(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kefalonián
Fórum bejegyzései

Szőke Imre Dátum: 2013-05-11 13:11:29
Kedves Grandmarcsi! Igaz, hogy még nem találkoztunk (de júliusban fogunk), mégis szeretnélek megkérni egy szívességre. Tavaly Zakynthoson voltunk, ott ismerkedtünk meg a friganiával, most szeretnénk itthon is reprodukálni. Találtam is egy görög receptet, de két sorral a fordításban nem boldogulok, ha lennél szíves ebben segíteni nagyon megköszönném. Σε ένα μπώλ ανακατεύψτε με σύρμα το γάλα που κρατήσατε, τα αυγά, το κόρν φλάουρ,το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλλιες, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα γάλακτος, προσθέστε ένα φλυτζάνι στο μείγμα των αυγών. Remélem Kefaloniában is ehetünk friganiát, vagy valami helyi specialitást. Üdvözlettel: Imre (Nagyon várjuk a júliust!)
Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-05-10 10:56:08
Spilkó Réka írta ekkor: 2013-05-09 17:56:09
Sziasztok!A fakultaív programok kapcsán érdeklődnék, mivel csak egy hetet leszünk Kefalónián és elég sok mindent szeretnénk megnézni van mód és lehetőség arra, hogy minél több programon részt vehessünk?Illetve a másik fontos kérdésem az élelmiszerek ára lenne?Üdv Rék
Szia! szerintem buszos sziget túra ez nagyon bő és nagyon jó. És még az Ithakai hajókirándulás ami nagyon nagyon tetszett nekünk.
Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-05-10 10:55:15
Mi tavaly nyáron voltunk Kefalónián szeptember 15-től. Csodálatos ez a sziget csak ajánlatni tudom mindenkinek. Hermés apartmanban laktunk és tökéletesen elégedett voltam mindennel. Önellátással mentünk. A tenger kb 300 méterre volt de ennyi pici séta senkinek nem árt  Marcsi az idegenvezetőnk nagyon segítőkész, aranyos, kedves. Nagyon sokat mesélt nekünk erről a szép szigetről. Első napunkon felsétáltunk az Old Skala nevű régi városrészbe. A panoráma fenntről csodálatos, és az út is nagyon izgalmas kecskék és régi olajprések, olajfák, és a mindennapi élet fogad bennünket. Skala partja ideális mindenkinek. A tenger csodálatosan tiszta, lelátni az aljára méteres mélységben is. A part homokos de van sziklásabb rész is. Mi elsétáltunk egészen a Mounda Beachig és útközben változatosabbnál változatosabb partokon fürödtünk. És teknős fészkeket is láttunk. Voltunk hajókiránduláson Ithakán ahol megismerkedhettünk Odüsszeusz szigetével. Nagyon ajánlom ezt is. A hajó útközben kétszer áll meg nyíltvizi fürdőzésre. Lehet ugrálni, és nézni a tenger elővilágát. Fantasztikus! Befizettük a fakultatív buszos szigettúrát, ami szerintem az egyik legjobb program. Nagyon bő, informatív és szép. A Melissani tavas barlang nagyon különleges élmény. Myrthos felülről a legszebb dolog amit valaha láttam. Assos egy festői kis falucska nagyon kellemeset sétáltunk itt. A St. Theodoros világítótorony szintén nagyon csodálatos főleg a környezet ahol található és előtte a vízjnyelők. Szebbnél szebb részeken jártunk. Fürödtünk a costa-costa beachen. Autóbérlés alkalmával visszamentünk a Myrthosra és egy fél napot ott fürdőztünk a csodás hófehér tojásdad köveken és a karib tengerhez hasonló habokon. Aztán elmentünk még Fiscardóba is. A falu színes házai magukkal ragadóak. Útközben fürödtünk Antisamos partjain is, és mindenhol ami megtetszett. Hiszen minden egyes része a szigetnek gyönyörű és természetes, mert még nem lepték be a turisták és a discok. Nagyon nagyon tetszett ez a sziget és tényleg annyira változatos és csodálatos, hogy csak ajánlatni lehet!!! Mindenkinek kellemes időtöltést! És ha kérdésetek van szívesen válaszolok!
Spilkó Réka Dátum: 2013-05-09 17:56:09
Sziasztok!A fakultaív programok kapcsán érdeklődnék, mivel csak egy hetet leszünk Kefalónián és elég sok mindent szeretnénk megnézni van mód és lehetőség arra, hogy minél több programon részt vehessünk?Illetve a másik fontos kérdésem az élelmiszerek ára lenne?Üdv Rék
Somogyi Krisztián Dátum: 2013-05-09 16:17:00
Grand Marcsi írta ekkor: 2013-05-07 22:55:29
Szia Krisztián Van bicikli természetesen..ne aggódj..csak a településre jó a bringa...máshová nem jó sajnos mivel szerpentines és lejtősek az útjaink nagy távolságokkal... Szerintem majd itt helyben eldöntöd mit szeretnél smile üdv addig is Marcsi smile
Szia Marcsi! Köszi szépen a tájékoztatást. Nagyon remélem hogy találkozunk majd augusztusban Kefalónián! smile