2022.01.06. 
 
Tisztelt Utasaink!
 
Örömmel jelentjük, hogy január 17-én újból megnyitjuk az ausztriai síszállásunkat Villach mellett, a Faaker See partján álló Dorfhotelt, a Gerlitzeni sípályáktól 13 km-re! A szálláshelyet március 15-ig fogjuk üzemeltetni. Minőségi, 2-8 fős apartmanokat kínálunk szolid árakon, félpanzióval vagy étkezés nélkül, egyéni utazással. Sajnos a garantált autóbusz járatot a turnusokhoz nem fogjuk üzemeltetni az alacsony utaslétszám miatt.
Diákcsoportoknak kedvező csomag áraink vannak, a szervezést is átvállaljuk az iskola helyett. Zárt csoportoknak tudunk autóbuszt biztosítani, illetve ha az adott időpontban vannak zárt csoportjaink, akkor azokhoz tudunk társítani egyéni buszos utast is. Várjuk a nem síelő vendégeinket is „telelésre”!
Az aktuális osztrák beutazási szabályoknak való megfelelés mindenkinek saját felelőssége!
Jelentkezni tudnak weboldalunkon online, irodánkban vagy országosan viszonteladó partnereinknél.
 
Bővebben:
 
2021.11.22. - Adventi vásárra utazók figyelmébe!
 
Az alábbiakban olvashatják a jelenleg érvényben lévő lengyelországi illetve szlovákiai beutazási szabályokat. 
 
Lengyelország:
Beutazáshoz az alábbiak közül az egyikre vonatkozó angol nyelvű igazolással vagy uniós COVID-igazolvánnyal kell rendelkezni: 
a teljes körű beoltottságról. Csak az EU által elfogadott oltóanyagokat ismerik el (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson, Moderna). A beoltottság a teljes körű oltóanyag felvételét követő 14. naptól értendő
arról, hogy a beutazást megelőző hat hónapon belül esett át a COVID-19 vírusfertőzésen, 
a negatív PCR vagy laboratóriumi körülmények között végzett antigén teszteredményről. Az igazolás akkor érvényes, ha a teszt eredménye a beutazást megelőző 48 órán belül készült el. 
Kiskorúak:  A 12. életévét még be nem töltött gyermeknek nem szükséges tesztet bemutatnia, ha felügyelete/szülei/vele együtt utazó kíséret rendelkezik a fent leírt igazolások valamelyikével:
 
Bővebb információkat az alábbi oldalakon találnak, illetve az utazás előtt is innen tájékozódhatnak az aktuális szabályokról: 
 
 
 
2021.08.26. - Szezonvégi Tájékoztató
 
Tisztelt Utasaink!
 
Az ez évi nagyon alacsony utazási hajlandóság sajnos nem nőtt az utószezonban sem, sőt jelentősen csökkent a főszezonhoz képest is. Így a nagyon kevés utaslétszám miatt rövidítenünk kell a nyaralási szezont mindenhol az alábbiak szerint:
Észak-görög nyaralóhelyek (Sarti, Marmaras, Paralia, Nei Pori, Parga) utolsó induló turnusa a szeptember 14-21.
Dél-görög nyaralóhelyek (Tolo, Zakynthos, Kefalonia, Korfu) és Kusadasi utolsó induló turnusa a szeptember 18-25.
Porecs végig megy.
A többi visszalévő turnusokat lemondjuk. Akik érintettek, azokat keresni fogjuk, átfoglalást korábbi turnusra  értékegyeztetéssel,vagy pénzvisszafizetést tudunk ajánlani.
Az utolsó induló turnusok után egyénileg sem tudunk utaztatni, bezárnak a házak, nem lesz lent idegenvezető. Ez alól kivétel a tolói Eleana apartmanház.
Megértésüket köszönjük. Nemsokára megjelenünk a téli osztrák Dorfhoteles apartmanos ajánlatunk új áraival és várjuk ott Önöket diák sítáborra, egyéni vagy buszos síelésre, vagy csak telelésre félpanzióval vagy anélkül!
 
 
Nagy Sándor ügyvezető
 
 
 
 
2021.08.18.
 
Tisztelt Utasaink!
 
Megint gondolkoznunk kell. Mégpedig azon, hogy ebben a csonka szezonban melyik nyaralóhelyet mikor zárjuk. A gazdaságossági szempontokat kell figyelembe vennünk. Legkésőbb a jövő héten döntenünk kell.
Addig is arra hívnám fel a figyelmüket, hogy aki még szeretne az idén utazni, az azonnal jelentkezzen, hogy figyelembe tudjuk venni a döntésünknél. Ha leállítjuk a rendszert, már nem lehet visszaindítani. Igen, a rendszert, mert nem csak 1 turnusról van szó, hanem 10 nyaralóhelyről, közös buszokról, közös gyűjtő-terítő járatokról. A háztulajdonosok se nagyon fognak néhány szobáért nyitva tartani.
KÉRJÜK, JELENTKEZZENEK MÉG A HÉTEN, MERT TÉNYLEG ZÁRÓDNAK AZ AJTÓK!
Véleményünk szerint különösebb zárás vírus miatt - mint tavaly - nem lesz, mert sok az oltott és őket engedni fogják és szívesen fogadják is. Lehetnek korlátozások étterem, maszkviselés szintjén, de maga az utazás oltottaknak nem lesz lehetetlen. Ha tévednénk és ellehetetlenül az utazás, természetesen mindenki maradéktalanul visszakapja a pénzét.
UTALVÁNY: Aki még rendelkezik vele és már biztosan nem használja fel az idén, az kérjük jelentkezzen, nyilatkozzon, mert szeretnénk visszafizetni, ugyanis könyveléstechnikai szempontból nem szerencsés a tovább görgetése.
Oltással kapcsolatos kommenteket, véleményeket nem kérünk!
 
