Elment 2020! Éljen 2021!
 
A tavalyi évről a régi papír 20 forintos képe és a hozzá gyártott poén jutott eszembe:
„Hiába kalapálsz, hiába aratsz, mégis ily meztelen maradsz!”
Hordtuk a Dunából a vizet, utána meg vissza. Sok mindenre tanított/rákényszerített bennünket 2020.
Ebben az évben másképp kell dolgoznunk. Utaztatni fogunk mindaddig, amíg törvény, rendelet, szabály nem fogja tiltani, legfeljebb a gazdaságosság szabhat gátat. Sajnos idén nem tudjuk megengedni magunknak a méltányossági pénzvisszatérítéseket, nem bírnánk. Jelenleg mindenkinek tisztában kell lennie a vírus által teremtett rizikóval, azzal, hogy jöhet még olyan váratlan feltétel az utazás során, ami nem lehetetleníti el, de megdrágítja, kényelmetlenebbé teheti azt. A mindenkor hatályos szabályok szerint fogunk utaztatni. Ha maszkban kell a buszon utazni, akkor úgy, ha tesztre lesz szükség a határátlépéshez, ha karantén lesz, stb., akkor ezeket kell vállalni a jelentkezéskor. A lemondási feltételekben új lesz, hogy indulás előtt 60 napon túl is bevezetjük a 10% kezelési költséget az utas általi lemondásoknál, a normál utazási szerződésünkben. Újdonságként, az esetleges anyagi veszteség rizikójának csökkentéseként, lehet könnyített lemondási feltételű utazási szerződést is választani. Ebben azt vállaljuk a részvételi díj 10 %-áért, hogy indoklás nélkül lehet lemondani az utazást a turnus indulása előtt 7 napig 10 % bánatpénzzel, 7 napon belül pedig 50%-kal .
Sajnos most sem vagyunk okosabbak/tájékozottabbak a szezont illetően, mint az előző posztunkban (5.0, november 18), de bizakodóbbak lettünk. Továbbra sem tudjuk megjósolni, hogy árképzés szempontjából az olcsóbb, úgynevezett garanciális szerződések, vagy a drágább, lekéréses árak alapján fogunk szállásdíjakat fizetni. Mivel tovább várni nem lehet és a közeljövőben sem lehet ezt meghatározni (majd szezon végén fog kiderülni), középre lőttünk/kalkuláltunk. Ha a lekérés lesz, akkor is tudunk teljesíteni, de kijövünk nullára és nem bukunk, ha a garanciás feltételek bejönnek, akkor pedig lesz egy kis extra profitunk és viszontlátunk valamennyit a tavalyi kárból. A fentiek miatt jelentősen drágultak az elő/utószezoni utak – sajnos nem lehet nulla szállásdíjat kalkulálni az első/utolsó turnusokra -, a főszezont pedig széjjelebb húztuk. Így a főszezon annyira nem drágult. Minden emelésből majd vonjanak le 10 %-ot, az csak az € árfolyam emelkedése. Tavaly 335 Ft-tal, most 370-nel kellett kalkulálnunk!
Szállásokat sehol nem adtunk vissza, de nincs meg mind, mert konfliktushoz vezetett néhány partnerünkkel az, hogy a tavalyi előlegeket, amit nem laktunk le, vissza kellett/kellene adniuk a vis maior helyzet miatt. Megsértődtek, hogy a pénz, ami náluk volt/van, az még attól nem az övék, mert pillanatnyilag ők rendelkeznek felette és nem adták a házukat. Van, ahol sajnos bíróságra kell mennünk ezért a szerintünk tök normális dologért. Néhol már tudtunk új szállásokat lekötni, van ahol ez most is folyamatban van. A spanyolokkal még küzdünk, de indítani fogjuk/szeretnénk. Később tudjuk meghirdetni, a szállodákkal nincs gond, csak az apartmanokkal.
Katalógust most nem akarunk nyomtatni – kb. 20 millió Ft lenne –, de a weboldalunkról letölthető lesz a tavalyi átdolgozott változata PDF formátumban, így aki szeretné, ki tudja nyomtatni.
Az idén egyébként 30 évesek leszünk, de ünnepelni csak szezon végén szeretnénk, bizakodva abban, hogy lesz okunk örülni ennek a szezonnak. Reméljük, nem kell majd azt mondani, mint a fociban: „gyenge kezdés után erős visszaesés”! 
A héten, sokak várakozására NYITJUK az online foglalásunkat! Reméljük, a késői nyitás ellenére hűséges utasaink kitartottak mellettünk és bízhatunk a foglalásaikban.
 
 
Nagy Sándor ügyvezető
 
2021.január 25.
 
 

Kapcsolat/Elérhetőség