Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Neos Marmaras
Mennyi idő alatt érünk le Neos Marmarasba?
A prospektusban feltüntetett órákhoz képest 1-2 óra plusz vagy mínusz eltérésre számíthatunk, ami a határokon való átkelés függvénye. Érkezés után pedig állítsák előre az  óráinkat +1 órával!

Szükséges -e útlevél?
 2010. június óta lehetőség van új típusú személyi igazolvánnyal Szerbián és Macedónián keresztül utazni. Az érvényességi dátumot ne felejtsük ellenőrizni.  (Diákigazolvány nem megfelelő!!)

Személygépkocsival utazók figyelmébe:
Szerb és  Macedón autópálya díja:
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=176&Itemid=139
Görögországi üzemanyag árak:
www.xo.gr/venzinadika-times-kafsimon

Repülővel utazók figyelmébe:
A  Thesszaloniki reptérről a 78-as városi busszal jutnak el a KTEL Halkidiki buszpályaudvarra, ahonnan a távolsági busszal tudnak Neosz Marmaraszba utazni. A gyakori változások miatt érdemes indulás előtt megtekinteni az éppen aktuális menetrendet. (Jegy ára 13 €): http://www.ktel-chalkidikis.gr
Taxi ára elég borsos: 150-180 €/út

Milyen az időjárás, hány fokos a tenger szeptemberben?
Talán csak az égiek tudják manapság!
Neos Marmaras,  a mediterrán éghajlati övbe tartozik.
Tavasszal kevés csapadék jellemző, a hőmérséklet kellemes, napozásra alkalmas, az Égei - tenger úszható.
Nyáron 1-2 alkalom kivételével szinte eső sem esik. A napsütés erős, a tengervíz akár 28 fokra is felmelegszik ( Marmaras öbölben védett helyen fekszik.)
Ősszel előfordul csapadék zivatar, felhőszakadás formájában, majd kisüt a nap.  A tenger fürdésre alkalmas, hisz egész nyáron melegszik a vize.
Időjárás:  http://www.accuweather.com,    www.meteo.gr 
          Máj Jún Júl Aug  Szept  Okt    
Nappali hőmérséklet          24-26    28-30     31-35     31-35     26-28     23-26    
Éjszakai hőmérséklet          16-18    18-20     24-28       24-30     18-24     16-18    
Tenger hőmérséklete         19-21    22-24     24-26       26-28     24-26     22-24    

Tekintse meg Neos Marmaras és környékének tengerpartjait! Kattintson ide!
 
Van e helyi buszjárat a Sithonia félszigeten?
Sajnos nincs, csak  a Thesszalonikiből érkező KTEL Halkidiki buszjárat közlekedik naponta néhány alkalommal a Sithonia félszigeten.

Mikor van piac Marmaraszon?
Minden héten csütörtökön  reggel 8-13 óráig!
 
A csapvíz iható-e?
Nyolc éve kicserélték a város vízvezeték rendszerét, és összegyűjtötték a források vizét ezt kapja a település, ami iható.
 
Kártyával való fizetési lehetőségek?
Neos Marmaraszon főleg kis családi szupermarketek vannak, ahol készpénzzel lehet fizetni. Kivételt képez a Marinopulos,  és Masutis görög láncolat üzlete és a kb. 20 Km-re Nikitiben lévő Lidl áruház.
Az alábbi oldalakon a élelmiszer kínálatok, árak is megtekinthetőek
http://www.masoutis.gr/            
http://www.marinopoulos.gr/carrefour.html
A városban Euró Bank, és Nemzeti Bank található,( Nyitva: H-P  9-14 óráig) ahol bank automata is működik..

Biztosításra szükség van-e?
Minden képen. Biztosítás és útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges. Így a betegnek az ellátásért nem kell fizetni, a gyógyszert kell megvenni aminek a blokkját a gyógyszertárban le kell pecsételtetni, mert itthon a biztosító  erre fizeti vissza az orvosság árát..
 EU kártyát csak a 80 Km-re lévő Poligirosban található állami korházban fogadják el.
Így tehát érdemes itthon biztosítani magunkat, hiszen egy vizit 30-50 €-ba kerül.

Milyen a közbiztonság Görögországban?
Jó a közbiztonság! ( A Thesszalonikiből távolsági busszal érkezett csomagokat lepakolják a járdára és majd jön érte a gazdája. A csomag pedig megvárja J!)
  
Milyen felszereltségűek az apartmanok?
Athéne : Ágyszámnak megfelelő tányér,pohár,bögre evőeszköz, egy kisebb és egy nagyobb lábas, hússütő, vágódeszka, tésztaszűrő, kis hűtő, kis fagyasztórésszel, rezsó, mikrohullámú sütő, TV ,ágynemű, törülköző, seprő,lapát,felmosó szett.
Politis : Ágyszámnak megfelelő tányér,pohár,bögre evőeszköz, egy kisebb és egy nagyobb lábas, hússütő, vágódeszka, tésztaszűrő kis hűtő, kis fagyasztórésszel, rezsó, mikrohullámú sütő, ágynemű, törülköző, TV a társalgóban van. (Hetente egyszer ágynemű és törülköző csere, szobafrissítés)
Mouses: Ágyszámnak megfelelő tányér,pohár,bögre evőeszköz, egy kisebb és egy nagyobb lábas, hússütő, vágódeszka, tésztaszűrő kis hűtő, kis fagyasztórésszel, rezsó, mikrohullámú sütő, ágynemű, törülköző,TV . (Hetente egyszer ágynemű és törülköző csere, szobafrissítés)
 
Milyen fakultatív programok vannak?
lásd Fakultatív programok menüpont

Autó és motor bérlési lehetőségek?
Egy-egy kölcsönző van a városban.
Csak a 21. évet betöltött és 1 éve érvényes jogosítvánnyal rendelkező személyek bérelhetnek Görögországban járművet!  Motoron a bukósisak kötelező, kismotorhoz B, nagymotorhoz A kategóriás jogosítvány, útlevél, vagy személy igazolvány szükséges. A Sithonia félszigetet nem lehet elhagyni a járművel. 15-25 €/ nap a bérleti díj attól is függ, hogy fő vagy utószezonról van szó.
Autóbérlés kategória és időszak függvénye (40-60€/nap) és csak a Halkidiki félszigeten használható!
FIGYELEM!!! 
A quadozás veszélyes sportnak minősül, így az alap utasbiztosításon felül kiegészítő sportbaleseti biztosítást kell kötni. Ennek hiányában a Biztosító nem téríti meg a baleset következtében keletkezett károkat, a kórházi ellátás,illetve az esetleges hazaszállítás költségét stb. 
Utólag, a hazaérkezést követően kiállított jegyzőkönyvet nem fogadnak el.