Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Tolo

Újdonság! Tudjon meg még többet Toloról! Olvassa el utazási magazinunk GPS, Bakancs és Népek asztala rovatának Toloról szóló cikkeit! Kattintson ide! 


A Peloponnészosz félsziget Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. A félsziget tagolt partvidékének remek strandjai és természeti szépségekben bővelkedő tájai kellemes nyaralást ígérnek.

A hangulatos Tolo, Görögország déli részén, a Peloponnészosz félszigeten található, Athéntól 160, Korinthosztól pedig 80 kilométerre. A település néhány éve még kis halászfalu volt a festői szépségű Argoliszi-öböl partján. Napjainkra a turisták közkedvelt nyaralóhelyévé vált, májustól október végéig fürdésre alkalmas, lassan mélyülő, homokos strandjával. Tolo a vízi sportok szerelmeseinek is ideális. A tengerparton szinte minden megtalálható. Ezeket a sporteszközöket térítés ellenében lehet kipróbálni. A városka igazi görögös hangulattal, üzletekkel és éttermekkel várja a turistákat. A főutcán található apró kis üzletekben mindenki megtalálja a számára megfelelő ajándékokat, szuveníreket. Egész Görögországban, így Tolóban is, úgynevezett szieszta időt tartanak a nap legmelegebb időszakában kb. 13:00-18:00 óra között, ezért ebben az időszakban nem minden üzlet tart nyitva. A tengerparton található tavernákban lehetőség nyílik arra, hogy az utasok megkóstolják a tradicionális görög ételeket.

Tolót nemcsak homokos tengerpartja és a településen kínálkozó szabadidős lehetőségek teszik vonzóvá, hanem központi fekvése is, hiszen a klasszikus Görögország legszebb emlékei tekinthetők meg a közelben. Ezeket a helyeket színvonalas fakultatív programok keretében kereshetik fel.

Nafplion az Argoliszi-öböl szépséges városkája, mely a független Görögország első fővárosa volt 1829 és 1833 között. A Palamidi-erőd lábánál épült városka utcáit velencei stílusú házak és neoklasszikus villák szegélyezik. Argosz városa a félsziget legrégebben lakott települése, melyhez számos ősi mítosz szövődött.

Argosz római kori emlékei a Tripoliszba vezető út mentén a Larissza-hegy lábánál tekinthetők meg. Itt az ország legnagyobb színházának maradványait találjuk, amely fénykorában 20 000 néző részére biztosított helyet. Heinrich Schliemann régész az 1870-es években ásatásokat kezdeményezett Homérosz leírásai alapján, melynek eredményeként az egykori Mükéné romjait fedezte fel. A leghíresebb építmények közé tartozik a 7 méter magas, három kőtömbből épült Oroszlános kapu, és az Agamemnón sírjaként ismert álkupolasír.

Epidauroszban olyan, az ókori világból fennmaradt épületek találhatók, mint a kiváló állapotú színház, és az orvoslás központjaként ismert Aszklépiosz-szentély.

Spárta, a Kr. e. 12. században letelepedett harcias dór törzsek által alapított katonaállam volt, melyet szigorú törvényeiről és verhetetlenségéről ismert az antik görög világ. Fennmaradt emlékei között meg kell említeni a fellegvárat, az Orthia-szentélyt és a Régészeti Múzeum teljes gyűjteményét.

Tirünsz várának falai a mükénéi kor építészetének monumentális maradványai. Az erődítmény a Kr. e. 17-16. században készült, amit a mükénéi vár építésekor jelentősen átalakítottak. A város stratégiai jelentőségét Kr. e. 146-ban veszítette el végleg, amikor a megerősödött Argosz elpusztította.

Érdemes felkeresni az egykor nagy hírű bizánci kolostorváros maradványait Misztraszban. Néhány órás út után érhetünk el a több mint 2700 éves Olympiába, az első olimpiai játékok színhelyére.

A Peloponnészosz félsziget látványosságai közé tartozik a 6 km hosszú Korintszhoszi-csatorna is, melynek néhol 80 méter magas meredek kőfala van. Korinthosztól 31 km-re délnyugatra található Némea. A romkert egy szép völgyben található. Már messziről jól látható a Kr. e. 4. századból  származó Zeusz-templom épségben maradt 3 dór oszlopa, amely alatt egy kriptát tártak fel. Némeában Zeusz tiszteletére kétévente sportversenyeket rendeztek. A romkerttől 500 méterre találjuk a stadion maradványait.

Felhívjuk utasaink szíves figyelmét, hogy az autóbusz csak a főutcán tud megállni.

Ide kattintva megtekintheti Tolo panorámafotóját!


Idegenvezető elérhetősége csak szezonban!: (00 30) 693-44-64-474