Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Tolo

Tekintse meg Tolo és környékének tengerpartjait! Kattintson ide!
1. A busz menetideje:
Az információk a ”Buszmenetrend” fül alatt találhatóak a honlapon.

2. Kell-e útlevél?
2010. június óta már Szerbiába is be lehet utazni érvényes új típusú személyi igazolvánnyal.  Eddig ez semmilyen fennakadást nem okozott. De a hivatalos úti okmány továbbra is az útlevél! A szerbek visszavonásig engedélyezték ezt az utazási formát, pillanatnyilag is érvényben van. Utazásra történő jelentkezése előtt, es termeszétesen indulás előtt is, kérjük, feltétlen győződjön meg útlevele, személyigazolványa érvényességéről!
 
3. Időjárás:  
Tolo Időjárás adatai JAN FEB MÁR APR MAJ JÚN JÚL AUG SEP OKT NOV DEC
Nappali
hőmérséklet
13° 14° 16° 20° 25° 33° 35° 37° 29° 23° 19° 15°
Éjszakai
hőmérséklet
11° 16° 24° 26° 28 19° 15° 12°
Vízhőmérséklet 14° 14° 14° 16° 20° 22° 24° 25° 23° 21° 19° 16°
                         
Csapadékos
napok száma
8 4 6 4 4 1 1 1 3 6 7 8
 
Online időjáráselőrejelzés: www.meteo.gr/nafplio, www.accuweather.com/Tolo
Panorámafoto Tolorol:  http://gigapan.com/gigapans/98811
 
4. Hol találnak bennünket?:
A Grand Tours utazási iroda partnerirodája a Culture Travel Center Tolo főutcáján található.
Címe: Tolo, Sekeri u. 46
Telefonszám: (0030)2752059557

5. Diákkedvezmény:
Görögországban az állami kézben lévő ásatási területeken ( Athén Akropolisz, Mükene, Epidavrosz...stb) automatikusan ingyenes a belépés minden olyan EU országbol érkezőnek, aki még nem töltötte be a 18. életévet. 18-éves kor fölött szintén ingyenes a belépő, ha rendelkezünk nemzetközi diákigazolvánnyal (a Euriopian Youth Card nem elfogadott) . 65-éves kor felett, az életkor igazolásával (személyi, útlevel ) félárú a belépő. A belépőjegyek megvásárlásánál mindig kérik a kedvezményre jogosító igazolványt.

6. Egészségügyi ellátás, utasbiztosítás:
Természetesen orvos és gyógyszertár is talalható a faluban. A görög gyógyszerészek igen felkészültek, és nagyon segítőkészek, kisebb problémáikkal nyugodtan fordulhatnak hozzájuk is. A gyógyszertárban széles választékban kapható sokfajta gyógyszer, de az árak elég borsosak.Tolo egy kis település viszonylag kevés magyar turistával, itt nem úgy van, mint az északi üdülőhelyeken, ahol még az orvos is beszél magyarul. Az itteni orvosok eddig a legtöbb esetben az ATLASZ QBE biztositást fogadták el úgy hogy a helyszínen nem kellett fizetni,csak a felírt gyógyszerekért a gyógyszertárban. Mivel ezek magánorvosi rendelők, így az orvos dönti el melyik biztosítóval dolgozik, természetesen utólag, otthon minden esetben visszakapjuk a pénzünket, bármilyen biztositásunk is legyen. Nafplioban a kórházban kaphatnak ingyenes ellátast az EU-s egészségbiztositási kártyával, bár jó esély van rá, hogy ha nem áll fenn vészhelyzet simán rámegy az egész nap,(ha épp nem sztrájkolnak) Mindenesetre jó ha van EU kártya is és BBP biztosítás is. Kórházi ellátás és tartózkodás esetén az EU egészségbiztosítás az egyszerűbb megoldás, de ez nem érvényes a magánorvosi rendelőkben, ezért jó ha van mindkettő. ATLASZ QBE BIZTOSITAS a legszélesebb körben elfogadott biztosítás, hiszen van központja Krétan is, így az orvosok sem tartanak a kommunikációs, vagy "bürokratikus" nehézségektől. A Posta biztosítást, a Groupama biztosítást , és a bankkártyához járo általános biztositast biztosan nem fogadják el az itteni orvosok.

