alkalmas. Bár szélessége és sekély vize nem teszi lehetővé, hogy a mai modern, hatalmas méretű hajók áthaladhassanak rajta, ennek ellenére mégis jelentős forgalmat bonyolít. Felejthetetlen élményt nyújt a csatorna áthajózása a 70-80 méter magas falak között. A hajó menetrendje átírhatja a programpontok sorrendjét.
 
Ára: kb. 30 EUR€ + belépő: Epidavrosz: 12 EUR, csatorna áthajózása: 18 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Esti séta Argostoliban vásárlással egybekötve

A séta közben megcsodálhatják a kivilágított fővárost és hangulatos  utcáiban  kedvükre  vásárolgathatnak, vacsorázhatnak. 3 és fél óra szabad idővel.

Ára: kb. 20/15 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Fiskardo-hajókirándulás

A reggeli órákban indulunk fantasztikus, és csak a tenger felől látható partok mellett elhaladva kiránduló hajónkkal, a sziget szinte legfestőibb kisvárosába, Fiscardóba. Párhuzamosan haladunk el a mindössze 5 km távolságra fekvő Ithaka szigete mellett. Fiscardóba érkezve meglátogathatjuk a tengerészeti múzeumot, a római temető ásatását is, sétálhatunk és fotózhatjuk a színes és nyüzsgő utcákat, üzleteket, jahtokat, világító tornyot, hangulatos öblöket. Tovább hajózunk az Ag. Sofia öbölig, ahol nyílt vízi fürdőzésen veszünk részt, majd Saminál kikötve egy finom ebéd elfogyasztására nyílik lehetőség, egyénileg. Hazafelé még a Mini Myrtosnál fürdünk egyet, ugrálhatunk a hajónkról, majd kora délután érkezés haza Skalába.

Ára: kb. 35/25 euro + belépők
A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Hajókázás

A túrát illetően  érdeklődjön Irodánkban!


Fátyol-vízesés www.szalajkavolgy.lap.hu tel.: 46/411-581
A Fátyol-vízesés a Heves megyei Szilvásvárad fölötti Szalajka-völgy egyik fő neve zetessége; hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége. Nevét egyesek szerint a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról; mások szerint a fehér, csipkéhez hasonlóan mintás mésztufáról kapta.

Szabadtéri erdei múzeum www.egererdo.hu  tel.: 46/355-112
A számos eredeti ritkaság mellett megtekinthetők szarvas-, őz-, muflontrófeák, Mária Terézia 1766. évi osztrák erdőrendtartása; L. Hőnig 1887-ben készített vadászati térképe; a Bükk és Mátra volt erdőbirtokosainak névsora; okiratok, diplomák. Vadászfegyverek, erdészeti szerszámok, famegmunkáló eszközök, a térség legfontosabb talajtípusainak és a különböző fafajtáknak, fabetegségeknek a bemutatása; rügygyűjtemény. Megismerkedhetnek az erdészeti szempontból fontos rovar- és állatvilággal.

Istállóskői-barlang
Az Istállóskői-barlang egyike a négy, Magyarországon biztos és alapvető leletegyüttest szolgáltató barlangnak (Diósgyőr-tapolcai, Istállóskői, Peskő-barlang, Szeleta-barlang). Az Istállóskői-barlang a Bükk legmagasabb csúcsa, a 959 m magas Istállós-kő oldalában nyílik 609 m magasan. A barlanghoz szerpentin jellegű turistaút vezet föl a Szalajkaforrás mellől.

Szilvásváradi erdei vasút www.kisvasut.hu tel.: 46/355-197
A vonatok a Szalajka-völgyből, a Szalajka-Fatelep állomásról indulnak. Az állomásépületben fotók formájában mutatják be a vasút több mint 100 éves történetét.

________________________________________________________________________________________________________
Hajókirándulás (kalózhajó) - Korfu

"„Navigare necesse est"”  hajózni kell! – mondták a rómaiak, és nagyon igazuk volt. Görögörszág, Korfu a tenger felől, a tengerről, a tengeren is szeretné megmutatni utolérhetetlen szépségeit. Kirándulásunkat egy közeli kis halászfalu – Kassiopi, kb. fél óra busszal Sidariból – kikötőjéből indítjuk, ahonnan a kora délelőtti órákban fut ki velünk a kétszintes, hamisíthatatlan görög „kaiki”. Fedélzetén a vidám és mindig kedvesen mosolygó kapitány és legénysége máris déli irányba fordítja a hajót, és megmutatják nekünk a sziget keleti partjának ámulatba ejtő, hangulatos öbleit, partjait, hegyeit, miközben elhaladunk a közeli Albánia mellett is. Kb. egy óra hajókázás után lehorgonyzunk egy zárt, kristálytiszta vizű öbölben, ahol vendégeink kedvükre fürödhetnek a hűs habokban és ugrálhatnak a hajó fedélzetéről. A kapitány „pezsgővadászatra” invitálja a csapatot: aki megtalálja a víz alatt, az kedvére el is fogyaszthatja. Az utasok többi részének sem kell aggódnia, hiszen a hajón és a parton – indulástól érkezésig – üdítő, fehér- és vörösbor iható, korlátlan mennyiségben. Innen újabb, kb. egyórás tengeri utazás vár ránk a szépséges Jóntengeren, majd megérkezünk „táborhelyünkre”, Kalamaki-Apraou hatalmas, homokos tengerpartjára. A víz tiszta, átlátszó és lassan mélyülő, ideális mindenki számára. Miközben vígan lubickolunk a napfényben és a finom habokban, a legénység már szorgosan készíti számunkra az ebédet! Fenséges illatok szállnak fel a grillező felől, és már alig várjuk, hogy elfogyasszuk a tálcánkra rakott finomságokat! Ebéd után, egy kis pihenő és fagylalt – ez is a menü része – elfogyasztása után pedig jöhet a játék. A hajó legénysége vidám, játékos „sportvetélkedőt” rendez vállalkozó kedvű vendégeknek, amiben óriási derültség közepette vehetünk részt, vagy szurkolunk a családtagjainknak. A kora délutáni órákban szállunk ismét hajóra, és egy rövid ringatózás után újra megérkezünk a festői kis halászfalunkba, ahonnan a buszok hazaröpítik a kellemesen elfáradt csapatot Sidariba. Tengerre, magyar! 

