GÖRÖGOSZÁGBA UTAZÓKNAK

Passenger Locator Form (PLF)

Felhívjuk a Görögországba utazók figyelmét, hogy jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok alapján az utazást megelőzően mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. A nyomtatvány legkorábban az indulás előtt 1 héttel tölthető ki, legkésőbb 24 órával indulás előtt.

Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/#/

A NYOMTATVÁNY MAGYAR NYELVŰ FORDÍTÁSÁT INNEN LEHET LETÖLTENI: kattintson ide!

A határátkelőhelynél Evzoni (North Macedonia)-t kell megjelölni.

A 8. oldal b.) illetve c.) pontokban az úti célnak megfelelőt kérjük megjelölni az alábbiak alapján:

  1. City – Város

Sarti / Marmaras / Paralia / Nei Pori / Parga / Sidari (Korfu) / Skala (Kefalonia) / Agios Sostis vagy Tsilivi (Zakynthos)

          c. ZIP / Postal code – Irányítószám

Sarti 63072

Marmaras 63081

Paralia 60150

Nei Pori 60065

Parga 48060

Sidari (Korfu) 49081

Agios Sostis / Tsilivi (Zakynthos) 29100

Skala (Kefalonia) 28086

Tolo 21056

 

Bővebben a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatnak erről:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

TÖRÖKOSZÁGBA UTAZÓKNAK

A Törökországba történő beutazáshoz szükség van egy regisztráció elvégézésére. Ennek magyar nyelvű leírását ide kattintva letöltheti. 

HORVÁTORSZÁGBA UTAZÓKNAK

A beutazásakor - az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében - rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet. A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat ELŐRE töltsék fel az

honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt. Az adatok honlapon keresztül történő feltöltését követően az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat.
Akik az utazást megelőzően adataikat nem töltik fel, belépéskor külön sávban kell várakozniuk az adatszolgáltatás végett.
Autós utasainknak javasoljuk, hogy a gyorsabb határlépés érdekében töltsék ki ezt az adatlapot a fenti linkre kattintva. Csupán néhány információt kell megadnia a fő utasnak, a többi vele utazónak csak akkor kell külön kitölteni, ha máshova utazik, mint a fő utas.
Az első heti tapasztalataink alapján mindenképpen előnyös kitölteni előre a formot.
 
A teljes tájékoztató itt érhető el:

 

Kapcsolat/Elérhetőség