2021.07.03. FRISSÍTÉS:
Változtak a hazautazás feltételei:
A legfrissebb kormányrendelet értelmében, közúti közlekedés esetén bármely szomszédos országból KORLÁTOZÁS NÉLKÜL LEHET BELÉPNI Magyarország területére!
 
2021.07.02. FRISSÍTÉS:
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. július 1-től a Horvátországba való beutazási szabályok megváltoztak.
 
A legfontosabb változás az, hogy az oltással nem rendelkezők ismét negatív PCR vagy rapid teszt felmutatásával léphetnek be az országba.
 
Buszaink 2021.07.09-től a tervezettek szerint indulnak Horvátországba.
 
A beutazási szabályok betartása minden utas saját felelőssége!
 
A friss beutazási szabályokról itt tájékozódhatnak: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
 
 
 
Tisztelt Utasaink!
Szeretnénk Önöket tájékoztatni néhány fontos változásról, kiutazási feltételekről, útjaink indításáról.
 
UTAK INDULÁSA
Jelenleg folyamatosan indul a Paralia, Nei Pori. Július 17-től indítjuk Zakynthost, Kefaloniát, július 24-től Tolot és Korfut, július 31-től Kusadasit, július 20-tól Párgát és július 27-től Sartit, valamint Marmarast. A horvátországi Porecs minden turnusa indul. Az olasz Sperlongával még várunk, a spanyol Tossát töröltük erre az évre.
 
GYŰJTŐJÁRATOK INDULÁSA
Pillanatnyilag csak a Miskolc-Budapest-Szeged és a Nyíregyháza-Debrecen-Szeged útvonalat tudjuk vállalni az alacsony létszámok miatt. Július 17-től viszont MINDEN gyűjtőjáratunk működni fog! Ez alól kivétel a dunántúli vonalak, mert azokat kénytelenek voltunk kicsit visszavágni: a szombathelyi vonal csak Győrig, a zalaegerszegi pedig csak Veszprémig közlekedik.
 
KIUTAZÁSI FELTÉTELEK JELENLEG
Horvátországba nem kell már semmi, olyan, mint régen. Törökországba ÚTLEVÉL, plusz 18 év felett oltásigazolás vagy védettségi igazolás (a magyar kártya is jó) angolul, vagy PCR tesz 72 órás. Oltással rendelkező szülővel utazó 18 év alatti gyereknek semmi! Görögországba 12 év felett oltásigazolás angolul és második oltás után eltelt 14 nap, vagy 48 órás rapid teszt hivatalos helyről angolul, vagy betegségen való átesés esetén angol nyelvű igazolás és az utazás a betegségtől számított 2-9 hónap közé essen. PLF regisztráció kinyomtatva QR kóddal mindenkinek kell: https://travel.gov.gr/#/
Felhívjuk a Zakynthos, Kefalonia, illetve Korfu szigetére utazó kedves utasaink figyelmét, hogy a hajóval történő utazást mind oda mind visszafelé csak oltási, vagy védettségi igazolvánnyal, vagy negatív teszt igazolás (72 órán belüli PCR, vagy 48 óránál nem régebbi rapid antigén teszt), bemutatásával lehet megkezdeni. 12 év alatti gyermekek pedig szabadon védettségi igazolvány/teszt bemutatása nélkül utazhatnak szüleikkel. Az igazolások meglétét a hajótársaságok a beszállás előtt ellenőrzik.

Akik teszttel utaznak, azoknak a szigetről történő elutazáshoz elegendő egy, a gyógyszertárban kapható "SELFTEST" elvégzése. Ehhez egy nyilatkozatot kell még kitölteni, ami ide kattintva letölthető, de az idegenvezetőtől megkapják kinyomtatva is. A teszt ára kb. 6 EUR.

A teszt beszerzésében és a nyilatkozat kitöltésében is segítségükre lesz a helyi idegenvezetőnk. Érkezéskor kérjük jelezzék ezt neki.

 
HAZAUTAZÁSI FELTÉTEL MO.-RA
Oltásigazolással, védettségi igazolvánnyal semmi korlátozás. Szülőkkel utazó 18 év alatti gyereknek semmi. Teszttel utazóknak ugyanakkor karantén, vagy 2 teszttel kiváltható.
Ezek a jelenleg általunk ismert információk. Felelősséget nem tudunk vállalni a folyamatos változások (jellemzően könnyítések) miatt! A „szentírás” a Konzuli Szolgálat weboldalán lévő mindig frissített információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok
 
A későbbi könnyítésekről is itt tájékozódjanak, illetve figyeljék web- és Facebook oldalainkat!
A jelenlegi alacsony utazási hajlandóság miatt mindenütt kompromisszumos megoldásokat kellett találnunk a szállástulajdonosokkal. Nem tudják fenntartani folyamatosan a kapacitásukat nekünk, így ők is értékesítenek.
 
Javasoljuk, aki szeretne utazni az idén, igyekezzen a jelentkezéssel, mert az „ajtók záródnak”, mint a metróban. Ne feledjék, weboldalunkon tudnak online automata rendszerünkben foglalni, kártyával fizetni, valamint személyesen partnereinknél és debreceni irodánkban.
 
 
Nagy Sándor ügyvezető

Kapcsolat/Elérhetőség