       
Ára: kb. 30/20 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
  
Kalózhajós kirándulás, Kalamaki beach

Hajókirándulás - Sartiból - Blue Lagoon (Kék öböl)

Bulis hajókirándulás Sartiból indulva a Narancspart öblébe, és Sithónia más festő kéki öbleibe. Útközben nyílttengeri fürdőzésekre nyílik lehetőség, majd a lakatlan Roda-beachen kötünk ki. Fürdés, napozás után a kapitány suvlakit süt, mi pedig görög salátát készítünk közösen. Cipurót kínálunk étvágygerjesztőnek, majd vörös és fehér borral vagy üdítővel öblítjük le az ebédet. Hazafelé jövet a sirtaki alap- lépésire, táncra perdülünk a hajón a Zorba zenéjére!

Ára: kb. 30 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Blue Lagoon hajókirándulás 

Hajókirándulás - Toroneos

Egész napos kirándulás, hajókázás, napozás a fedélzeten, nyílt vízi fürdőzés a "teknősbéka" szigetnél, majd áthajózunk a Kassandra-félsziget legnépesebb üdülőfalujába Pefkohoriba. Másfélórás szabad programjuk alatt élvezhetik a város nyüzsgő életét, virágokkal és üzletekkel teli utcáit. Ezután elhajózunk a félsziget legdélebbi csücskébe, Palyúriba, ahol másfél óra fürdés és napozás következik. Itt a hajó személyzete ebédet készít a vendégeinek. A visszaút közben még egy nyílt tengeri fürdőzést iktatunk be.

Ára: kb. 30/15 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Hajókirándulás Zakynthosra - Kefaloniáról

A  Kefalonián nyaralóknak lehetőségük van egy egész napos kirándulás keretén belül egy kiránduló hajóval átlátogatni és megcsodálni Zakynthos  híres partjait. A reggeli órákban indulunk és utunk célirányosan Zakynthos, legszebb  és legfotózottabb  öbléhez, a Navaggióhoz  vezet. Itt rövid időt töltünk, fotózhatunk,megmászhatjuk az öbölben lévő hajóroncsot. Hajóutunk következő állomása a Szent András kolostor leomlott falainál lesz. Történetét megismerve hajózunk  tovább az 1897-ben felfedezett  Kék-barlangokhoz. Itt nem csak szebbnél szebb képeket készíthetünk a természet által alkotott fantázia formájú barlangoknál, hanem fél óra áll rendelkezésünkre hogy  ugrálhassunk és csúzdázhassunk a kristálytiszta, türkizkék vízbe. Felfrissülve folytatódik utunk egészen a régi só lepárlókig, Alykes-Alykanas kikötőjébe, ahol  szabadidőnket helyi tavernákban elfogyasztott ebéddel vagy akár strandolással ,vízi sportolással, napozással tölthetjük. A part itt finom homokos , sekély,  így mindenki lubickolhat kedvére indulásig. Hazafelé vesszük az irányt, de még befejezésként  egy utolsó félórás  csobbanás a partjainkhoz közel eső Mounda beach-nél, majd kora délutáni órákban érkezés Skála partjához.

Ára: kb. 35/25 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!Hajókirándulás- Navaggio

Egész napos, látványos és egyben kikapcsolódást nyújtó hajókirándulás, melynek során az egész szigetet körbehajózzuk!
A hajó fedélzetéről gyönyörködhetünk az eldugott kis öblökben, a csodálatos sziklaképződményekben, az érintetlen természetben, valamint megismerhetik a településeket, üdülőhelyeket. A nap folyamán ellátogatunk a híres Navagio öbölbe (a kikötés időjárásfüggő), elhaladunk a Kék Barlangok mellett, látható lesz a nagy görög zászló Kerinél, illetve több helyen is van lehetőség a fürdőzésre a kristálytiszta Jón – tengerben.

Ára: kb. 32/16 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
navaggio 1
navaggio 2

Nézzen meg egy videót a Navaggio öbölről: kattintson ide!
Halkidiki - Görög est

Egy este, amely a görög kultúráról, gasztronómiáról népviseletről és táncról szól. Az est folyamán megkóstolhatjuk a jellegzetes görög fogásokat, gyönyörködhetünk a népviseletekben előadott szárazföldi és szigeteki táncokban, hallgathatjuk a buzuki zengő hangját. A svédasztalos vacsora valamint a görög borok,ouzo, üdítők, édességek pedig csak emelik az est hangulatát. Az est az ötcsillagos Athina Palace kertjében,  Neos Marmaras mellett kerül megrendezésre. Az ár büfé asztalos vacsorát tartalmaz, látványkonyhás hús- és fánksütéssel. Az árban benne van a korlátlan bor, sör és üdítő fogyasztása! A folklor műsor során görög szigeteki és szárazföldi táncokat adnak elő 2 féle nép viseletben, majd görög tüzes hastánc következik. A show után a táncosok segítenek ,hogy megtanulhassuk a sirtaki alaplépéseit és együtt élvezhessük a tánc forgatagát ameddig csak kedvünk tartja. 

Ára: Sartiról kb. 35 euro
         Neos Marmarasról kb. 30 euro
   

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Görög est 

Hegyi túra és strandolás

Első megállónk az Olympos egyik magaslatán levő régi Dionisios kolostor romjánál. Majd utunk tovább vezet az 1100m magasan lévő menedékházig, ahonnan kiépitett úton turázhatnak az Olymposon , és betérhetnek elfogyasztani egy igazi görög ebédet, ezután meglátogatjuk az új Dionisios kolostort. Ezt követően lemegyünk a Plakara ,ahol a kristálytiszta tengervizben fürödhetnek.


Ára: kb. 20 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Hydra-Spetses egész napos hajóút

Az argoliszi öböl két történelmileg fontos szerepet betöltő szigetét ismerhetik meg ennek a kirándulásnak a keretében. Hydra ma meghatározóan a turizmusból él. Gazdag athéniak tartanak itt fenn maguknak villákat. A szigeten a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást így szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban rendkívül kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár. Fő település a Hydrai kikötő, amely hold alakú, közepén éttermekkel, boltokkal. Innen minden irányba meredek utcácskák vezetnek felfelé a hegyoldalra. A félhold két végén erődök állnak, ágyúkkal, régen ezekkel védték a kikötőt. A félhold baloldali végén jellegzetes szélmalmok láthatók már messziről. Hydrán a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg, ahol részletesen bemutatják az 1821-es török ellen vívott harcok emlékeit. Spetsesben található Bouboulina háza, aki hölgyként segítette a törökök elleni felkelést. Az ő szobrát láthatják Spetses kikötőjében. A sziget az építészeti stílusáról és a régi arisztokrácia házairól híres. Tolóból hetente többször indul hajó a két szigetre. A hajóúton gyakran előfordul, hogy delfinek kísérnek minket.

