(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Neos Marmarason
Fórum bejegyzései

Grand Kata Dátum: 2011-05-28 10:06:09
írta ekkor: 2011-05-27 18:20:37
Sziasztok! Mi is 6-án indulunk Marmarasra, Debrecenben szállunk fel. Mi is nagyon szeretnénk kicsit szétnézni a félszigeten, szóval ha tudtok javasolni szép/különleges/érdekes helyeket akkor várjuk szeretettel :) Eddig az volt a terv, hogy majd bérlünk autót, de az 50 euró/nap elég húzós 2 főre, szóval inkább busszal megközelíthető helyet keresünk. Vagy esetleg ha tudtok valami jó hajótúrát... Mi a Mouses-be szállunk meg, az éjszakai élet és a nagystrand közelsége miatt :))) Korábban írta Kata, hogy talán lesz ott is addigra mikró. Valaki tud erről valamit? Kata? Várom a túraajánlókat :) Köszi előre is, Zsuzsa
Szia Zsuzsa! Biztos vagyok benne, hogy kellemes lesz a nyaralásotok. Én ismét arra hívnál fel a figyelmet, ha a vendég is így gondolja, hogy érdemesebb fakultatív kirándulás keretében megnézni a félszigetet, mert aki vezet még a tájat sem látja és nem hall semmi infót a helyi dolgokról. Majd itt eldöntitek, várjuk meg a találkozást. Természetesen mindenben segítek, amiben tudok! smile Igen minden apartmanunka vettek az idén mikról. Jó utat kívánok! smile Üdv.: Kata
Grand Kata Dátum: 2011-05-28 10:01:24
magoeva írta ekkor: 2011-05-27 08:07:08
Marmaras jó választás:-9 amikor először voltunk ott, Sopron jutott az eszembe...zegzugos utcák, az utca két vége közt akár 20-30 m szintkülönbség :-) Voltunk fakultatív programokon is, de autót is béreltünk :-)) Zöldségfélét csak a piacon vettünk/csütörtök/ meg gyümölcsöt, mert itthonról vittünk, és a boltokban ez nem mindig volt szép, hiszen valamennyit mindenki termel otthon:-)) krumpli: 0,8-0,9 paradicsom1.65-2,2 eper 6,8 szőlő 4.8 kaliforniai paprika 6,4 alma 2,2-2,8 dobozos sör 0,8-1,2 (nem tudom milyen márkák) tejfől-joghurt féle /ISTENI/3,5-3,95/l a cipuro árát nem írtam fel, (házi ouzo, a piacon van, nagyon finom!!!) kenyér 0,95-1,2 fél kg margarita 1,2-1,5 mazsolás bukta, péksütik, 0,4-07/db tej1,2% 1,8/l tojás 6 db 1,05 sajt 12-20 benzin 1,4-1,7 25dkg vaj vagy margarin 1,3-3,5 grillcsirke egész elvitelre, (kb 2x akkora mint nálunk) 10-12 euro. a politis közelében van egy hentes , amelett van egy kis taverna, ott ettünk grillcsirkét többször is:-) 10 dkg nescaffe 3,45 taverna, ha nincs extra igényed, kb 10 euro/főből kijön, a gyros pitában 2,2-2,7 közt találtunk. tavernában: frappé 1,3-1,5rostos üditő 2-2,5 sőr 2-3/korsó, koktél 3,5-5, bor literje 6-10 fagyi több lehetőség van, van ahol minden gombóc egyforma áru 1,3-1,8 vagy 1 spatula 1,8, 2 spatula 3,5 ehhez már adnak vagy habot, vagy ostyát vagy öntetett, 3 spatula 5 euro, de ez már full extrás és kivált egy étkezést, /na meg fedezi a napi kalórád/ smile kocsi kölcsönzés 1 nap 50, 3 nap 110 euro. A legfontosabb szerintem a naptej, meg a búvár-vagy úszószemüveg. Az idei árak nem tudom mennyiben térnek el, ebben Kata a tudós, akit puszilok:-))
