Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Görög Körút

GÖRÖG KÖRÚT
Görögország felfedezése


2018. május 18.-27., október 5-14.
10 nap / 7 éj

Busszal Debrecenből.


További csatlakozási lehetőségek oda-és visszaúton: lásd Buszmenetrend menüpont alatt.

1. nap: Indulás. Érkezés éjfél körül Paráliára, szálláshely elfoglalása.
2. nap: Félnapos városnézés déltől Thesszalonikiben.
3. nap: Egész napos kirándulás az Olümposz hegyre, mely Görögország legmagasabb hegysége; az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált.
4. nap: Egész napos kirándulást teszünk Kalambakába, a Meteorák lélegzetelállító fekvésű sziklakolostoraihoz. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg.
5. nap: Reggel indulás Athén irányába. Útközben az ókori Görögország legjelentősebb jóshelyének, a mesés környezetében található Delphoi jósdának a megtekintése, majd tovább utazunk Tolóba. Szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora.
6. nap: Egész napos kirándulás a Peloponnészosz félszigeten. Először áthaladunk a szomszédos Nafplionon, Görögország egykori fővárosán, mely hatalmas velencei erődjéről nevezetes. Áthaladunk a Korinthoszi-csatornán, felkeressük a régi Korinthosz városát, Mükéné fellegvárát és Átreusz kincsesházát, meghallgatjuk az ókor legnagyobb megmaradt színházának különleges akusztikáját Epidauroszban.
7. nap: Szabad program. Fakultatív kirándulás Hydra és Spetses szigetekre. Ára kb. 30 €/fõ.
8. nap: Egész napos kirándulás Spártába. Spárta, az ókori Hellász legfőbb katonai állama volt. A kialakult társadalmi rend jellegéből adódóan a művészeti alkotásoknak itt nem volt olyan nagy szerepük, mint például Athénban, a város jelentőségét a jól szervezett és hősies katonaság adta. Legismertebb közülük Leónidasz és az a 300 spártai katona, akik a Thermopülai-szorosnál a perzsák elleni hadjáratban estek el. Felkeressük a régészeti múzeumot, az Akropoliszt, ill. a Tripolisz felé kivezető út mentén az Artemisz-szentélyt, ahol az ókorban a fiatalok férfiassági szertartásait tartották.
9. nap: Reggel indulás Athénba, ahol délelőtt autó buszos városnézést tartunk (őrségváltás, Akadémia, Egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz kapu). Közös sétát teszünk az Akropoliszon, majd szabad program keretében lehetőség nyílik egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin. Indulás haza az esti órákban.
10. nap: Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.


Idõpont: 
2018. május 18.-27., október 5-14.
Utazás: Légkondicionált luxusbusszal.
Szállás: 2-3 ágyas apartmanokban.
Ellátás: Önellátó vagy fakultatív félpanzió 32 900 Ft/fő, csak vacsora 22.900 Ft/fő.
(Paralián a H. Európában, Tolón a H. Romviban.)


Részvételi díj: 69.900 Ft/fõ.


Egyágyas felár: 20 000 Ft/fõ. Nincs egyágyasfelár amennyiben az utas vállalja a társítást.

Várható belépőjegyek: kb. 70 EUR

A körútra vonatkozó képeket ide kattintva megnézheti.