Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Kefalonia-Skala
1,A busz menetideje:fel és leszállási időpontok:
   Lásd:"Buszmenetrend" fül a honlapon

2,A busszal utazók kompdíja:
8€/fő/kompút

3,A komp menetrendje:
https://www.ioniangroup.com/en/routes/

www.kefalonianlines.com   

4,Egyéni utasok figyelmébe:
www.gtp.gr

5,A sziget megközelítése autóval:
Lefkada/Vassiliki-Fiscardo vagy Astakos-Sami vagy Patras-Sami vagy Kyllini -Poros A Rio-Antirió hídnál a díj:
Szemálygépkocsiknál:13,20€
Motorkerékpárnál:1,90€

Tekintse meg Kefalonia sziget tengerpartjait Skalaból indulva! Kattintson ide!

6,Üzemanyag árak Görögországban:
www.a-z.info.hu/country/greece/info/transport/car/fuel.php

7, Időeltolódás + 1 óra

8, Úti okmányok:
2010 június óta már Szerbiába is be lehet utazni új típusú, érvényes személyi igazolvánnyal fennakadás nélkül, de az okmánynak a visszautazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

9,Online időjárásjelentés:
www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=9
www.freemeteo.gr/kairos/kefalonia/7-imeres/pinakas/?gid=7290409&country=greece

10,Kefalonia éghajlata:
Mediterrán,ami forró nyarat és csapadékos telet jelent.
Zöldellő növényzetét a magas páratartalomnak köszönheti és a tavaszi-téli esőknek. Májustól kezdődik az ideális kirándulóidő,ekkor nyílnak a virágok és ekkor legzöldebb a sziget. A nappal többször is 30C fok fölé emelkedik és a tenger főleg a déli,délkeleti,sekélyebb tengervíznél melegszik fel leghamarabb. A nyár forró,ritkán a 40 fokot is eléri viszont a magas páratartalom és a szigetre jellemző kellemes szellő mindig tompítja a meleget.Kefalonián a napsütéses órák száma nyáron igen magas,júniustól augusztus végéig 13-14 órát is elérheti. Szeptember közepéig forróak a nappalok,de egyre gyakrabban jelennek meg a kóbor felhők délutánra és az estékre már egy hosszabb ujjú pulcsira is szükségünk lehet. November -december a leghidegebb 6 és 10 fok körülire is lehülhet a hegyes területeken a levegő.
 
                          Március  Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November
Nap.hőm:               17       19      26            29     34              38                     29         23      19
Éjsz.hőm:                 8       13      17            19     22              24                     20         19      13
Tenger.hő:               16     18      20             23     25              27                    26         23       20
Napos órák:              8      10     12             13     14              14                     12         9          7
 
11,Skala tengerpartja:
4km hosszú és nagyon széles változatos tengerpartja van.Kb.4-5 lépésnél már lassan mélyül a víz viszont vannak sekélyebb szakaszai is. Föntről homokos majd sóderes kavicsos szakaszok váltogatják egymást,de mindenki biztosan megtalálja a számára kedvenc partszakaszt. Ez könnyű lesz mivel főszezonban sem zsúfolt a partja Skalának. Aki igazán sekély és homos déli partszakaszt kedvel annak a Skalától 4 km-re fekvő Mounda beach-et javaslom.45 perc alatt oda lehet túrázni vagy taxival gyorsabb természetesen.

12,A közbiztonság jó Kefalonián!

13,Fakultatív programok:
Hétfő:Szigettúra:28/20€ + belépők
Kedd:de:Myrthos beach 15€   du:Argostoli vásárlás séta:18€
Szerda:Zakynthos-hajóval:32,5/22€  du:Ainos-hegyi túra:15/10€ Csütörtök:Fiskardo-hajóval:32,5/22,5€  este:Görög est:28˛20€
Péntek: Ihaka-hajóval:32,5/22,5€

14,Pénzváltás:
Skalán 4 bankautomata található,de a forintot a szigeten nem ismerik. A boltokban, éttermekben is lehet kártyával fizetni de a biztonság kedvéért hozzanak elégséges €-t magukkal.

15,Piac nincs,de minden supermarketben vásárolható friss zöldség és gyümölcs is.

16,Üzletek nyitva tartása:
Az üzletek az üdülő helyeken késő estig/fő szezonban 24:00-ig/is nyitva tartanak. A városokban általában betartják a mediterrán térségre jellemző sziesztát ami 14:00-17:00-ig tart.A butikok 10-22-ig tartanak nyitva általában.

17,Bevásárlás.4-5 supermarket található Skalában ezekben  bő választékban beszerezhető minden amire szükségünk lehet a nyaralás alatt.Minden boltban árulnak mentes és szóda vizet is.De KEFALONIÁN IHATÓ,FINOM CSAPVIZET FOGYASZTHATUNK!

18,Telefonálás:
Magyarországra:0036-körzetszám-telefonszám
célszerűtelefonkártyával működő utcai telefonokat használni/4€/melyet bármelyik supermarketben és trafikban megvásárolható. Kefalonián is használhatók a magyar mobiltelefonok,de indulás előtt feltétlenül érdeklődjenek a mobiltelefon szolgáltatójuknál,hogyan használhatják a telefonjaikat külföldön!

19,Az apartmanok konyhai felszereltsége:
Tányérok, evőeszközök,p oharak/üveg,kávé/ létszámnak megfelelően. Vágódeszka, fakanál, merőkanál, serpenyő, kis és nagylábas főzéshez. Elektromos tűzhely,hűtőszekrény mélyhűtő résszel,vízforraló,mikrohullámú sütő.

20,Hálózati feszültség:220 v-os váltóáram van, úgy mint itthon.

21,Közlekedés helyi autóbusszal:
A helyi járatokkal töb településre és a fővárosba is el lehet jutni.Változó a menetrend.
 
22,Robogó és Autóbérlés:
21 évet betöltött és 1 éve érvényes jogosítvánnyal rendelkező személyek bérelhetnek Görögországban járművet!
B kategoriás jogosítvánnyal,csak kis motor bérlése lehetséges,nagy motorhoz "A kategóriás jogosítványra van szükség. Bukósisak használata kötelező!
Bérelt járművekkel nem lehet elhagyni a szigetet!
A bérleti díj függ a bérelt járműtől,bérleti időtől,hogy elő-,fő vagy utószezonban történik a bérlés.Parkolás az apartmanjaink közelében lehetséges.
FIGYELEM!!! 
A quadozás veszélyes sportnak minősül, így az alap utasbiztosításon felül kiegészítő sportbaleseti biztosítást kell kötni. Ennek hiányában a Biztosító nem téríti meg a baleset következtében keletkezett károkat, a kórházi ellátás,illetve az esetleges hazaszállítás költségét stb. 
Utólag, a hazaérkezést követően kiállított jegyzőkönyvet nem fogadnak el.
 
23,Utasbiztosítás: EU kártyát Kefalonián csak a kórházban fogadják el ami 50 km-re található Skalától, a fővárosban. Skalában magánorvos áll az utasaink rendelkezésére.
Az orvosi vizsgálat és a gyógyszeres ellátás is ingyenes. Az orvosunkhoz Utas biztosítási kötvény szükséges és Személyi igazolvány vagy útlevél. A legjobban működő biztosítás a QBE Atlasz amit tudok javasolni,de más biztosítást is el szoktak fogadni.