Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Görögország
A mediterrán éghajlatú Görögország területe 132 000 km2. Lakosainak száma 10 millió. Az országra a száraz, meleg nyár a jellemző, nem ritka augusztusban a 40 °C hőmérséklet. Az ország pénzneme az euro (1 euro = kb. 285 Ft). Időeltolódás +1 óra. Az országba érkezve a turistát már az első pillanatban megérinti a mediterrán mentalitás, melynek jellemzője, hogy az emberek szívélyesek, kedvesek, szolgálatkészek. A görög életstílus azonban sokkal lassabb az itthoninál. Bár a görög hétköznapok csak 9 óra körül kezdődnek, délután egy óra körül már szinte mindenhol sziesztát tartanak. Ennek megfelelően a görög este 19 óra tájban indul, és hosszan belenyúlik az éjszakába.

Minden kiépített strandon van édes vízű zuhanyzó. 2011-ben összesen 387 görög strand és 9 kikötő kapott “Kék Zászló” díjat, amely cím a víz minőségére, biztonságára, a szolgáltatásokra és a környezet kezelésére, illetve az arra vonatkozó információkra irányuló 32 szigorú kritérium alapján kerül kiadásra.

Az ország gasztronómiáját illetően mindenki talál ízlésének megfelelőt. Legismertebb és legelterjedtebb a gyros, mely a Magyarországon kaphatóhoz képest sokkal ízletesebb és kiadósabb. Kedvelt még a souvlaki, mely leginkább a magyar saslikhoz hasonlítható. A zöldséges ételek kedvelői biztosan kipróbálják majd a jól bevált ízletes görögsaláta mellett a mousakát is, vagyis a padlizsános-paradicsomos rakott egytálételt. Mindemellett - tengerparti országról lévén szó - a tenger gyümölcsei minden változatban fogyaszthatók.
Különlegesség még a sült feta sajt, az ún. saganaki. Desszertként zamatos, üdítő gyümölcsöket és különböző - legkevésbé sem diétás - mézes süteményeket fogyaszthatunk.

Természetesen a jó ételekhez jó italok dukálnak. Napközben a forró hőségben jólesik a hűsítő frappé, vagyis a finom jegeskávé. Az este azonban a tüzesebb alkoholos italoké, ilyen például a speciális görög gyantás bor (recina), az ún. kumkvat likőr vagy a mindenki által ismert ánizsos törkölypálinka, az ouzo.

Desztinációink kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy minden célcsoport igényét kielégítsük. Ennek megfelelően az észak-görögországi helyek közül Neos Marmarast és Sartit elsősorban a nyugodt, csendes kikapcsolódásra vágyóknak, lassan mélyülő tiszta homokos tengerpartja miatt a kisgyerekes családoknak ajánljuk. Idősebb, nehezebben közlekedő utasaink számára a fent említett helyek közül inkább Sartit javasoljuk, mivel Neos Marmaras strandját meredekebb domboldal választja el az apartmanjainktól.

Nei Pori az Olymposz hegy lábánál található egy teljesen új, modern turistaparadicsom, amely két főutcából és több mellékutcából álló  hangulatos nyaralótelepülés.
Észak-Görögországban található még Paralia, mely véleményünk szerint a nyüzsgő, szórakozni vágyó fiatalok paradicsoma.

Dél felé haladva Korfu szigete a következő nyaralóhely kínálatunkban. Szálláshelyeink a sziget északi részén Sidariban találhatók. Korfut mindazoknak ajánljuk, akik kedvelik a természeti szépségeket, szeretik maguk felfedezni az ismeretlent, de emellett esténként szívesen belevetik magukat az éjszakába. Ugyanezen érdeklődési körnek ajánljuk a jón szigetcsoport másik gyöngyszemét, Zakynthost és Kefalóniát is.
Kefalonián szálláshelyeink Skalán, a sziget délkeleti részén találhatóak. Ez az üdülőterület kékzászlós partjairól és vadregényes tájairól híres. E szigetet több okból is ajánljuk. Nemcsak különleges és egyedülálló  látványosságai miatt, mint például földalatti, barlangi tó, víznyelők, kolostorok és romvárosok, hanem az igazi görög vendégszeretet miatt is . Minden igényt kielégítő partjai között megtalálhatjuk a hófehér gömbölyű kövestől a színes kavicsoson át az egészen finom,fehér és vörös homokkal borítottat is. A hegyek és a tenger szerelmesei itt egyaránt felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak.

Azok, akik aktív kikapcsolódásra vágynak nyaralásuk során, kétséget kizáróan Tolót kell választaniuk. A Peloponnészosz félsziget közkedvelt üdülőhelye, tökéletes origója minden kulturális kirándulásnak. Egy-két órás autóúttal könnyedén megközelíthető Athén, a Korinthoszi-csatorna vagy akár Mükéné is.

Bár üdülőhelyeink Görögország-szerte máshol terülnek el, általánosságban azonban mindenhol ugyanaz mondható el szálláshelyeinkről. Apartmanjaink, és néhol szállodáink is kőpadlósak, konyháik csak a férőhelynek megfelelően vannak felszerelve szerény főzőcskézéshez.

A szálláshelyeken sehol sem kell kauciót fizetni (kivéve Paralián a Sky és Sartin a Blue Sarti apartmanok esetében), a turnusváltáskori takarítást és az ágyneműk cseréjét a részvételi díj tartalmazza. A szobákat távozáskor 9 óráig el kell hagyni, és érkezéskor 14 óra után lehet elfoglalni.

Minden szálláshelyünkön a görög partnerirodánk által biztosított magyar idegenvezető fogadja utasainkat, aki elhelyezi a csoportot, szervezi és bonyolítja a fakultatív programokat, megoldja a felmerülő problémákat. Az idegenvezető a szálláshelyen tart fogadóórát, illetve a görög utazási irodában érhető el. A fakultatív programokért minden esetben a partneriroda vállalja a felelősséget, így bárminemű reklamációt csak helyben lehet eszközölni.

Görögországi utazásoknál javasolunk helyiségenként egy elektromos, folyadékos szúnyogriasztót vinni, mivel a tulajdonos által biztosított készülékek eltűnhetnek vagy kifogyhatnak.

Link: www.gnto.gr

Egyéni utazók figyelmébe:
Az aktuális szerb és macedón autópályadíjak listájának megtekintéséhez kattintson ide!

Letöltés:
Itiner (pdf formátum)PDF megnyitásához Adobe Reader program szükséges mely innen ingyenesen letölthető.