Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Kefalonia-Skala

Az Jón-tenger legnagyobb szigete, lakosainak száma alig több mint 40.000. A patrasi öböl bejáratánál fekszik Zakynthos és Lefkada között. Mellette található Ithaka melynek neve szorosan kapcsolódik a bolyongó Odysseus-éhoz.

Argosztoli a sziget fővárosa, szép fekvésű modern város. Az 1953-as földrengés után szinte teljesen újjá kellett építeni.Kikötője mentén egymást követik a tavernák és kávéházak.A főváros központja a pálmákkal és éttermekkel Plateia Vallianu téren található.A fővárostól 2,5 km-re északra felkereshetjük az ún. Katavothreszt, a víznyelőket, melyek a sziget érdekes geológiai jelenségének részei.
A sziget déli részén Argosztolitól 9 km-re van Peratata település, melynek közelében meglátogathatjuk Ajiosz Georgiosz várának (Kasztro) maradványait.A középkorban ez volt a sziget fővárosa.A közelben található az Enosz Nemzeti Park,mely az itt élő különleges cédrusfáról nevezetes. A déli oldal egyik nagy üdülőhelye a hosszú, homokos stranddal és remek éttermekkel rendelkező, píneafenyőkkel övezett Skala. A városkában található Római villa maradványait szép mozaikpadlója miatt érdemes felkeresni.
Az Argosztolitól 25 km-re fekvő Számi a sziget legnagyobb kikötője. A 4km-re északra fekvő Antiszamosz-strand lélegzetelállítóan szép környezetben fekszik. A dúsan zöldellő hegyekkel körbevett kavicsos öböl vize kristálytiszta. Számiból ellátogathatunk a Meliszáni-barlanghoz, melynek kevert (édes-sós) vizű taván kis csónakkal viszik körbe a látogatókat. Egyedülálló a Drogarati-cseppkőbarlang is, 150 millió éve képez függő és álló oszlopokat, melyeknek színe a víz által kioldott ásványi anyagoktól függ. A barlang kitűnő akusztikája miatt komolyzenei koncerteknek is ad otthont. Többször fellépett itt az ünnepelt görög díva Maria Callas is.
A sziget egyik legszebb települése az északi részen található Fiszkárdo.
A sziget egyik szenzációja a világ 10 legjobb strandja közt nyílvántartott Mirtos beach.
Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. A sziget partjai "kékzászlósak" kristálytiszta vizük miatt és nagyon változatosak: találhatunk köztük vörös homokos, fehér-sárga homokos, gömbölyű, fehér köves, lyukacsos sóderes és színes köves partokat is.

Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Itt nő a világon egyedülálló Kefalóniai fenyő, és itt élnek a kistestű vadlovak. Kefalonia 800 km2-es, nagy és vadregényes sziget, unatkozni képtelenség rajta. A rengetek látnivaló, érdekes fotó téma magával ragad bennünket szinte minden méteren. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat! A sziget előnye többek között hogy mindenhol iható csapvíz, és sok helyen forrásvíz található !
 

Sziget Térkép

Kefalonia - Skala

SKALA (görögül lépcsőt jelent) a sziget déli részén Argostolitól, a sziget fővárosától és a repülőtértől 40 km-re elhelyezkedő hangulatos, kékzászlós üdülőhely. Píneafenyő-ligettel övezve és 7 km-es strandjával, gyorsan mélyülő kristálytiszta vizével méltán nyerte el a világ minden tájáról újra és újra visszajáró turisták bizalmát. Széles tengerpartján felváltva található nagyszemű homok, sokszínű kövecskék, mesébe illő sziklák és sziklabarlangok. Remek éttermek, bárok, tavernák és ajándéküzletek várják a turistákat, melynek legtöbbje a főutcán található. Családias hangulatú, nem túlságosan nyüzsgő üdülőhely. Itt található Kefalonia két legfontosabb ásatása: a Római villa szép mozaikpadlózatával és a Szent György-kiskápolna mellett található Posseidon-szentély maradványai, de az ófaluba is érdemes fölsétálni, amit az 1953-as földrengés tett tönkre.
Skalatól 4 km-re található a Mounda Beach, mely fokozatosan mélyülő homokos tengerparttal várja vendégeit, és különlegessége, hogy ide raknak fészket a Carreta carreták (tengeri teknős)! A közelben található egy teknőskikötő.
Aki Skalát választja utazása céljául, itt mindent megtalál, amire szüksége van, hogy egy mesés nyaralásban legyen része.

Idegenvezető elérhetősége-
csak szezonban!: (00 30) 698-1566-992

Nézzen körül Skalan! Kattintson ide!

Tekintse meg panorámafotóinkat Skalaról:
(Fontos! A lejátszáshoz Quicktime lejátszó szükséges!
A program letölthető innen: http://www.apple.com/quicktime/download/
Panorámafotó megtekintése: A bal egérgombot nyomva tartva körbe tudja forgatni a képet.
A kép alján található menüsor + illetve - jelével nagyíthat vagy kicsinyíthet.)


Főtér  Sétálóutca Sétálóutca2  Tengerparti sétány Tengerpart sétány2 Tengerpart Tengerpart2 Templom Főutca  


Válassza esküvője helyszínéül Kefaloniát !
Egyházi esküvő egy romantikus görög szigeten és már a nászúttal egybekötve szeretteivel, barátaival osztozhat életreszóló élményében. Kérdéseivel forduljon bizalommal telepített idegenvezetőnkhöz, BertaMáriahoz. 
E-mail: kefalonia@grandtours.hu