Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Ausztria
Ausztria

Ausztria mindig is a magyar turisták kedvelt célpontja volt. A nagyvárosok kultúrája, nyüzsgése, a csodás kisvárosok, az egészséges természet, a télen-nyáron kihívást, kalandot jelentõ hegyek egész évben vonzzák a látogatókat, kirándulókat és turistákat.


Salzburg tartomány

Salzburg Ausztria egyik legkisebb tartománya, területe 7154,23 km., fővárosa Salzburg. Az Alpok északi részén található. A terület számos programlehetőséget kínál az idelátogató turistáknak. Ebben a tartományban található például az Eisriesenwelt, Európa legnagyobb jégbarlangja, a Krimmli-vízesés és számos sóbánya. Ausztria két világhírű gyógyfürdője, Bad Gasteinban és Bad Hofgasteinban várja a kikapcsolódni vágyókat. Télen rengeteg síparadicsom közül válogathatnak az érdeklődők: Sportwelt Amadé (St. Johann im Pongau, Flachau, Zauchensee, Wagrain), Hochkönig Winterreich (Dienten ma Hochkönig, Maria Alm), Europasportregion (Kaprun, Zell am See), Saalbach Hinterglemm, Obertauern
Gasteinertal (Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein), Wildkogel Arena (Neukirchen am Großvenediger), Werfenweng és Lofer.

A tartomány fontosabb látnivalói: Eisriesenwelt, a Krimmli-vízesés, Bad Gastein és Bad Hofgastein gyógyfürdői, a síparadicsomok, Salzkammergut, Grossglockner Hochalpenstrasse, Liechtensteinklamm, Salzburg, Kapuzinerberg, a tavak: Wallersee, Zellersee, Mattsee, Wolfgangsee, Mirabell-kastély és kert, Hellbrunni-kastély és fasor, Mozart emlékmű


Salzburg városa

A várost Mozartstadtnak (Mozart városnak) is nevezik. A híres zeneszerző ebben a városban született és élete felét itt is élte le. Salzburg Ausztria egyik legöregebb városa, mely igen jelentős kulturális múlttal rendelkezik. A városban található például a világ legöregebb fasora a Hellbrunner Allee és Közép-Európa legnagyobb erődje a Festung Hohensalzburg. A városban összesen 39 védett tájegység található ( pl. Kapuzinerberg, Salzachsee, Saalachspitz, Mönschberg, Reinberg) és egyetlen természetvédelmi terület, a Hammerauer Moor. A városban érdemes meglátogatni az Óvárost, a Hellbrunni-kastélyt, a Hellbrunni fasort, a Mozart emlékművet, a Városházteret, a Mirabell-kastélyt gyönyörű kertjével, a Salzburgi dómot, a Ferences templomot.