Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Spanyolország

Spanyolország az Ibériai-félszigeten, 504000 négyzetkilométeren terül el. A mediterrán éghajlatú, sokszínu nemzetiségu, érdekes történelmu országban több mint 40 millióan élnek. Utasainkat Katalóniába kalauzoljuk el. Katalóniában a Costa Brava (Vad-part) és Costa del Maresme leg ked vel tebb üdülõhelyeire, Tossa de Mar ba, Lloret de Mar ba, Malgrat de Marba és Santa Susannába, a legnépszerûbb nyaralóparadicsomokba utaztatjuk Önöket. (térkép)

A spanyol idegenforgalom jó szervezettségével, olcsó áraival Európa legvonzóbb célországai közé tartozik.

A mediterrán klímának és mentalitásnak köszönhetően a helyi életritmushoz hozzátartozik a délutáni szieszta és a -majd holnap elintézzük- filozófiája. Az étkezések időpontja is eltér a nálunk megszokottól. A reggel a spanyoloknál délután kettőig tart, amit az ebéddel zárnak. Ezt követi a szieszta, így a délután kb. 17 órakor indul. 20 óra tájban az első ital kérdése merül fel, és ezzel az est a kezdetét veszi. Vacsorát általában 21 órától fogyasztanak, ami akár az éjszakába is nyúlhat.

Spanyolország - Magyarországhoz viszonyítva - sem számít drága országnak, illetve az ár/érték arány nagyon jó. Javasoljuk utasainknak, hogy nem érdemes a magyar élelmiszert "megutaztatni".

Példaként szoktuk mondani: aki idehaza egy élelmiszerboltban megengedheti magának, hogy bizonyos dolgokat megvásároljon anélkül, hogy különösebben az árakat figyelje, az Spanyolországban is megteheti ezt.
Az ország pénzneme az euro (1 euro = kb. 285 Ft).

Időeltolódás nincs.

Az ország gasztronómiája elég sokszínű. Érdemes kiemelni a spanyolok nemzeti italát, a Sangriát (alkoholos, boros bólé jéggel és néhol gyümölcsdarabokkal), a paellát (sáfrányos rizs hallal, rákkal, kagylóval és más húsokkal), a tapast (sokféleképpen elkészített speciális spanyol szendvics), amit a helyiek étkezések között a bárokban kávéhoz fogyasztanak (elvitelre olcsóbb, mint helyben), a gazpachót (frissítő leves paradicsommal, chilivel, rákkal), a Crema Catalanát (pudingszerű édesség, többnyire karamellel). Érdemes alkalomadtán ezeket kipróbálni.

A régióra jellemző még a helyi néptánc, a sardana, ami mind a mai napig igen népszerű. Olyannyira, hogy Katalóniában vasárnaponként nem ritka a városok főterén nagy körben táncoló csoportok látványa sem. A folklórhoz hozzátartozik a bikaviadal is, amit mai formájában a XVIII. századtól rendeznek rendszeresen.

Link:

Letöltés:

Itiner (pdf formátum) 

PDF megnyitásához Adobe Reader program szükséges mely innen ingyenesen letölthető.