Nagy Sándor ügyvezető
 
 
2021.07.03. FRISSÍTÉS:
Változtak a hazautazás feltételei:
A legfrissebb kormányrendelet értelmében, közúti közlekedés esetén bármely szomszédos országból KORLÁTOZÁS NÉLKÜL LEHET BELÉPNI Magyarország területére!
 
2021.07.02. FRISSÍTÉS:
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. július 1-től a Horvátországba való beutazási szabályok megváltoztak.
 
A legfontosabb változás az, hogy az oltással nem rendelkezők ismét negatív PCR vagy rapid teszt felmutatásával léphetnek be az országba.
 
Buszaink 2021.07.09-től a tervezettek szerint indulnak Horvátországba.
 
A beutazási szabályok betartása minden utas saját felelőssége!
 
A friss beutazási szabályokról itt tájékozódhatnak: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
 
 
 
Tisztelt Utasaink!
Szeretnénk Önöket tájékoztatni néhány fontos változásról, kiutazási feltételekről, útjaink indításáról.
 
UTAK INDULÁSA
Jelenleg folyamatosan indul a Paralia, Nei Pori. Július 17-től indítjuk Zakynthost, Kefaloniát, július 24-től Tolot és Korfut, július 31-től Kusadasit, július 20-tól Párgát és július 27-től Sartit, valamint Marmarast. A horvátországi Porecs minden turnusa indul. Az olasz Sperlongával még várunk, a spanyol Tossát töröltük erre az évre.
 
GYŰJTŐJÁRATOK INDULÁSA
Pillanatnyilag csak a Miskolc-Budapest-Szeged és a Nyíregyháza-Debrecen-Szeged útvonalat tudjuk vállalni az alacsony létszámok miatt. Július 17-től viszont MINDEN gyűjtőjáratunk működni fog! Ez alól kivétel a dunántúli vonalak, mert azokat kénytelenek voltunk kicsit visszavágni: a szombathelyi vonal csak Győrig, a zalaegerszegi pedig csak Veszprémig közlekedik.
 
KIUTAZÁSI FELTÉTELEK JELENLEG
Horvátországba nem kell már semmi, olyan, mint régen. Törökországba ÚTLEVÉL, plusz 18 év felett oltásigazolás vagy védettségi igazolás (a magyar kártya is jó) angolul, vagy PCR tesz 72 órás. Oltással rendelkező szülővel utazó 18 év alatti gyereknek semmi! Görögországba 12 év felett oltásigazolás angolul és második oltás után eltelt 14 nap, vagy 48 órás rapid teszt hivatalos helyről angolul, vagy betegségen való átesés esetén angol nyelvű igazolás és az utazás a betegségtől számított 2-9 hónap közé essen. PLF regisztráció kinyomtatva QR kóddal mindenkinek kell: https://travel.gov.gr/#/
Felhívjuk a Zakynthos, Kefalonia, illetve Korfu szigetére utazó kedves utasaink figyelmét, hogy a hajóval történő utazást mind oda mind visszafelé csak oltási, vagy védettségi igazolvánnyal, vagy negatív teszt igazolás (72 órán belüli PCR, vagy 48 óránál nem régebbi rapid antigén teszt), bemutatásával lehet megkezdeni. 12 év alatti gyermekek pedig szabadon védettségi igazolvány/teszt bemutatása nélkül utazhatnak szüleikkel. Az igazolások meglétét a hajótársaságok a beszállás előtt ellenőrzik.

Akik teszttel utaznak, azoknak a szigetről történő elutazáshoz elegendő egy, a gyógyszertárban kapható "SELFTEST" elvégzése. Ehhez egy nyilatkozatot kell még kitölteni, ami ide kattintva letölthető, de az idegenvezetőtől megkapják kinyomtatva is. A teszt ára kb. 6 EUR.

A teszt beszerzésében és a nyilatkozat kitöltésében is segítségükre lesz a helyi idegenvezetőnk. Érkezéskor kérjük jelezzék ezt neki.

 
HAZAUTAZÁSI FELTÉTEL MO.-RA
Oltásigazolással, védettségi igazolvánnyal semmi korlátozás. Szülőkkel utazó 18 év alatti gyereknek semmi. Teszttel utazóknak ugyanakkor karantén, vagy 2 teszttel kiváltható.
Ezek a jelenleg általunk ismert információk. Felelősséget nem tudunk vállalni a folyamatos változások (jellemzően könnyítések) miatt! A „szentírás” a Konzuli Szolgálat weboldalán lévő mindig frissített információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok
 
A későbbi könnyítésekről is itt tájékozódjanak, illetve figyeljék web- és Facebook oldalainkat!
A jelenlegi alacsony utazási hajlandóság miatt mindenütt kompromisszumos megoldásokat kellett találnunk a szállástulajdonosokkal. Nem tudják fenntartani folyamatosan a kapacitásukat nekünk, így ők is értékesítenek.
 
Javasoljuk, aki szeretne utazni az idén, igyekezzen a jelentkezéssel, mert az „ajtók záródnak”, mint a metróban. Ne feledjék, weboldalunkon tudnak online automata rendszerünkben foglalni, kártyával fizetni, valamint személyesen partnereinknél és debreceni irodánkban.
 
 
Nagy Sándor ügyvezető

Kapcsolat/Elérhetőség