Ára: kb. 34 / 17 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Ithaka

Egész napos hajós kirándulás keretein belül ellátogatunk Odüsszeusz hazájaként ismert varázslatos kis szigetre, Ithakára, mely híven őrzi eredeti szépségét. A fővárosban (Vathi) érezni fogja a nosztalgikus hangulatú, múzeumokat és élvezheti a sétányok közt egy hagyományos Jón város hangulatát. Következő kikötőnk a festői Kioni falucska, ahol szabad program keretében akár meg is ebédelhet. Egyedülálló élményt fog nyújtani  egy kis úszás a félreeső strandokon. Miközben utunk visszavezet Skalaba előfordulhat, hogy sirályokkal és  delfinekkel is találkozunk. A kirándulás során lehetőségük nyílik a fürdőzésre is: odafelé a Gidaki beachnél ,visszafelé a Filiato beachnél állunk meg félórára strandolni.

Ára: kb. 35/25 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Ithaka

Jón-tengeri hajós szigettúra

Csatlakozzon hozzánk a Jón-tengeri szigettúránkon, ahol egész nap kikapcsolódhat és lazíthat, élvezheti a minket körülvevő, csillogó türkizkék Jón-tenger vizét, és magába szívhatja a napsütést egy egész napos szigetről szigetre látogató, fürdőző program keretében.
A napot a festői tengerpartú Nidrivel kezdjük, Lefkada szigetén, ahol felszállunk a hajónkra és elindul egy csodálatos nap. Az első megállónk Lefkada kiemelkedő szépségű partjainak egyike- vagy Porto Katsiki vagy Egremni – melyek díjnyertes, fehér homokos strandjaikról, csodálatos türkizkék kristálytiszta vizükről híresek. Itt lesz időnk egy frissítő úszásra.
Ezután áthajózunk Kefaloniára, ahol megtekintjük a meseszerű Fiscardót, az egyetlen falut, amely túlélte az 1953-as földrengést, és jelenleg írók és művészek törzshelye. Fiscardo és a környező területek természetvédelmi területek és a görög törvény védi őket.
Évszaktól függően, az ebéd-megállónk vagy itt, vagy a következő kikötőben, Kioniban lesz, egy gyönyörű, idilli kis szigeten, Ithacán. Kioni egy élő képeslap a fotósok örömére és igazán felejthetetlen hely. Szánjon időt rá, hogy bejárja a kis utcákat, és betérjen egy-egy neo-klasszicista épületbe.
Következő megállónk Meganissi, ahol megtekintjük Görögország második legnagyobb tengeri barlangját a Papanikolis nevű barlangot, amely arról a tengeralattjáróról kapta a nevét, amely menedékre lelt itt a 2. világháború alatt.
Vessünk egy pillantást a Skorpios szigetre és hallgassuk meg a meséket, a mesésen gazdag Arisztotelész Onassziszról és családjáról. Végül, ha az időjárás engedi, még egyet fürdőzünk mielőtt visszatérnénk Nidribe, majd utunkat Parga felé vesszük.

Ára: kb. 32/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaiki - ebéddel

Fedezze fel velünk a környező öblök eldugott szegleteit egy kellemes félnapos hajókirándulás keretében az úgynevezett Kaiki – kishajókkal! A kirándulás Agios Sostis kikötőjéből indul, ahová autóbusszal visszük ki a csoportot. A kishajó először teknőskeresésre megy a laganasi öbölbe, majd a Keri kék barlangok felé vesszük az irányt. Útközben számos barlangot, és csodálatos, érintetlen kis öblöt láthatunk. A Keri barlangoknál megáll a hajó nyíltvízi fürdőzésre, lehetőségük lesz beúszni a barlangokba, napozni a hajó fedélzetén, ugrálni a vízbe, felfedezni a tenger élővilágát. Majd áthajózunk Marathonisi kedves kis szigetére, ahol ismét lehorgonyoz kishajónk. Kiúszhatnak a fehér aprókavicsos partra, bemehetnek a barlangokba, napozhatnak a hangulatos kis parton. Miután visszatérnek a hajóra, a kapitány egy ebéddel vendégeli meg Önöket.

 Ára: kb. 30/16 euro.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
kaiki 1
kaiki 2

Kalózhajó - Paralia, Nei Pori

Paraliáról induló napozóprogram, mely során vendégeinknek alkalma nyílik megismerni Litochoro partszakaszát. Az út során a hajó először dél felé veszi útját, majd rövid hajókázás után kiköt az Olymposz lábánál, ahol a hajóról leugrálva lubickolhatnak a tengerben. Visszafelé kikötnek egy tengerparti szakaszon is, ahol folytathatják a fürdőzést, napozást. Délben a kapitány megvendégeli Önöket különféle finomságokkal, majd ezután visszaindulnak a kikötőbe.


Ára:  Paraliáról: kb. 18 euro
        Nei Poriról: kb. 28 euro 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Kassiopi - Pantokrator-hegy

Délutáni kirándulás Korfu észak-keleti partja mentén, majd megérkezünk Kassiopiba, ahol a város erődjébe kapaszkodunk fel gyalogosan. A városkában szabadprogramunk keretében sétálgathatunk, fürödhetünk a szép kis öbleiben. Autóbusszal tovább indulva hangulatos kis hegyi falvakon áthaladva megérkezünk a Pantokrator hegyhez, ahol egy rövid sétával feljutunk a 907 méter magasan levő csúcshoz. Innen csaknem az egész sziget belátható, és jutalmunk a káprázatos kilátás és tiszta időben egyedülálló élményt nyújt. A hegyről lefelé haladva megcsodálhatjuk a mesés naplemente látványát.
 
Ára: kb. 20 € / 15 € 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Kefalonia

Ismerjék meg Kefalónia szomszédos szigetét egy egész napos buszos kirándulás keretén belül!
Kefalónia, bár a jón szigetvilág szerves része mégis merőben különbözik a többi szigettől. Vendégeinket Skinari kikötőjébe szállítjuk, ahonnan másfél órányi komputat követően érkezünk meg Kefalóniára. Látogatást teszünk Szent Gerasimos templomába, majd csónakázunk Melissani barlangtaván. Utunkat Drogoratti barlangjánál folytatjuk, ahol egykor Maria Callas is koncertet adott. Rövid fotószünet keretében vendégeink megörökíthetik Myrthos varázslatos tengerpartját. Mielőtt visszaindulnánk a kikötőbe, látogatást teszünk a sziget fővárosába Argostolliba.

