Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
» Kínálatunk » Görögország » Tolo » Demos Apartman » Fakultatív programok
Demos Apartman
Athén Toloból

Athén (görög: Αθήνα, Athína;) Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fővárosa. A modern Athén hatalmas, kozmopolita jellegű város; az ókori Athén nagyhatalmú városállam, jelentős tudományos központ volt. Lakossága elővárosokkal együtt körülbelül 3,5 millió, ez Görögország lakosságának kb. 35%-a. A város napjainkban, keleti irányban növekszik, Attika félszigetén (Nagy-Athén). 1985-ben Athén lett Európa első kulturális fővárosa. Az UNESCO 1987-ben felvette a világörökségek listájára az Akropoliszt és 1990-ben a Daphni kolostort. Egész napos kirándulás Görögország fővárosába. Útközben rövid pihenőt tartunk a Korinthoszi-csatornánál. Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetőségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, a Nimfák dombja, az Agora és tiszta időben egészen Pireuszig el lehet látni. Ezután az autóbuszos városnézés során megtekintik a főváros legszebb épületeit.

Ára: kb. 35  / 25 EUR + helyszínen fizetendő kombinált belépő ára: 20 euro/fő

Megjegyzés:
Az állami kézben lévő ásatási terültekre pl. Akropolisz, Mükéné, Epidavrosz ingyen mehetnek be azok, akik nem töltötték be a 18. éltetévüket ill. a ISIC diákigazolvánnyal (nemzetközi d.igazolvány) rendelkezők (életkortól függetlenül).  A 65 év felettiek 50%-os kedvezményben részesülnek.

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

BBQ kalózhajó - Tolo

 

Egész napos hajókirándulás napozással, ebéddel és fürdőzési lehetőséggel. A program során lehetőségük nyílik nyílt vízi fürdőzésre, strandolásra egy néptelen partszakaszon, ahol a hajó személyzete ebédet készít utasainknak. A kapitány és a hajó legénysége gondoskodik a jó hangulatról.

Ára:
kb. 32 / 22 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!Éjszakai Nafplion hajóút

"Nafplion Romantica" (20:15-24:00)

Nafplion Görögország első fővárosa volt 1827-1832 között, ahol a szűk sikátoros kis utcákban lehetőségünk nyílik sétálni, egy hangulatos tavernába betérni, esetleg egy italt elfogyasztani a kikötő egyik elegáns kávéházában, ahonnan csodálatos rálátásunk van Bourtzi szigetére, melyet börtönként használtak, majd később kaszinó és kávéház létesült ebben a várban.

Ára: kb. 12 / 6 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Epidavrosz-Korinthoszi-csatorna áthajózása

A nap első állomásaként meglátogatjuk Epidavroszt, ahol az ókorból legjobb állapotban megmaradt, fénykorában 14000 főt befogadó színházat ismerhetik meg. A színház akusztikája napjainkban is szinte töké- letes, és nyaranta helyet ad az epidavroszi színházi fesztiválnak is. A hely másik érdekessége, az ókori orvoslás központjaként ismert Aszklepiosz szentély, aminek körbejárására lesz lehetőség a szabadidő keretében. Mindenképpen érdemes egy sétát tenni az ásatási terület múzeumban is, ahol több egyéb érdekesség mellett az ókori orvoslás eszközeiből készitett kiállitas is megtekinthető. Epidavrosz után utunk a Korinthoszi-csatornához vezet, mely 6343 méter hosszú mesterséges vízi út az Égei-tenger és Jón-tenger között, melyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre. A Korinthoszicsatorna már megépítésekor is csak a kor átlagos méretű hajóinak átbocsátására volt alkalmas. Bár szélessége és sekély vize nem teszi lehetővé, hogy a mai modern, hatalmas méretű hajók áthaladhassanak rajta, ennek ellenére mégis jelentős forgalmat bonyolít. Felejthetetlen élményt nyújt a csatorna áthajózása a 70-80 méter magas falak között. A hajó menetrendje átírhatja a programpontok sorrendjét.
 
Ára: kb. 30 EUR€ + belépő: Epidavrosz: 12 EUR, csatorna áthajózása: 18 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Hydra-Spetses egész napos hajóút

Az argoliszi öböl két történelmileg fontos szerepet betöltő szigetét ismerhetik meg ennek a kirándulásnak a keretében. Hydra ma meghatározóan a turizmusból él. Gazdag athéniak tartanak itt fenn maguknak villákat. A szigeten a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást így szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban rendkívül kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár. Fő település a Hydrai kikötő, amely hold alakú, közepén éttermekkel, boltokkal. Innen minden irányba meredek utcácskák vezetnek felfelé a hegyoldalra. A félhold két végén erődök állnak, ágyúkkal, régen ezekkel védték a kikötőt. A félhold baloldali végén jellegzetes szélmalmok láthatók már messziről. Hydrán a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg, ahol részletesen bemutatják az 1821-es török ellen vívott harcok emlékeit. Spetsesben található Bouboulina háza, aki hölgyként segítette a törökök elleni felkelést. Az ő szobrát láthatják Spetses kikötőjében. A sziget az építészeti stílusáról és a régi arisztokrácia házairól híres. Tolóból hetente többször indul hajó a két szigetre. A hajóúton gyakran előfordul, hogy delfinek kísérnek minket.

Ára: kb. 34 / 17 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Mükéné - Nafplion, Palamidi-vár

A nap első állomása Mükéné. Ezt a települést 1876-ban Heinrich Schlieman tárta fel. A vár legismertebb látnivalója az Oroszlános kapu és a Királysírok területe, ahol 14 kilogrammnyi aranykincset találtak a régészek, aminek egy része az Athéni Régészeti Múzeumban van kiállítva, egy része peddig az itteni régészeti terület múzeumában tekinthető meg. Ugyanazzal a belépővel nézzük meg az ún. Atreusz kincsesház néven ismert álkupolasírt, ami az i.e. 1250. év környékén épült temetkezési hely.
Ezután utunk Nafplionba vezet, az egykori görög fővárosba. Itt lehetőség van a hegy tetején álló Palamidi erőd meglátogatására, ahová 857 lépcső vezet fel. Mi autóbusszal megyünk fel az erőd felső parkolójába, így megspóroljuk a sok-sok lépcső megmászását.

 
Ára: kb. 30 EUR€ + belépők: Mükéné : 12 EUR, Nafplion Palamidi: 8 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Olympia

Egésznapos kirándulás az Olympiai játékok szülővárosába.  
Az i.e 776-tol i.sz. 393-ig a Zeusz tiszteletére rendezett olympiai játékok színhelyét az ásatási területen belül csodálhatjak meg.Itt volt megtaláható a világ hét csodájának egyike, Zeusz arany szobra. A múzeumban megtekinthetik az ókori sporteszközöket, harci öltözékeket, a Hera-templom és a kincsesházak maradványait, eszközöket Pheidiasz műhelyéből, és a Zeusz templom timpanonjait, valamint a világhíűűru szobrot: Hermész a gyermek Dionüszosszal.
Az idegenvezetest szabadidő követi Olympia falujában, ahol lehetőségük nyílik ebédelni, sétálni. (az ebéd nincs az árban).
 
Ára: kb. 40 EUR€ + belépő: 12 EUR

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!