Szia Évi a kedves közreműködést! Én is megírtam már az idei árakat, csak korábban. Szinte semminek nem változott nagy mértékben az összege. Olyan, mint ha otthon vásárolnánk, sőtt a zöldség gyümölcs olcsóbb, naponta változik, így nincs értelme egyenként leírnom. Ami egy picit drágább az a tejtermék, de a tej, tejből van smile smile smile Én is puszillak Téged és a Családod! Kata smile smile
Grand Kata Dátum: 2011-05-28 09:58:18
Tóth Márta írta ekkor: 2011-05-27 06:17:50
Timi! Szerintem Marmaras után baromi nagy csalódás lenne Oliver-nek Paralia meg Olympic Beach. Persze, sör meg gyros ott is van - tényleg jó párosítás -, de a tenger jócskán hagy kivánni valót maga után, azzal az erővel maradhatna a Balcsinál. A Sithonián nem a távolságokkal van probléma, ha el akarsz jutni valahová busszal, hanem a menetrenddel. Régebben sűrűbben jártak a buszok, de a görögök a wc-re is autóval mennek - megtehetik -, így jól megritkították a járatokat, a Sithonián tán össz-vissz 3x jön a busz-, napközben pont a legmelegebb déli órákban, és nem túl kiszámítható, hogy pontosan mikor. Katáról sok jót olvastam itt, szerintem ő tud majd segíteni menetrend ügyben. Próbáltam belinkelni a ktel honlapját, de amit tavaly tanulmányoztam már nem működik, most megint kell keresni egy élő honlapot. Kalamitsire mi is évek óta szeretnénk eljutni, de gyerekkel nem akartunk pont délben csalinkázni. Mostmár ő is "öregszik" jó lenne, ha idén összejönne. Ha valaki Nikitire kattant rá kirándulás szempontjából, célozza be Nikiti ófaluját, érdekes atmoszférája van, azt írják a 19. században megállt az idő. Én nem tudom, hogy pontosan mikor, de tényleg érdekes érzés volt ott sétálni. Ott ha jól emlékszem, péntek volt a piacnap, és az is az ófaluban volt. Kedves Kata! Azt olvastam, hogy az Athéne-ben van kávéfőző. Tényleg számíthatunk rá, nem kell vinnünk?
Szia Márti! Igen az Athéne apartmanban van kávéfőző. A kirándulásokat pedig úgy próbálom megszervezni, hogy a félszigetet teljesen körbejárva minden szépet megmutathassak. Sokan kérdezik hogyan lehetátjutni Sartiba. Ha a Sithonia körútra eljösztök, nem csak Sártit, hanem a félsziget összes szép települését is megnézzük, fürdünk, és nem utolsó sorban az úton rengeteg érdekes dologról esik szó. Amint megérkeztek a tájékoztató alkalmávan mindent megbeszélünk. Marmarason csütörtökön van piac, és legalább akkora mint Nikkitiben ami 20 Km-re van tőlünk! Üdv.: Kata
Grand Kata Dátum: 2011-05-28 09:52:41
írta ekkor: 2011-05-26 21:26:02
Emlékeim szerint 10-12 km lehet.
Józsika! Toroni 22, Nikiti 20 Km. De ha megnézitek a térképet, ott is írják a távolságokat! Üdv.: Kata smile
Grand Kata Dátum: 2011-05-28 09:50:52
Gajdán Judit írta ekkor: 2011-05-24 10:12:00
az lenne még a kérdésem Kata, hogy az apartmanban van-e mosogatószer vagy ilyesmi. írosgatom össze a listát hogy mit kell vinni. köszönöm
Juditka! Mosogatószer nincs az apartmanban és mosogatószivagy edénytörlő sem ezt otthon készítsd be mgadnak.Üdv.: Kata