Ára: kb. 53/39 euro + belépők: Drogarati, Melissani 10 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Kefalonia-Görög est

Az Ainos hegy oldalára épült, gyönyörű kilátással rendelkező étteremben várnak bennünket a görögestre. Élőzene ,svédasztalos vacsorára helyi borokkal   és a vacsora utáni florklór show gondoskodik a garantált jó hangulatról. A görög specialitások után nemcsak gyönyörködhetünk a helyi és görögország különböző vidékeiről származó táncok bemutatójában, de be is vonják vendégeinket a táncba és késő estig rophatjuk a táncosokkal.

Ára: kb. 30/20 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
görög est


Kisvonattal az Ófaluba!

Neos Marmaras Ófaluja az Itamos hely 420 m-es magasságában található, ahol gyönyörködhetünk a tájban a felújított és romos házakban, csodás képeket készíthetünk, majd elfogyaszthatunk egy kávét vagy üdítőt a panorámában gyönyörködve.

Ára: kb. 7/5 euro


A kirándulásról készült videót ide kattintva nézheti meg!

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre! 
Korfu - Görög vacsoraest

Egy országot nemcsak a természeti szépségei jellemeznek, hanem az ételei és – legfőképpen – a zenéje és táncai is. Nosza, ismerjük meg ezeket, és látogassunk el egy hangulatos közeli görög tavernába, és mulassunk a görögökkel! Menjünk görög estre! Először is jól kell laknunk… erre jó lesz a kb. háromfogásos vacsora és a hozzá felszolgált fehér-, ill. vörösborok vagy éppen üdítők. Miután elfogyasztottuk vacsoránkat, hátradőlünk székeinken, és jöhet a program. Táncosaink – a kb. 2 órás műsorban – bemutatják nekünk Görögország számos tájegységének fantasztikus táncait. Láthatjuk a gyönyörű népviseleteket és csodálhatjuk a sirtaki, a zembekiko – tűztánc – vagy a zorba virtuóz lépéseit, közben hallhatjuk a legismertebb görög zenéket, és – természetesen – mi sem maradunk ki: a táncosok többször is a parkettre invitálnak minket, és megtanulhatjuk ezen néptáncok alapjait. Az est végén egy kis „hazai” és világslágerek egyvelegeire ropott táncokkal pörgethetjük meg párunkat. Menjünk mulatni és „ugorjunk be páros lábbal” a nagybőgőbe – mondjuk itthon – a bouzoukiba pedig Korfun!                                 


Ára: kb. 22 / 15 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
  
Görög est

Korfu Pargáról

Ezen az egész napos kiránduláson ellátogatunk Korfura, a második legnagyobb jón szigetre, ami mindegyik közül a leghíresebb. Túránkat az Achillion megtekintésével kezdjük. A palota, amelyet görög neoklasszikus szobrok vesznek körül, a platoni romantika és az eszképizmus emlékműve. Az Achillion nevet a homéroszi hős, Akhilleusz után kapta. Az épület tele van Akhilleuszt ábrázoló festményekkel és szobrokkal. Mind a palotában, mind pedig a kertben rengeteg, a trójai háború jeleneteit ábrázoló műveket láthatunk. Ezután folytatjuk utunkat és ellátogatunk a Szent Szpiridon templomba és a Listonra, ahol a legtöbb étterem és bisztró található. Itt hosszabb szabad program keretében lehetőség van nézelődésre, vásárlásra. Kirándulásunk utolsó állomása egy kis sziget, amelyet Pontikonisi-ként ismert (görög jelentése: „Egérsziget”). Csodálatos, korfui látogatásunk befejeztével, 18:30-kor hajóra ülünk és körülbelül 21:30-ra visszaérkezünk Pargára.

Ára: kb. 40/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Korfu
Korfu-szigettúra

Az egész napos buszkirándulás keretében meglátogatjuk e gyönyörű, örökzöld sziget természeti szépségeit és történelmi nevezetességeit. A kora reggeli órákban indulunk Sidariból, és először a sziget északi, majd keleti partja mentén haladuk Korfu város felé. Első állomásunk a Kouloura-kilátó, ahonnan az albániai hegyek mögül felkelő Nap fényében gyönyörködhetünk az alattunk csillogó Jón-tengerben. Utunkat továbbra is a keleti part mentén futó úton folytatjuk, és kb. 1 órás buszozás után érkezünk meg az Achilleonhoz, Erzsébet királyné palotájához (belépő kb. 4 euró). Először a kertben, majd az épületben vezetjük körbe önöket, és eközben megismerkedünk Sissy életével és a palota történetével. Kb. másfél óra itt-tartózkodás után utunkat a sziget fővárosa felé folytatjuk, közben rövid időre megállunk a Kanoni-félsziget kilátójában, ahonnan festői látványban lesz részünk, és gyönyörű fényképeket készíthetünk mind az Egér-szigetről, mind a hófehér Vlahernatemplomról és, ha szerencsénk van, a közeli reptérre leszálló hatalmas repülőkről.
Innen Korfu városába megyünk tovább, ahol egy rövid séta és egy kb. másfél órás szabadprogram keretén belül fedezhetjük fel ezt a fantasztikus – 2004 óta a világörökség részének nyilvánított – hangulatos, nyüzsgő mediterrán városkát. A kávézók, tavernák, sütödék, boltocskák, a zegzugos kis utcák igazi hamisíthatatlan görög hangulatot árasztanak.
A kora délutáni órákban „átszeljük” a szigetet, és Paleokastritsa felfedezésével folytatjuk a sziget megismerését. Paleo a sziget egyik méltán legszebbnek titulált természeti adottságaival rendelkező tengerparti kis falucska, amelynek a 13. században alapított monostora, az onnan alattunk hullámzó Földközi-tenger látványa.
A nap fénypontja, ahogy buszunkkal – tengerszintről – felkapaszkodunk a kb. 500 m magasan található Belle Vista-kilátóba, ahonnan Európa egyik legszebb panorámáját örökíthetjük meg kameráinkkal, mi közben délutáni kávénkat vagy üdítőnket kortyolgatjuk egy finom sütemény mellett. Innen „tízezer lemenő nap fényében” látni a tengert.
Végezetül a Pantokratoras-hegyvonulat gerincén végighaladva, a kora esti órákban érkezünk vissza Sidariba, ahol csodálkozva vesszük észre, hogy kb. 230 km-t kirándultunk és már el is telt ez a gyönyörű, tartalmas nap. Mindezt látni kell!                                

