BETEGSÉG-, BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
Részvételi díjaink az utasbiztosítást nem tartalmazzák, de lehetőség van az Irodánkban annak megkötésére. Ajánljuk Önöknek az utazási biztosítás megkötését, mert baj esetén mindenkinek (nekünk is) könnyebb dolga van, ha jó biztosítással rendelkezik az utas.

Nem utazási biztosítás az "Európai Egészségbiztosítási kártya"! Ez csak arra elég, hogy "ne hagyják meghalni az embert"! Nem tartalmaz baleset-biztosítást, poggyászbiztosítást, hazaszállítást stb.

Ez a kártya arra jogosít az Unió országain belül, hogy ugyanazt a szolgáltatást ugyanazon az áron megkaphassuk mint az adott ország lakosai. Csakhogy a helyi lakosok, akik a mindennapi életüket élik, nincsenek olyan rizikófaktoroknak kitéve, mint aki utazik, kirándul, szórakozik stb. Ez jelentheti azt, hogy lényegesen drágább, mint amit Magyarországon megszoktunk (20-40 euro vizitdíj, önrész, magánkórházak, magánmentők kizárása a szolgáltatásból stb). Megjegyeznénk még, hogy a Görögországba történő utazásnál át kell utazni Szerbián és a Macedón Köztársaságon kétszer, ami nem uniós ország és nem érvényes az Eu tb. kártya. Az utasbiztosítás is csak kiegészítő sportbiztosítással érvényes extrém sportokra, mint pl. a quadozás és motorozás.

Utasainknak a Colonnade Insurance S.A.  betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás Atlasz Assistance Card Classic szolgáltatását nyújtjuk az alábbi díjakért: 

Érvényes: 2019. március 11-től 


Atlasz Classic alapdíj: 600 Ft/fő/nap.

  • 70 éven felüliek pótdíja: az alapdíj 100%-a (max. 60 nap).
  • 80 éven felüliek pótdíja: az alapdíj 220%-a (max. 60 nap).
  • Gyermekkedvezmény 18 éves korig: az alapdíj 25%-a.
  • Családi biztosítás Európán belül 2 felnőtt + 2 gyermek (18 éven aluli) 1.490 Ft/nap/4 fő
  • Családi biztosítás Európán belül 2 felnőtt + 3 gyermek (18 éven aluli) 1.490 Ft/nap/5 fő
  • Saját csoportos útjainkra 570 Ft/fő/nap, melyből nem jár kedvezmény és amelyre nem számolunk pótdíjat.

A biztosítás részleteiről Irodánkban kaphat bővebb felvilágosítást. Az esetleges kárigényt a biztosító kizárólag a káreset helyszínén felvett hivatalos jegyzőkönyvek (kórház, rendőrség által elkészített jegyzőkönyv) benyújtásával téríti meg.

Részletes szabályzatot ide kattintva töltheti le.


FIGYELEM!!! 
A quadozás veszélyes sportnak minősül, így az alap utasbiztosításon felül kiegészítő sportbaleseti biztosítást kell kötni. Ennek hiányában a Biztosító nem téríti meg a baleset következtében keletkezett károkat, a kórházi ellátás,illetve az esetleges hazaszállítás költségét stb.
Utólag, a hazaérkezést követően kiállított jegyzőkönyvet nem fogadnak el.


ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS

Útlemondási biztosításból az alábbi 2 módozatot lehet Irodánkban megkötni:
1.) Fakultatív Útlemondási biztosítás,mely a  részvételi díj 5,5 % -a ellenében köthető és  orvosi igazolás mellett a részvételi díj 80%-át fizeti vissza a biztosító társaság. Erre vonatkozó szabályzatot ide kattintva  töltheti le.
 
2.) Kombinált Útlemondási biztosítás, mely megkötésével ,szintén orvosi igazolás mellet, a teljes részvételi díjat megtéríti a biztosító.
 A Kombinált Útlemondási biztosítás előnye nem csak a teljes részvételi díj megtérítése, hanem az is, hogy ezzel együtt a Baleset,Betegség,Poggyász kárra is biztosított az utas, ezt már nem kell     külön kérnie .
A Kombinált Útlemondási biztosítás díjának alapja szintén a részvételi díj, de fix összeg:
a)      Amennyiben a részvételi díj 50.000 Ft/fő alatt van, akkor a díj 10 napos balesetbiztosítással együtt 6.600 Ft/fő, 17 napos biztosítással 7800 Ft/fő
b)      Amennyiben a részvételi díj 50.000 és 100.000 Ft/fő között van, a 10 napos díja 7100 Ft/fő, a 17 napos díja 8900 Ft/fő

A fenti módozatok 70-75 éves korig 50 % felárral köthetők. 75 éves kor felett pedig nem köthetők.
Erre vonatkozó szabályzatot ide kattintva töltheti le.

Atlasz Assistance éjjel-nappal hívható telefonszáma: 06-1-460-1500

Kapcsolat/Elérhetőség