Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső








» Kínálatunk » Törökország » Fakultatív programok
Törökország
Ephesus

Az ókorban Ephesus Róma után a második legnagyobb város volt. Ma romjai között kalandozva felfedezhetjük az Arcadiana utat a hatalmas színházzal, a gimnáziumot, a város agoráját, a felső tízezer házainak maradványait, valamint néhány fürdőt, csak úgy, mint Celsus könyvtárát és az Artemisz templomot, mely egyike volt az ókori világ hét csodájának. A keresztényeknek is fontos hely, hiszen itt élt Mária,itt írt Pál és János apostol. Az efeszoszi túrát a Golden Ephesus ékszerboltban fejezzük be.

Ára kb 40 € / 25 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Hajókázás az Égei-tengeren

Egész napos kirándulás az Égei-tengeren kétszintes hajóval. Lehetőség van fürdőzésre, napozásra. A program ára tartalmazza az ebédet, illetve a korlátlan italfogyasztást (sör, bor, üdítők).

Ára kb. 22 € / 11 €


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Izmír

Látogatás Izmirbe, az "Égei-tenger gyöngyé "-nek is nevezett, 3. legnépesebb török városba, ami Isztambul után  az ország második legnagyobb kikötője is.  A Szmirna néven is ismert város, a régió kereskedelmi, gazdasági és kulturális központja, ahol betekinthet az ide látogató, egy nyüzsgő, multikulturális, modern török nagyváros életébe. A buszos városnézés során megismerkedhetünk a gazdag történelmi múlttal rendelkező város mindennapjaival, nevezetes épületeivel és természetesen vásárlási lehetőség is nyílik a híres "Kemeralti" bazárban, ahol az árak a helyi lakosok pénztárcájához vannak szabva.

Ára: kb 30/15 €


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Pamukkale


Kihagyhatatlan program Törökország egyik legismertebb természeti csodája Pamukkale, a „Gyapotvár”, az UNESCO világörökség része, mely hófehér mészkőmedencéiről ismert. A földfelszín alól feltörő kb. 35 fokos termálvízből kicsapódó kálcium-karbonát hatalmas medencés teraszokat hozott létre. Az itteni víz gyógyító ereje régről ismert. Különösen jó hatása van asztmára, reumára és bőrbetegségekre.

A gyógyító erejű forrás legendája egészen II. Euménosz pergamoni király korába nyúlik vissza. Amikor az uralkodó lánya váratlanul megbetegedett, és az ország leghíresebb orvosai sem tudták meggyógyítani. Ekkor a király jutalmat ajánlott annak, aki kiűzi a kórt imádott gyermekéből. Egy agg orvos javaslatára a királylány ellátogatott a közeli hegyekbe, ahol megfürdött a varázspatakban, ivott annak vizéből, majd csodák csodájára meggyógyult. II. Euménosz egész várost emelt a hegyoldalra, kiépített fürdőkkel, és Hierapolisznak, azaz Szent Városnak nevezte el.
Ebéd a Pam Hotelben, ahol élvezhetjük a termál vizek jótékony hatását. (Úszósapka használata kötelező) A program keretén belül meglátogatunk még egy onyx manufaktúrát vagy egy textilgyárat is.

Ára: kb 45 € / 25 EUR €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Sirince

Sirince egy gyönyörű hegyi falu Ephesus közelében, Selcuk városától 5 km-re, Kusadasitól 30 km-re található. 
A falu szűk kis utcáin a helybéli nők árulják kézzel készített portékáikat. Himzett terítők, oliva olajak, természetes alapanyagokból készült szappanok, dzsemek, mézek széles választékát találhatjuk. A falu méltán híres gyümölcsborairól, a helybéli borászatokban kóstolóra is van lehetőség. A helyi gyümölcsökből készített borok széles választékát találhatjuk: alma, vilmoskörte, málna, áfonya, szeder, sárgadinnye, eper. De a fehér, vörös és rosé borok több fajtáját is megkóstolhatjuk.

Ára: kb 20/10 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!





Szűz M. háza

Szűz Mária feltételezett háza egy majdnem teljesen újjáépített kápolna nem messze Epheszosz romjaitól. Az apszisban található Mária szobra és egy egyszerű oltár. A kis, középső helyiséget egy konyha foglalta el, az ásatások során szén- és famaradványokat tártak fel. A ház mellett található a Szűz Kútja, a legenda szerint vize csodatévő hatású. A hagyomány szerint Szűz Mária Krisztus halála után i.sz. 37-től i.sz. 48-ig ebben a házban élt. Egyesek szerint Epheszoszban is temették el. A ház a római katolikusok, az ortodox keresztények és a muzulmánok számára is fontos zarándokhely. A házat a 20. században három pápa látogatta meg, XXIII. János, VI. Pál és II. János Pál.

Ára: kb 25/13 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!




Török est

Kóstolja meg a török konyha igazi specialitásait, számtalan előétel különlegességét, tipikus főétkeit Kusadasi legrégebbi fogadójában, a Karaván Szerájban. Egy lenyűgöző előadás alkalmával a török konyha ízein túl a híres török vendégszeretetet is megtapasztalhatjuk. A török folklór legszebb táncait, énekeit és a világhírű hastáncosokat tekinthetjük meg.

Ára: kb 50 € / 35 €

A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!
Török fürdő

Hamam – igazi kényeztető wellness program, ahol elfelejthetjük mindennapi problémáinkat a szakszerű masszázs alatt, mely különböző kezelést tartalmaz.

Ára: kb 15 €


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!

Vízi vidámpark

Figyelem! Szeptember 18-tól az Adaland Vízi Vidámpark zárva van.

Igazi élmény, kikapcsolódás kisebb és nagyobb gyermekek számára és persze felnőtteknek egyaránt. A program keretében ellátogatunk az Adalandba, mely a világ 10 legnagyobb aquaparkjának egyike. A parkban külön felár ellenében lehetőség van delfinekkel való úszásra is.

A belépőjegy ára, utazással:  kb. 25 € / 17 €.


A többi fotó megtekintéséhez kattintson a képre!