Ára: kb. 30/20 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
  
Szigettúra
Korinthoszi-csatorna áthajózása

Utunk a Korinthoszi-csatornához vezet, mely 6343 méter hosszú mesterséges vízi út az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre. A Korinthoszi-csatorna már megépítésekor is csak a kor átlagos méretű hajóinak átbocsátására volt alkalmas. Bár kis szélessége és sekély vize nem teszi lehetővé, hogy a mai modern, hatalmas méretű hajók áthaladhassanak rajta, ennek ellenére mégis jelentős forgalmat bonyolít. Felejthetetlen élményt nyújt a csatorna áthajózása a 70-80 méter magas falak között.

Ára: kb. 25 EUR +belepők: csatorna áthajózása 16€ EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Meteora Halkidikiről

A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A világ nyolcadik csodájaként emlegetett, sziklára épült kolostorváros. A vidék és a hegység elnevezése sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipkealakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100-150 m magasak. A Meteora "levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. A Meteorák sziklakolostorai 200 km-re találhatók meg Paraliától. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg. Utána ellátogatunk egy ikonfestő műhelybe, ahol megismekedünk az ikonfestészet minden titkával.
Egész napos program.

Ára: Sartiról: kb. 39 euro
       Marmarasról: kb. 42 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Meteora Paraliaról, N. Poriról

A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A világ nyolcadik csodájaként emlegetett, sziklára épült kolostorváros. A vidék és a hegység elnevezése sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipkealakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100-150 m magasak. A Meteora "levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. A Meteorák sziklakolostorai 200 km-re találhatók meg Paraliától. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg. Utána ellátogatunk egy ikonfestő műhelybe, ahol megismekedünk az ikonfestészet minden titkával. Odafelé, vagy visszafelé úton megállunk a Tempi-völgyénél, ahol a magas sziklák alatt folyik keresztül a Pineosz folyó, itt a függőhídon átsétálva jutunk át az Agia Paraszkevi barlangkápolnához. Egész napos program.


Ára: Paraliáról: kb. 26 euro
        Nei Poriról: kb. 30 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

 


Meteora Pargáról

Ezen a napon kirándulásunk úticélja Görögország legkülönlegesebb tája. A Meteora egyike a legnagyobb és legfontosabb keleti ortodox kolostor komplexumoknak Görögországban és egész Európában. A Meteorát alkotó hat kolostor mindegyike természetes homokkő sziklaoszlopokra épült, a thesszáliai síkság észak-nyugati szélén, a Pineios folyó és Pindus hegység közelében. A hely szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
A kolostorok alapításának pontos dátuma ismeretlen. 1344-ben, Athanasios Koinovitis az Athos hegyről hozott egy csoport követőt ide a Meteorára. A 1356-1372 között megalapította a Nagy Meteoron kolostort a legnagyobb sziklaegyüttes tetején, amely tökéletes volt a szerzetesek számára. Az egyetlen eszköz a feljutásra egy hosszú létrán való felmászás volt, amelyet a szerzetesek felhúztak, amikor fenyegetve érezték magukat. A14. századtól kezdve több mint 20 kolostort építettek. ezekből mára csak 6 maradt, amelyből 4 férfi és 2 női kolostor. Mindegyikben kevesebb, mint 10 fő él. A kolostorok mára már csak turisztikai attrakcióként szolgálnak. Útban hazafelé Pargára megállunk egy hegyi faluban, Metsovoban egy frissítő erejéig, amely a Metsovone nevű füstölt sajtjáról, fafaragásairól és fantasztikus boráról híres.

Ára: kb. 32/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Meteora
 
Mulatság az ófaluban

Az ófaluban (Régi Póri) egy hangulatos családi tavernában ismerkedhetünk meg a görög ízekkel, vendéglátással. Szamárháton tehetünk egy sétát a faluban. Hangulatos görög zene kíséretében fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.
Menü a felnőtteknek: húsos tál (házi kolbász, faszénen sült fasírt, nyárson sült sertés hús, nyárson sült csirke hús), két személyenként egy nagy görög saláta és tzatziki saláta. Személyenként egy üveg sör vagy 0,5 liter bor. Üdítőitalok.
Menü a gyerekeknek: 1 szuvlaki (görög rablóhús), 1 faszénen sült fasírt, 1 üdítő.
Az est fénypontja a tombolasorsolás.

Ára: kb. 22/18 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
mulatság az ófaluban

Mükéné - Nafplion, Palamidi-vár

A nap első állomása Mükéné. Ezt a települést 1876-ban Heinrich Schlieman tárta fel. A vár legismertebb látnivalója az Oroszlános kapu és a Királysírok területe, ahol 14 kilogrammnyi aranykincset találtak a régészek, aminek egy része az Athéni Régészeti Múzeumban van kiállítva, egy része peddig az itteni régészeti terület múzeumában tekinthető meg. Ugyanazzal a belépővel nézzük meg az ún. Atreusz kincsesház néven ismert álkupolasírt, ami az i.e. 1250. év környékén épült temetkezési hely.
Ezután utunk Nafplionba vezet, az egykori görög fővárosba. Itt lehetőség van a hegy tetején álló Palamidi erőd meglátogatására, ahová 857 lépcső vezet fel. Mi autóbusszal megyünk fel az erőd felső parkolójába, így megspóroljuk a sok-sok lépcső megmászását.

 
Ára: kb. 30 EUR€ + belépők: Mükéné : 12 EUR, Nafplion Palamidi: 8 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Myrtos Beach

Reggeli indulás Kefalonia leghíresebb partjára ahol fél napot strandolunk, napozunk, búvárkodunk kedvünkre. Hófehér homokos és köves parton napozhatunk és élvezhetjük a hullámok habjait, a türkízkék vízben lubickolva. Visszafelé a Skalába vezető útvonalon még megállunk Ag. Ephemiánál fél órára ahol módunkban áll vásárolni vagy fotózni a falut és a kikötőt.

Ára: kb. 15 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Myrtos beach

 

Naplemente vártúra

Kisbusszal indulunk Ali Pasa várához (A vár, mely Pargától északra 4 km-re van kb. 600 m magasságban.) Onnan gyönyörködük a panorámában,a lenyugvó nap fényeiben fürdőző Jón tengerben, megcsodáljuk  Pargát a magasból, bejárjuk, felfedezzük a várat. Ezután egy rövid sétát teszünk a közeli Agia falucskában, ahol igazi autentikus hangulat vár minket. Ez az a falu, amely a helyiek elmondása szerint soha nem volt török kézen.
Innen elmegyünk egy közeli tavernába, ahol egy-egy pohár borral és „meze”-vel , azaz egy kis kóstolóval várnak minket. Este 11 óra felé térünk vissza Pargába.
Az ár az ételt és az italt is tartalmazza.

