Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Korfu-Sidari
 
Korfu hőmérséklete:
 
 


Online  Időjárás előrejelzés:
 http://www.wunderground.com/global/stations/16641.html?bannertypeclick=bigwx          
http://www.worldweatheronline.com/Kerkyra-weather/Kerkira/GR.aspx
http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=5

Tekintse meg Korfu sziget tengerpartjait Sidariból indulva! Kattintson ide!
 
 A busz menetideje: fel és leszállási időpontok:
 Buszmenetrend  fül a honlapon tartalmazza
 
A busszal utazók kompdíja: 10,00 € / fő / kompút
 
 
Úti okmányok:
2010. június óta már Szerbiába is be lehet utazni érvényes új típusú személyi igazolvánnyal, azonban a hivatalos úti okmány továbbra is az útlevél! A szerbek visszavonásig engedélyezték ezt az utazási formát, egyelőre még érvényben van, de mindkét okmánynak legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
 
Telefonálás: Magyarországra: 00-36-körzetszám-telefonszám. Célszerű az utcai telefonfülkékből telefonálni, mert ezek a legolcsóbbak! A telefonok telefonkártyával működnek, (4 euró) melyet bármelyik szupermarketben és trafikban megvásárolhatnak. Korfun is használhatók a magyar mobiltelefonok, de indulás előtt feltétlenül érdeklődjenek a  mobiltelefon szolgáltatójuknál, hogyan használhatják a telefonjaikat külföldön.
 
 
Időeltolódás:  Megérkezésük után át kell állítaniuk az óráikat, mert Korfun 1 órával előrébb jár az idő.
 
Üzletek nyitva tartása: Az üzletek az üdülő helyeken késő estig, (főszezonban akár 24.00-ig is) nyitva tartanak. A nagyobb városokban 8.30-14.00-ig, illetve a hét bizonyos napjain délután 17.00-21.00-ig tartanak nyitva. Ünnepnapokon minden nagyobb üzlet, és intézmény zárva van, kivéve a szupermarketeket és a vendéglátó egységeket. A nagyobb településeken, és Korfu városában általában betartják a mediterrán térségre jellemző sziesztát, amely 14.00-17.00 óra között van!
 
Bevásárlás: Minden üdülőhelyen vannak kisebb-nagyobb szupermarketek, amelyek általában reggel 8-tól este 22-ig nyitva tartanak. Ezekben szinte mindent meg lehet vásárolni, amire szükségünk lehet a nyaralás alatt! A palackozott ásványvízből, nagyon sok fajta kapható az üzletekben. Sidariban az Elin benzinkút háta mögött található két nagyobb szupermarket (DIELLAS, KAZIANIS) kedvező árakkal, azonban vasárnap Zárva van!
 
Hálózati feszültség: 220 V-os váltóáram van, így a dugaszoló ajzatok az európainak megfelelően kétlyukúak, úgy mint itthon.
 
Közlekedés autóbusszal: A szigeten menetrend szerinti autóbusz járatokkal közlekedhetünk. A kék buszok a helyi járatok, amelyek Korfu városban és a város vonzáskörzetében közlekednek és a városközpontban lévő San Roccó téren van a végállomásuk. A zöld buszok KTEL a távolsági járatok, melyek a sziget távolabbi pontjait kötik össze a fővárossal. A zöld buszok pályaudvara az új erőd mellett található, közel a kikötőhöz. A menetrend nem szentírás, így +/- 20-30 perc eltérés a menetrendhez képest, teljesen normális dolog! A buszokat még a megállókban is határozott mozdulatokkal le kell inteni, különben könnyen előfordulhat, hogy nem állnak meg. A jegyet az autóbuszon kell megvenni, vagy a sofőrnél, vagy a kalauznál, amennyiben van a buszon.
KTEL menetrend: Sidari-Korfu   Sidari-Roda-Acharavi-Kassiopi
http://www.enimerosi.com/2011-02-14-11-50-23/2011-03-31-07-40-43/subscriptions/e-paper/2013-02-05-08-09-54/2013-02-07-15-07-02.html
http://www.allcorfu.com/ou-buses.html
Komp menetrend: Igoumenitsa-Korfu
http://corfuport.gr/el/schedules/ship-schedule.html
Közlekedés taxival: Korfun a taxi nagyon DRÁGA! (Korfu-Sidari útvonal kb. 60 euró) Érdemes a sofőrrel előre megállapodni a viteldíjban, a sofőrök általában kedvesek, segítőkészek. Majdnem minden településen van taxiállomás, de bárhol le lehet inteni a taxikat, ha üresek, akkor biztos megállnak. Sidariban a taxiállomás a Mimóza hotel mellett található.
 Kerékpár-, quad-, autó- és robogóbérlés:
A kerékpáron kívül minden járműhöz szükséges jogosítvány.
Az autót 21.-ik,  a motort, és a quadot  a 20.-ik életévüket betöltött, és legalább 1 éve érvényes jogosítvánnyal rendelkező személyek bérelhetnek Görögországban.
Kismotort és quadot (50cm³) „B” kategóriás jogosítvánnyal lehet bérelni, a nagymotorhoz „A” kategóriás jogosítványra van szükség.

FIGYELEM!!! 
A quadozás veszélyes sportnak minősül, így az alap utasbiztosításon felül kiegészítő sportbaleseti biztosítást kell kötni. Ennek hiányában a Biztosító nem téríti meg a baleset következtében keletkezett károkat, a kórházi ellátás,illetve az esetleges hazaszállítás költségét stb. 
Utólag, a hazaérkezést követően kiállított jegyzőkönyvet nem fogadnak el.

Kerékpár, motor és quad, autó bérlésekor a bérlőnek valamilyen okmányát (útlevél, személyi igazolvány) le kell adnia, a bérleti idő minimum egy nap, és a bérlőnek kell megtankolnia a járművet. A bérleti díj függ a bérelt járműtől, bérleti időtől és attól, hogy elő-, fő vagy utószezonban történik a bérlés.
Bukósisak használata kötelező!
Robogón és a quadon két személy is utazhat, kilométer korlát nincs, de a szigetet nem lehet elhagyni a bérelt járművel.

Utasbiztosítás: EU kártyát csak a közkórházakban fogadják el. Sidariban az orvosok magánorvosok, az orvosi ellátás ingyenes érvényes utasbiztosítással. Személyi igazolványt, vagy   az útlevelet, és a biztosítási kötvényt kell bemutatni. Érdemes a biztosítási kötvényt tanulmányozni, mert sok biztosító előírja, hogy betegség esetén az utasnak 24 órán belül, vagy az orvosi ellátás megkezdése előtt a megadott zöld számon tájékoztatni kell a biztosítóját. A gyógyszer árát ki kell fizetni, (meg kell előlegezni) a számlát a gyógyszertárban a recepthez csatolják, és az utasnak Magyarországra visszatérve a biztosító visszatéríti majd az árát.