FIGYELEM!!! 
A quadozás veszélyes sportnak minősül, így az alap utasbiztosításon felül kiegészítő sportbaleseti biztosítást kell kötni. Ennek hiányában a Biztosító nem téríti meg a baleset következtében keletkezett károkat, a kórházi ellátás,illetve az esetleges hazaszállítás költségét stb. 
Utólag, a hazaérkezést követően kiállított jegyzőkönyvet nem fogadnak el.

7. Tengerpart,napozás:
Kérjük, hogy legyenek  nagyon óvatosak a napozásnál! Azok számára, akik még nem napoztak a nyaralás előtt, feltélenül legalább a 30 faktoros napozószert ajánlatos használni az első napokban. Amennyiben már rendelkeznek alapszínnel, szintén fontos a napolaj vagy naptej használata, amely jó ha nem kisebb, mint 20-as faktorú.
A parton vigyázzuk arra, hogy előfordulnak a vízben tengeri sünök is, amiknek fájdalmas a szúrása, ezt és az egyéb, kis, vizi baleseteket elkerülhetjük a vízben is viselhető szandál használatával.
Tolo tengerpartja váltakozó, homokos-aprókavicsos lassan mélyülő vízzel. A tengerparton különböző vizi-sporteszközök kölcsönzésére van mód: vizibicikli, vitorlás, motorcsónakos vontatás, banánozás…  természetesen napozóágyakat és napernyőket is lehet bérelni.
 
8. A csapvíz  egyaltalán nem alkalmas fogyasztásra, meg forralva sem! Sajnos pillanatnyilag a toloi forrás vize sem alkalmas a fogyasztásra. A palackozott ásványviz hatos kiszerelésben egyaltalán nem drága, nem éri meg kockáztatni, mindenhol kapható ( szupermarket, pekseg, hentes, trafik).

9. Bankkártya használata, pénzfelvétel automatából: Van lehetőség kártyás fizetésre az irodbán, ez kártyánként 100 Euros fizetésig költségmentes, 100 Euro feletti összeg fizetése esetén a kezelési költség 3 %. Érdemes megkérdezni a bankot mennyit számolnak fel ők az automatából történő pénzfelvétel esetén. A faluban több automata is van, lehet, hogy ez jobban megéri. A kártyaleolvasonkon van chip leolvasó is, de van néhány fajta Maestro kártya amit nem fogad el.!
 
10. Szál­lás­he­lyek fel­sze­relt­sége, besorolása, turnusváltás
Tájékoz­ta­tásul azt közöl­jük, hogy a ki­válasz­tott szál­lás­hely az adott or­szág hi­va­ta­los be­­so­ro­lása sze­rint mely ka­te­góri­ába tar­to­zik. Fel­hív­juk szíves fi­gyel­müket, hogy a szál­lo­dák, ill. az apart­ma­nok he­lyi be­so­ro­lása or­­szágon­ként el­térő, nem min­den eset­ben egye­zik meg a nálunk meg­szo­kot­tal. Apartmanjaink, kőpadlósak, konyháik csak a férőhelynek megfelelően vannak felszerelve szerény főzőcskézéshez. Az apartmanok, studiok konyhájában nincs kávéfőző, konyharuha, mosogatószer, viszont mindenhol adnak törölközőt, ágyneműt, turnusváltáskor, hét­közben nem cserélik azokat.
Zuhanytálca és zuhanyfüggöny nem minden apartman fürdoszobájában van. A fürdoszobák a nálunk megszokottnál sokkal kisebbek.
A nem­­zet­közi gya­kor­lat­nak meg­fe­le­lően a szo­bákat ér­ke­zés­kor 14–18 óra között le­het el­fog­lal­ni, és el­uta­zás nap­ján 9 óráig kell át­ad­ni a ta­ka­rítás­hoz. Az et­től el­térő sza­bályo­kat külön je­lez­zük. Az eset­le­ge­sen oko­zott káro­kért min­den utas anya­gi fe­le­lős­ség­gel tar­to­zik.
Érdemes úgy csomagolni, hogy könnyen előkapható legyen egy fürdőruha, törölköző (vagy még jobb,ha már rajtunk is van) igy érkezés napján akár strandolással is el lehet tölteni azt az időt, amig várni kell a szobák kitakaritására. Érkezéskor mindenki le tudja pakolni a csomagjait az apartmanház udvarán, vagy alsó szintjén, igy lehet egy felfedező sétával is tölteni a várakozás idejét.