Ára: kb. 14/10 euro

A programot 15 fő alatt csak angol nyelvű idegenvezetéssel tudunk biztosítani!

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Narancspart


A Narancspart a Sithónia-félsziget legszebb partszakasza, amely 7 km-re fekszik Sartitól. A Sarti környékén elhelyezkedő partokat a görögök gyümölcsökről nevezték el (pl. achlada –körte, banana-banán, stb.). A Narancspart hófehér sziklái, eldugott kis öblei, festői látképe faragott szikláival egyedülálló az egész Halkidiki-félszigeten. Fontos tudni, hogy a part egy része nudistastrandként is működik.

Túránk során sétát teszünk a faragott sziklákhoz, fényképezgetünk, strandolunk , napozunk, búvárkodunk, majd kora délután térünk vissza Sartiba. Erre a programra érdemes hozni békalábat és búvármaszkot is.

 

Ára: kb. 6 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Olympia

Egésznapos kirándulás az Olympiai játékok szülővárosába.  
Az i.e 776-tol i.sz. 393-ig a Zeusz tiszteletére rendezett olympiai játékok színhelyét az ásatási területen belül csodálhatjak meg.Itt volt megtaláható a világ hét csodájának egyike, Zeusz arany szobra. A múzeumban megtekinthetik az ókori sporteszközöket, harci öltözékeket, a Hera-templom és a kincsesházak maradványait, eszközöket Pheidiasz műhelyéből, és a Zeusz templom timpanonjait, valamint a világhíűűru szobrot: Hermész a gyermek Dionüszosszal.
Az idegenvezetest szabadidő követi Olympia falujában, ahol lehetőségük nyílik ebédelni, sétálni. (az ebéd nincs az árban).
 
Ára: kb. 40 EUR€ + belépő: 12 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Olymposz

Katerinitől délre található Litochoro, mely az Olymposz-hegy egyik menedékházához vezető útnak a kiindulópontja. Az Olymposz felhőkbe vesző csipkés csúcsai a hegyvonulat és a tenger közti keskeny síkságról törnek az ég felé. Az Olymposz erdős lejtőit tisztán látni az Athén - Thessaloniki autópályáról. Délen az út a szárazföld belseje felé, a Tempi buja völgyébe kanyarodik, itt választja el a Piniosz-folyó az Olymposzt társától, az Ossza-hegytől. Bár az Olymposz név az egész hegyvonulatra utal, legmagasabb csúcsát - egyben Görögország legmagasabb hegyét -, a Mitikaszt is rendszerint Olymposzként emlegetik. A hegy volt a görög istenek mitikus lakóhelye, 1913-ig ember nem is mászta meg.
Kirándulásunk során ellátogatunk egy igazi görög kis hegyi faluba - Agios Panteleimonaszba. Innen Litochoroba megyünk, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe.
Majd ezután Stavrosz menedékházig megyünk föl (944 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Az út során lehetőségük lesz egy fakultatív ebéd keretében megkóstolni a görög "mézet" és "ouzot".

Ára: Paraliaról: kb. 20 euro
        Nei Poriról: kb. 25 euro
 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Paralia, N. Pori - Görög est

 A többfogásos, görög specialitásokat tartalmazó vacsorára egy hangulatos étteremben kerül sor. A vacsorához felnőtteknek bort, gyerekeknek üdítőt ingyenesen szolgálnak fel. A vacsora alatt görög zenészek szórakoztatják vendégeinket. Az est kitűnő alkalom a görög gasztronómia és kultúra megismeréséhez. Az esten lehetőség van tánctanítás keretében a görög tánclépések elsajátítására is. A vacsora után kezdődik a folklórműsor, amely után a vendégeknek is lehetőségük van beletanulni a görög szirtaki lépéseibe.
A programnak éjfél után van vége.

Ára: Paraliáról: kb. 20 euro
         Nei Poriról: kb. 25 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


 

Paxos-Antipaxos Korfuról

Festői szépségű hajókirándulás a Jón-szi get világ két gyöngyszemére. A Korfu városábol induló, kb. 300 fős hajó először Paxos-szigetének nyugati oldalán található hatalmas és lenyűgöző szépségű barlangjait járja körbe, van olyan, amelyikbe be is megy. Ezek az úgynevezett kék barlangok. Ezután újabb káprázat vár ránk, hiszen kb. félórás hajókázással elérjük Antipaxos szigetének partjait, amely közelében a lehorgonyzott hajóról lehetőségünk van megmártózni az igazán azúrkék, kristálytiszta tengerben. Következő állomásunk ismét Paxos szigete, ahol a sziget keleti oldalán található „fővárost”, Gaiost fedezhetjük fel. Ez a többszáz éves kis halászfalu kicsinyke, de annál hangulatosabb kikötőjével, a rejtelmes utcákon található kis tavernákkal és kedves görög lakóival igyekszik elcsábítani mindenkit. A kb. két és fél órás varázslat végén visszaszállunk a hajóra, és lágy ringatózás és napfürdőzés közepette, a kora esti órákban érjük el Korfu város kikötőjét.

Ára: kb. 27 / 22 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!         
Paxos-Antipaxos Pargáról

Töltsön velünk egy felejthetetlen napot Paxos és Antipaxos szigetén! A görög mitológia szerint ezeket a szigeteket Poseidon, a tenger istene hozta létre, úgy hogy a szigonyával lecsapta Korfu szigetének déli csúcsát.
10:00-kor indulunk el a hajónkkal Pargáról és először Antipaxosra érkezünk. A kristálytiszta vízben itt lehetőségük van egy nyílt tengeri úszásra és búvárkodásra. Ezután folytatjuk utunkat a sziget „Kék barlangjai”-hoz, ahol az utolsó barlangnál szintén tartunk egy rövid fürdőzést. A fürdőzés végeztével áthajózunk Paxosra, ahol a sziget fővárosában, Gaiosban kötünk ki. Itt lehetőségük nyílik városnézésre, vásárlásra egy 2 órás szabad program keretében. 18:00 körül érkezünk vissza Pargára.

