Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Magyarország

Kedves Utasaink!

A weboldalunkon a belföldi szálláshelyeknél feltüntetett árak általános szolgáltatásokat tartalmaznak és tájékoztató jellegűek. A szálláshelyek a változás jogát fenntartják!

A szálláshelyek által kínált csomagajánlatokkal (pl. wellness csomagok, ünnepi csomagok, nászutas ajánlatok, hosszú hétvégék stb.) és akciós szolgáltatásokkal kacsolatban bővebb információt kaphatnak weboldalunkon keresztül! A szálláshelyeknél az  on-line foglalás menüpont alatt, lehetőségük van elképzeléseiknek megfelelő, személyre szabott árajánlatot kérni!

A belföldi szálláshelyekre nem vonatkoznak a Grand Tours Utazási Iroda kedvezményei! 
Megrendelt szolgáltatás lemondása esetén, a szálláshely lemondási feltételei az irányadóak!

Magyarország olyan értékeket mondhat magáénak, amelyek miatt messze földről felkeresik. Magyarország legfőbb turisztikai központjai Budapest, valamint a Balaton és környéke, de az ország számos más helyszíne is a kulturális és természeti látnivalók sokaságával várja a látogatókat. Budapestet, a "Duna gyöngyét" csodálatos panorámája miatt az UNESCO felvette a Világörökség-listára.

Izland után Magyarországon van a legnagyobb felszíni termálvíz-készlet a világon: a többszáz forrás gyógyító vize ezreket segít egészségük visszaszerzésében. A kisgyermekes családok, vitorlázók és a tóparti üdülést kedvelők paradicsoma a Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava.

A természetjárókat az alábbi fő túrázási, kirándulási lehetőségek várják:
Budapesten számos védett park, erdő, hegy és barlang: Városliget, Margitsziget, Gellért-hegy, Sas-hegy, Pálvölgyi-cseppkőbarlang stb. 

A Dunántúlon a világörökséghez tartozó Fertő tó, a termálvizes Hévízi-tó, a tapolcai tavasbarlang, a tatai Öreg-tó, a Velencei-tó és kirándulóövezete, Tihany belső tavai és geológiai tanösvénye, az abaligeti cseppkőbarlang, a szársomlyói természetvédelmi terület, a villányi kőbánya őslénybemutatója, a fertőrákosi kőfejtő, a Dunakanyar, valamint a régió nagy kiterjedésű erdőségei: Pilis, Dunántúli-középhegység (Bakony, Vértes, Visegrádi-hegység), Gemenc, Gyulaj, Alpokalja, Mecsek. Észak-Magyarországon az Északi-középhegység számos túralehetőséget kínáló erdőségei és a látványos természeti értékei (Börzsöny, Mátra, Bükk, Lillafüred, Aggteleki Nemzeti Park, a bükki barlangok). 

Az Alföldön a végtelen puszta, a romantikus tanyavilág, a Hortobágy (világörökségi helyszín) természeti értékei, Bugac, Mártély a Tisza holtágaival és a kunhalmok.
A természeti értékek megismerését sokhelyütt hangulatos kisvasutak szolgálják: Királyréti Erdei Vasút, kemencei múzeumvasút, Nagybörzsönyi Erdei Vasút, Balatonfenyves, Mesztegnyő, Kaszó, nagycenki múzeumvasút, Nyírvidéki Kisvasút stb.

A növénykedvelőket számos arborétum várja (Vácrátót, Zirc, Badacsonytomaj, Kám, Kőszeg, Kámon, Vép, Szeleste, Szarvas stb.), az állatvilág iránt érdeklődők számára pedig különleges látnivalót kínál a nyíregyházi sóstói vadaspark, a kardoskúti hagyományos állattartó telep, a mezőhegyesi és a bábolnai állami ménes, a dévaványai túzokrezervátum és a veresegyházi medvemenhely.

Magyarország egyik fő turisztikai nevezetessége a nagy hagyományú borkultúra. A legismertebb borvidékek közé tartozik a tokaji, egri, balatonfelvidéki (Badacsony, Csopak), dél-balatoni, szekszárdi, villányi, soproni. A borturizmus nevezetes látnivalója a hajósi pincesor.