Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Románia
Románia Kelet-Európa harmadik legnagyobb országa, amely határos a Fekete-tengerrel, Magyarországgal, Bulgáriával, Szerbiával, Moldáviával és Ukrajnával.

Románia harmadát a fenyő és lombhullató erdőkkel borított Kárpátok uralja, nagyon gazdag az állat és növényvilága, összesen 11 nemzeti parkja, és több mint 500 természetvédelmi területe van.

Románia különleges természeti szépségek hazája, mint például Békási szoros, Gyilkos-tó, Szent-Anna-tó, Medve-tó, a Fogarasi havasok.

A természet kedvelőit megigézik a mély szurdokvölgyekkel szabdalt Kárpátok magasra törő csúcsai, hatalmas erdőségekkel, rejtelmes cseppkőbarlangokkal, titokzatos tengerszemekkel.

A Románia déli határán méltóságteljesen hömpölygő Duna, a Vaskapu szoros, csakúgy mint a Duna - delta, a maga csodálatos élővilágával, megállásra késztet.

A Fekete-tenger, a puha homok, a napsütés, és a fodrozó víz igazi felüdülést nyújt a látogatónak.

 Magyarok, románok, szászok és más nemzetiségűek anyagi és szellemi alkotásai az elmúlt ezer év alatt egyedire formálták Románia tájait: régi kastélyokkal, középkori városokkal, várakkal, templomerődökkel, fatemplomokkal, építészeti alkotásokkal.

A régi városok bástyái és várkapui, az erődített udvarházak és komor erődtemplomok a múlt egy darabját őrzik.

Évszázados faragott fatemplomok harangja hívogat, a dombokon vastag fallal körülvett kolostorok, erődtemplomok őrködnek, a fenséges erdők mélyén külső freskókkal díszített, méltóságteljes kolostortemplomok várják a lelki felüdülésre vágyókat.

Az ezeréves határ válaszvonal, utána egy másik világ bontakozik ki előttünk: a csángó vidék házai, a festett moldvai kolostorok, Bukarest turisztikai látnivalói megállásra késztetik a turistát.

A Románia területére látogató turista megcsodálhatja a tájegységekhez kapcsolódó népviseletet, szokásokat, sajátos népzenét és néptáncot, valamint az itt élők sajátos kultúráját.