Ára: kb. 23/12 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Sarakiniko - a görög életérzés

 
Egy igazi görög életérzés ami vár ránk : Eldugott csodás kéklő vizű, dombokkal ölelt öblöt keresünk fel kisbusszal, ez a Sarakiniko beach ,ahol mindenki kedvére napozhat fürdőzhet. A vállalkozó kedvűek könnyű búvárkodhatnak, és akár a sziklaugrást is kipróbálhatják. Amíg mi a tengert és a napsütést élvezzük a part menti árnyas tavernában elkészítik az estebédünket, kemencében sült malac ( brizolla ) vagy csirke, mellé páronként fél liter bort, gyerekeknek üdítőt szolgálnak fel, majd gyümölcstálat szervíroznak . Hogy a hangulat feledhetetlen legyen görög élőzenével egy helyi „banda” szórakoztat minket.

Ára: kb. 25/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Shopping Korfu


Vásárlási lehetőség Korfun és emellett egy kellemes séta, melynek keretében lehetőség nyílik megismerni a velencei stílusú város szépségeit.

Ára: kb. 10 euro

 A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Shopping Zakynthos városban

Töltsenek el velünk egy kellemes délutánt a sziget velencei hangulatú fővárosában!
Autóbuszunk a zakynthosi kikötőig szállít el bennünket, ahonnan egy városnéző sétára indulunk. Útközben megnézzük a sziget védőszentjéről elnevezett Agios Dionisyos templomot, majd a Strada Marina-n végigsétálva elérjük a Solomos teret, majd a Szent Márk tértől induló sétálóutcán már szabadprogram keretén belül nézelődhetnek. A program kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy megvásárolják az utolsó ajándékokat, nézelődjenek a városban és bepillantást nyerjenek a görögök városi életébe. Tehetnek egy kellemes sétát a velencei hangulatú szűk kis utcácskákon, elfogyaszthatnak egy finom gyrost, ihatnak egy frappét, ki-ki ízlésének megfelelően.

Ára: kb. 13/6 EUR

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
shopping 1

Sithónia-túra

A Marmarasból/Sartiból induló autóbuszos kirándulás során körbeutazzuk a félszigetet. Buszunkkal meglátogatjuk a festői kis falucskát Parthenonast , mely 400 méter magasan fekszik a Toroneosi öböl felett.
Rövid sétát teszünk Toroni hangulatos pálmás tengerpartján, ahonnan megörökíthetjük II. Filippasz várromjait, majd Porto Koufo babszem alakú titokzatos öblét csodáljuk meg. Sartiban/Marmarasban két órát töltünk, ahol vásárlásra strandolásra és fakultatív ebédre nyílik lehetőség.
Délután 2-3 órát töltünk az ún. Narancs-parton, a Sithonia félsziget „kék lagúnájában” melynek szépsége és különlegessége a szobrászokat is megihlette... Hazafelé fotózási lehetőség Vourvourouban.
Egész napos program, melynek keretében megismerhetik a Sithónia-félsziget csodáit.

 

Ára: kb. 22 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Sithónia -túra, Narancspart 
 

Skiathos

A sziget egész évben zöld. Talán az egész Égei szigetvilágban Skiathoson van a legtöbb homokos partrész. A dombos vidéket fenyvesek, gyümölcsöskertek és több mint félmillió olajfa borítja. A sziget egyetlen nagyobb városa Szkiathos, Görögország egyik legszebb kikötőjéből épült. A sziget csúcsánál fekszik a sokat hirdetett Koukounaries strand, melynek hosszú, homokos szakaszai alacsony fák között húzódnak. Skiathos hamisítatlan görög sziget, mindig napfényes, és kristálytiszta csillogó égszínkék, és türkízkék vizéről, meseszép partszakaszairól híres festői szépségű városában felfedezhetjük mindazt, amit a képeslapokon láthatunk: piros tetős, és fehérre meszelt házak közötti szűk kis utcákat, hangulatos kis tereket..
Utunk első felét autóbusszal tesszük meg a kikötőig, ahol hajóra szállva elérjük úticélunkat, Skiathos szigetét. Először a sziget fővárosában köt ki a hajó, ahol szabadprogram keretében indulhatnak a festői szépségű városka felfedezésére. A szabadidő letelte után hajóval a Koukounaries strandhoz megyünk, ahol fürdőzés, napozás, pihenés a program. A délutáni órákban indulunk vissza a kikötőbe, majd onnan ismét autóbusszal érkezünk vissza Paraliára.

 Ára: Paraliáról: kb. 36 EUR
          Nei Poriról: kb. 40 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


 

Skopelos

Egész napos hajókirándulás a Mamma Mia szigetként ismert fenyőfákkal borított, természeti szépségekben bővelkedő Skopelos szigetére, ahol megnézzük a sziget romnatikus fővárosát. Majd strandolunk Európa egyik legtisztább tengerpartja közül az egyiken. 

Ára: kb. 50/40 euro 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!Sunset

A Neos Marmarasi kikötőből indulunk, egy kellemes esti hajókázásra. Elsiklunk az Égei tenger vizén a Kelifos (Teknősbéka) szigetig. Sirályok és kormoránok kísérnek utunkon. Ott egy hangulatos öbölben megállunk, elkortyolgatunk egy kellemes koktélt és gyönyörködünk a tájban, lefényképezzük vagy filmre vesszük, amint a nap a tengerbe bukik. Ezután megkerüljük a szigetet, és hazafelé vesszük utunkat, miközben bepillantunk a Porto Carassi birtok tengerparti szállodáinak esti fényeibe. Mire ismét Neosz Marmaraszba érünk, színes esti fénypompát örökíthetünk meg a városról.

Ára: kb. 10/8 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Szigettúra - Zakynthos

Fedezze fel velünk Zakynthost, ismerje meg a sziget történetét, a helyiek életét egy egész napos buszos kirándulás keretében! A kirándulás során először Bohaliból csodálhatják meg a főváros mesés panorámáját, majd finom borok kóstolgatása következik Callinicoban. A híres Kék Barlangoknál 45 perces csónakázás kápráztatja el kedves Vendégeinket (csónakjegy ára 7 euro/fő, kb. 10 perces úszási lehetőség a barlangokban). Ezek után a nap fénypontja, Navagio 300 m magas kilátóból nyújt felejthetetlen élményt. A kellemes és tartalmas nap egy helyi kereskedőnél folytatódik, aki saját zakynthosi csemegéivel kínálja meg a csoportot (vásárlási lehetőség). Anafonitiriaban megnézzük Szent Dionysos kolostorát, majd fakultatív ebédelési lehetőség következik egy kellemes hegyi tavernában, ahol jellegzetes zakynthosi ételeket készitenek. Ezután Exo-Chora több mint 2000 éves olajfáját nézzük meg, végül pedig a lithakiai olivaolajfeldolgozó üzembe látogatunk el.
 