11.WIFI (vezeték nélküli internetcsatlakozás):
a technikai adottságoktól függően nem biztos, hogy minden szobában fogható, de van olyan pontja az apartmannak – pl. közös tér, udvar –, ahol lehet internetezni. Az internetes szolgáltatás folytonosságáért felelősséget nem vállalunk.
Az apartmanokban saját elektromos készülék (pl. ventilátor, elektromos sütő stb.) használata TILOS!
Klima: Több légterű apartmanoknál a klíma ára bel­téri egységenként számítandó! A klíma csak akkor legyen bekapcsolva, ha otthon tartózkodnak. TILOS bekapcsolva hagyni nyitott erkélyajtónál vagy nyitott ablaknál! Kér­jük, spóroljanak az energiával!
Nyáron sajnos elég sok szúnyogra lehet számitani, ezért célszerű hozni elektromos szúnyogriasztót, viszont tablettát, folyadékot itt érdemes venni hozzá, tapasztalatok szerint hatékonyabb, mint a Magyarországon kaphatóak.
 
12. Autóbérlés
Irodánk  több autókölcsönzővel is kapcsolatban áll  azért, hogy az Önök számára legmegfelelőbb bérlési  feltételeket biztosítani tudjuk, és egyéni igényeiket is ki tudjuk elégíteni . Görögországban autóbérlésre  azok számára van lehetőség akik már betöltötték a 21 . életévüket és legalább 1 éve rendelkeznek minimum B kategóriás jogosítvánnyal .Az autóbérleshez az  útlevél illetve a jogositvány bemutatása  szükséges .Az aktuális árakról, kedvezményekről, a bérlés és a biztosítás feltételeiről  irodánkban kaphatnak részletes felvilagosítást, kérjuk forduljanak hozzánk bizalommal !

13. Közlekedés
A görög K.T.E.L társaság üzemelteti azokat a buszokat, melyek Tolot összekötik Nafplioval, a jegy ára: 1,60 EURO. A buszokra a KTEL BUS - ΣΤΑΣΗ tábláknál lehet felszállni,  Tolo főutcáján és a felső úton több megálló is található. A főutca egyirányú a kikötő felé, így ugyanaz a leszállási és a felszállási hely. A buszt le kell inteni a megállóban.
 
BUSZMENETREND           
Tolo --Nafplio
07:20-08:20-09:20-10:20*-11:20-12:20*-13:20-14:50-16:20-18:50-20:20
(22:12 julius 15-aug.31, vegallomas a nagy strand a falu elejen)
*junius 20-tol szeptember 30-ig
Vasarnap
07:20-09:20-11:20-13:20-14:50-16:20-18:50-20:20
Nafplio-Tolo
07:00-08:00-09:00-10:00*-11:00-12:00*-13:00-14:30-16:00-18:30-20:00
22:00 julius 15-aug.31, a nagy strand a vegallomas)
Vasarnap:
07:00-09:00-11:00-13:00-14:30-16:00-18:30-20:00
22:00 julius 15-aug.31, a nagy strand a vegallomas)
A menetrendhez képest a busz jöhet 5 perccel előbb de akár 20 perccel később is.
Sztrájk, vagy időszakos munkabeszűntetés  esetén kimaradhatnak járatok, előzetes figyelmeztetés nélkül is.