Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Mauritius

Mauritiust sokan a paradicsomnak, az álmok országának tartják. Egy napfényes sziget ég és nap között, smaragdzöld lagúnából kiemelkedő fehér homokföveny a tenger felé dőlő kókuszokkal. A parttól kicsit beljebb dús, trópusi növényzet, kristálytiszta vízesések, tavak és patakok, kéklő hegyekkel a háttérben

Mauritius kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban Madagaszkártól 900 km-re keletre. Két nagyobb és több apró szigetből áll. Összterülete 2046 km2, ebből maga Mauritius, a fősziget 1865 km2, a tőle 560 kilométerre keletre fekvő Rodrigues 108 km2. Mindkettő a Mascarenhas-szigetcsoport része a tőlük nyugatra fekvő, közigazgatásilag Franciaországhoz tartozó Réunionnal együtt.

Államformája köztársaság. 1,2 millió lakosából 590 jut egy négyzetkilométerre. Fővárosa Port Louis, lakosainak száma 140.000. A szigetek vulkanikus eredetűek, egy gigantikus tenger alatti kitöréssorozat eredményeként emelkedtek ki 4000 méteres mélységből.

Mivel Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, a szubtrópusi éghajlat minden előnyét élvezi. A szigeten két fő évszak van: a decembertő júniusig tartó nyár, amikor az átlaghőmérséklet 30oC körül van, és a télnek nevezett július és szeptember közötti időszak, amikor a levegő éjjel 17oC, kora délután 24oC körül van. A kettő között – szeptembertől novemberig tartó – kellemes időszakban 25oC és 28oC közötti az átlaghőmérséklet.

 

Beutazási szabályok: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egészségügy: védőoltás nem szükséges, a csapvíz fogyasztása nem ajánlott

Hivatalos pénznem: mauritiusi rúpia, 1 MUR = kb 6 Ft

Hivatalos nyelv: angol, francia

Hivatalossá nyilvánított vallás: hindu, mohamedán, katolikus és a buddhista

Időeltolódás: télen +3 óra, nyáron +2 óra

Közbiztonság: jónak mondható, de mindig figyeljünk értékeinkre

Az elektromos készülékek ált. 220 V-tal működnek, néhol eltérhetnek.

Öltözködés: lakott településekre fürdőruhában bemenni nem ajánlatos, a szállodákban az étkezéseknél elvárják a normál öltözéket.

FONTOS: vigyázni kell a napozással, mert felhős időben is könnyen le lehet égni. A páratartalom magas.

Kötelező általános költségek
Foglalási díj:  3.600 Ft/felnőtt  1.800 Ft/gyermek (12 éves korig)

Bungalow/Villa kiegészítő foglalási díj: 7.000 Ft

Transzfer: 15.500 Ft/felnőtt            7.800 Ft/gyermek (12 éves korig)

Figyelem! A transzfer esetén 2 poggyász engedélyezett!