Ára: kb. 30/15 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!


Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
kék barlang 1
kék barlang 2
szigettúra 1
szigettúra 2

Taxi hajó A Marathonisi-szigetre

Töltsenek el egy kellemes félnapot a teknősbéka alakú Marathonisi – sziget homokos partján!
A taxi hajó átviszi a vendégeket arra a partszakaszra, ahol a Caretta Caretták fészket raknak a puha homokba, majd a délutáni órákban visszahozza Önöket.

Ára: kb. 9 euro
Természeti-mítikus túra Odüsszeusz nyomában

Görögország egyik leghíresebb folyójához, a mitológiai Acheronhoz látogatunk el. Először a torkolatvidékhez érkezünk, Ammoudia telepüésnél kb. egy órát töltünk.
Innen a folyó vadregényes forrásvidékéhez megyünk, hosszabb sétát teszünk a folyómederben. A parton lehetőség nyílik egy kis lóháton való sétára, végül vadvízi evezés zárja a programot.
 
Ára: kb. 32/20 euro

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani. 

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
Acheron


Thesszaloniki

Thesszaloniki Görögország egyik legnagyobb városa és legforgalmasabb kikötője. Egész napos buszos kirándulás, melynek alkalmával megnézzük a régen börtönnek használt Fehér tornyot, a Szent Demeter Bazilikát és a Kasszandrosz uralkodásakor épített városfalakat. A kirándulás alkalmával megismerhetjük a görög emberek mindennapi életét, valamint lehetőségük nyílik egy rövid bevásárlásra is a forgatagos vásárnegyedben.

Ár: Sartiból kb. 25 EUR
Marmarasról kb. 25 EUR


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Tolo - Görög est

A program egy tradícionális görög vacsorát takar egy közeli étteremben, ami azonban merőben különbözik a hazai szokásoktól az, az egész estés pörgős, fergeteges táncos mulatság, melybe kedves utasaink is bekapcsolódhatnak és elsajátíthatják a "sirtaki" nevű görög tánc alaplépéseit is.

Ára:
kb. 30 euro.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Tradícionális görög vacsora, buzuki zenével

A kikötő melletti tradicionális görög tavernában. A menü: személyenként választható haltál, vagy húsos tál salátákkal, 2,5 dl bor, vagy üdítő.  Mindemellett a tenger közelsége, a kikötő alkonyati fényei, az élő buzuki zene, és a jó társaság .

 

Ára: kb. 14 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!Vergina-Naussa-Edessa

Utunk első állomása Vergina, a makedónok ősi fővárosa, ahol Észak-Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II. Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége világhírű sírját tekinthetjük meg. Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk, ahol a város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el.

Ára: kb. 25 euro + belépő a II. Philippos múzeumba 8 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Vikos folyó és környéke

Elsőként Epirusz tartomány közigazgatási központjába, Ioanninaba utazunk, mely egykor Ali pasa székhelye volt. Ellátogatunk a várhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a közeli tóra.Következő megállónk a Peramai cseppkőbarlangnál lesz. Innen megyünk a Pindosz falvai felé, ahol vadregényes szurdokvölgyeken átívelő kőhídakon sétálunk át. Monodendri településen lesz lehetőség étkezésre.Napunk csúcspontjaként a Vikos Kanyonhoz érkezünk, ahol lélegzetelállító látvány tárul elénk a panorámateraszról.

Ára: kb. 32€/20€ (+cseppkőbarlang belépő: 5,50 € )

A programot 15 fő alatt nem tudjuk indítani.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Vízesések, gyógyfürdőzés, pitakóstoló

A kirándulás első megállója Edessa a vízesések Városa. Itt kb. egy órát töltünk a Nemzeti Parkban, ahol a magasból lezúduló vízesések látványában gyönyörködhetnek. Folytatva utunkat megérkezünk a gyógyvizeiről ismert Pozárig. Itt lehetőségük nyílik a természet által kialakított melegvizes medencékben fürdeni. Belépő: 2 euró. A  délutáni órákban egy kis görög faluba látogatunk el, egy családi gazdaságba, ahol bemutatják nekünk, hogyan készül a jellegzetes görög pita. A háziak pitával, és kávéval kínálnak bennünket.


Ára: kb. 25 euro


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Vízimalom túra

Kirándulás kisvonattal egy működő vízimalomhoz. A vízimalom tulajdonosa (aki egész jól beszél magyarul) bemutatja a malmot és el is indítja nekünk. Egy gyönyörű vízesés megtekintése után, aki megszomjazik az a malom melleti hangulatos kis bárban olthatja szomját.

Ára: kb. 8 euro

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Zakynthos - Görög est

Csodálják meg a naplementét, ismerjék meg velünk a görög konyhát, élvezzék az élő görög zenét és táncbemutatót! Görögestünket egy lélegzetelállító helyen, hatalmas sziklák tetején, a Kampiban található Michalis családi taverna sziklateraszán rendezzük meg. 40 perces buszos utunkat követően érkezésünket még naplemente előttre időzítjük, hogy a hangulatos öböl felett a sziklák pereméről végignézhessék, ahogy a nap a csodálatos Jón – tengerbe bukik. Naplemente után felcsendülnek a legnépszerűbb görög dallamok, élő zenével kísérve. A házigazdák többfogásos, házias görög vacsorával, korlátlan házi borfogyasztással, látványos, hangulatos változatos műsorral várják vendégeiket. Profi táncosok népviseletbe öltözve Görögország több tájegységének táncait mutatják be, majd a vendégeket is megtanítják néhány alaplépésre. Garantáltan felejthetetlen estében lesz részük!

Ára: kb. 35/17 euro.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg a kiránduláson készült panorámafotóinkat!
Kattintson az alábbi link(ek)re:
 
görög est 1
görög est 2
Zakynthos Csúszdapark

A csúszdapark 9 km-re található Laganastól. Utasaink egész nap szabadon használhatják a park területén lévő csúszdákat (kamikaze, szabadesés) a 300 m-es lassú folyót, egy 800 négyzetméteres medencét, hullámfürdőt, napozóterület nyugágyakkal és napernyővel. A program egész napos kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A program ára a buszos transzfer és az egész napos belépőjegyet tartalmazza.

Ára: kb. 27/15 euro


Zakynthos Csúszdapark - belépő

Vendégeink kedvezményes belépőt válthatnak a sarakinadoi csúszdaparkba a hét bármely napjára.

Ára: kb. 17/8 euro