Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Sarti

KATALÓGUS HELYESBÍTÉS: MÁR FOGLALHATÓ EGYÉNI UTAZÁSSAL!

Újdonság! Tudjon meg még többet Sartiról! Olvassa el utazási magazinunk GPS, Bakancs, Népek asztala és Blog rovatának Halkidiki-félszigetről szóló cikkeit! Kattintson ide! 

Senki sem ismerheti meg Görögország igazi arcát, ha valamelyik görög szigetet választja nyaralása helyszínéül - állítják a Görögország-rajongók és a tapasztalt görög törzsutasok. Aki tehát hamisítatlan görög élményre vágyik, látogasson el a "háromlábú félsziget"-nek gúnyolt Halkidiki félszigetre. A Macedóniától délkeletre elhelyezkedő félsziget a mitológia szerint a görög istenek és a földanya Gea óriásfiainak küzdelme eredményeként jött létre. (térkép)

Kasszandra, a nyugati oldalon elhelyezkedő nyúlvány az elevenen eltemetett óriásról kapta nevét, így tehát minden földrengést az ő mocorgásának tudnak be. A keleti oldalon elhelyezkedő nyúlvány is a küzdelemben részt vevő óriásról kapta a nevét. Athosz egy egész hegygyel támadta az isteneket, ám dobása célt tévesztett és így keletkezett az Athosz hegység nyúlványa. A középső "láb", Sithónia eredete sokkal békésebb. A nyúlvány a tengeristen, Poszeidón fiáról kapta a nevét. Annál is inkább a Halkidikit érdemes úti célként választani, mert míg más görög szárazföldi terület a kopárságtól sárgállik, addig ez a félsziget fenyőerdeitől és olívaültetvényeitől zöldellő oázisként csalogatja a vendégeket.

A kedvező földrajzi adottságnak köszönhetően a nyúlvány belső részein szőlőtermesztés folyik. Vendégeink szempontjából azonban az 500 km-es tengerparti szakasz bírhat nagyobb jelentőséggel.

Több tucat strand nyerte el a víz és a part tisztaságát jelző kék szalagot. Tapasztalataink alapján a Sithónia nyúlványt találtuk legalkalmasabbnak vendégeink számára. Két üdülőhely szerepel kínálatunkban, melyek egymással átellenben a félsziget két oldalán helyezkednek el egymástól közúton 50 km, légvonalban kb. 10 km távolságra.

A nyúlvány keleti oldalán található Sarti. A csendes kis halászfalu közkedvelt üdülőhely a pihenni vágyók számára. A helyi lakosok elbeszélése szerint szép időben szabad szemmel láthatók az Athosz nyúlvány kolostorai. Bármelyik települést is választjuk, ugyanazon fakultatív lehetőségeink vannak a környék megismerésére. Kulturális programként ellátogathatunk a Meteorákhoz, megtekinthetjük az Athosz hegység kolostorait, vagy kicsit könnyebb lélegzetvételű programként elutazhatunk Thesszaloniki nyüzsgő városába. A természet kedvelői részt vehetnek egy felejthetetlen hajókiránduláson, vagy a szigettúra keretében eljuthatnak a gyönyörű fehér homokos Narancspartra.

SARTI

Sarti a Halkidiki-félsziget középső, Sithonia-nyúlványának keleti partján fekszik. Nevét már az ókorban is létező település után örökölte. Először Hérodotosz tesz róla említést, amikor Xerxész csapatai felkeresték a görög városállamok szövetségéhez tartozó városkát. A hajdani város nyomait megtalálhatjuk az Sykia-öbölben. Pusztulásának ideje és oka nem ismeretes. A történelem során legközelebb csak a XIV. században említik, mint a Xenophonos-kolostor részét.

Napjainkban Sarti a Sithonia-félsziget egyik legkedveltebb települése, ahol a tenger kékje egyesül a kristálytiszta vizű, homokos tengerparttal. Ez a kép teszi feledhetetlenné az itt eltöltött vakációt. Számos szálloda, apartmanház, kemping biztosítja az ideérkezők kényelmét. A településen megannyi étterem, bár, taverna várja a strandolás közben megszomjazott, megéhezett fürdőzőket. Könnyű délutáni kirándulásként felkereshetjük a településtől 500 m-re található Xenophonos-kolostort. A településről számos szervezett kirándulás indul az Athos-félszigethez, a Meteorákhoz és a Thessalonikiben lévő csúszdaparkba. Részt vehetünk még egy autóbuszos szigettúrán, és este kimulathatjuk magunkat egy remek görög esten.

Apartmanházunk Sarti Beachen található, ami kb. 1 km-re van a központtól. Itt viszont sekélyebb a víz, mint a központnál. Neos Marmaras 52 km-re található a félsziget nyugati oldalán. 

Város Térkép

 

TISZTELT UTASAINK!
Az ego is görög szó. Azt jelenti, hogy Én.
Sartiban jelenleg a szállások iránt keresleti piac van. Elszálltak az árak. Az árversenybe nem
akartunk mélyebben beszállni, csak addig, amíg az ár-érték arány megfelelő nekünk, Önöknek. Nagyon szép Sarti, de a már híresen szép Pargánál is drágább lett. Egyik oka a szerbek dömpingszerű áradata, és az, hogy a helyi görög utazási irodákkal – hosszú évek együttműködése után – nem tudtunk a kirándulások témájában közös nevezőre jutni, így megcsináltuk a saját görög utazási irodánkat, a Grand Tours Greece-t. Ez a helyi irodák egóját nagyon irritálta, és sokat dolgoztak rajta, hogy bezárjunk. Ezért a Grand-Görög árháború is befolyásolja a szállások mennyiségét.
Elnézésüket kérjük, de így sajnos nem tudtunk elég szállást – normális áron – kivenni és nem tudunk egyéni utasoknak csak szállást adni, mert akkor üresen maradnának a buszaink. Annyit ajánlunk, hogy indulás előtt 3 héttel a még üresen maradt apartmanokat odaadjuk egyéni utazással is.
 
Nagy Sándor ügyvezető

 

Az idegenvezető elérhetősége- csak szezonban!:  (00 30) 693-438-7010,  (00 30) 690-674-7454

Utazás: 
Légkondicionált luxusbusszal vagy egyénileg.

Egyénileg utazók figyelmébe:
Debrecen-Sarti: kb. 1200 km.
Autópályadíj: kb. 15000 Ft (oda-vissza).