Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Seychelle-Szigetek

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak egyike, az Egyenlítő alatt 7 fokkal található. Az emberek képzeletében egy ehhez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodoznak. A valóság azonban még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceán ezen szigetcsoportja maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek megvan az ára. Olcsó szálláshelyet találni nemigen lehet. Viszont az itteni legegyszerűbb szállások is a luxust képviselik. Mondhatnánk azt, hogy nem az európai értelemben vett szálláshely-kategóriák léteznek, hanem a luxus fokozatai. Bár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb utazók is találnak programokat maguknak. Ezt a nemzeti parkok, szigettúrák, távolabbi szigetekre való kirándulások, szórakozóhelyek biztosítják.

A 115 szigetből álló szigetcsoport 1600 km-re fekszik Afrika keleti (Kenya) partjaitól. A 3 nagy sziget – Mahé, Praslin, La Digue – gránitsziklákon fekszik, a többiek korallzátonyokon.

Az időjárásról a helyiek nem tudnak annyit beszélni, mint az angolok, ugyanis szinte egész évben változatlan. Állandó a 30-34 fok, a napsütés, a 30 fokos tengervíz. Ami változik, az a páratartalom, a nem túl hosszú ideig tartó trópusi esők gyakorisága.

Viktória, a világ legkisebb fővárosa, Mahé szigetén fekszik, a többi település csak falu.

A strandok mindenhol fehér homokosak, de nem mindenhol alkalmasak strandolásra, ugyanis nagyon sok helyen a korallszirt már a partnál kezdődik, és kellemetlen a koralltörmelékeken járni. A helyi térképeken ezeket jelzik.

Nagyon jól lehet búvárkodni légzőkészülék nélkül is – csak szemüveggel és pipával -, mert a korallszirtek a felszínig érnek. Leghíresebb strandja, a Beau Vallon – mely nagyobb, mint a Hawaii-on található Waikiki beach – nagyon széles, lassan mélyülő, végig víz fölé hajló pálmafákkal. Hátránya, hogy nyílt vízi fekvése miatt gyakori az erős hullámzás, és ilyenkor inkább szörfözésre, deszkázásra való, mint pancsolásra. Naponta kétszer van apály-dagály, ilyenkor a szintkülönbség 1-2 m körül van.

A szigeteket a 17. sz-ban fedezték fel, de csak 1976-ban vált függetlenné. Jelenleg parlamentáris demokrácia az uralkodó államrend.

Időeltolódás: +3 óra

Védőoltás: nincs kötelező

Hivatalos nyelv: angol, kreol, francia

Pénznem: seychelle-i rúpia. 1 € = kb. 5 rúpia

Az elektromos készülékek 240 V-tal működtethetők.

Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

Öltözködés: nappal laza, könnyű viselet, papucs. Szállodákban elvárják, hogy a vacsorához illően felöltözzön a vendég.