(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Neos Marmarason
Fórum bejegyzései

Dátum: 2011-05-27 18:20:37
Sziasztok! Mi is 6-án indulunk Marmarasra, Debrecenben szállunk fel. Mi is nagyon szeretnénk kicsit szétnézni a félszigeten, szóval ha tudtok javasolni szép/különleges/érdekes helyeket akkor várjuk szeretettel :) Eddig az volt a terv, hogy majd bérlünk autót, de az 50 euró/nap elég húzós 2 főre, szóval inkább busszal megközelíthető helyet keresünk. Vagy esetleg ha tudtok valami jó hajótúrát... Mi a Mouses-be szállunk meg, az éjszakai élet és a nagystrand közelsége miatt :))) Korábban írta Kata, hogy talán lesz ott is addigra mikró. Valaki tud erről valamit? Kata? Várom a túraajánlókat :) Köszi előre is, Zsuzsa
magoeva Dátum: 2011-05-27 08:07:08
Marmaras jó választás:-9 amikor először voltunk ott, Sopron jutott az eszembe...zegzugos utcák, az utca két vége közt akár 20-30 m szintkülönbség :-) Voltunk fakultatív programokon is, de autót is béreltünk :-)) Zöldségfélét csak a piacon vettünk/csütörtök/ meg gyümölcsöt, mert itthonról vittünk, és a boltokban ez nem mindig volt szép, hiszen valamennyit mindenki termel otthon:-)) krumpli: 0,8-0,9 paradicsom1.65-2,2 eper 6,8 szőlő 4.8 kaliforniai paprika 6,4 alma 2,2-2,8 dobozos sör 0,8-1,2 (nem tudom milyen márkák) tejfől-joghurt féle /ISTENI/3,5-3,95/l a cipuro árát nem írtam fel, (házi ouzo, a piacon van, nagyon finom!!!) kenyér 0,95-1,2 fél kg margarita 1,2-1,5 mazsolás bukta, péksütik, 0,4-07/db tej1,2% 1,8/l tojás 6 db 1,05 sajt 12-20 benzin 1,4-1,7 25dkg vaj vagy margarin 1,3-3,5 grillcsirke egész elvitelre, (kb 2x akkora mint nálunk) 10-12 euro. a politis közelében van egy hentes , amelett van egy kis taverna, ott ettünk grillcsirkét többször is:-) 10 dkg nescaffe 3,45 taverna, ha nincs extra igényed, kb 10 euro/főből kijön, a gyros pitában 2,2-2,7 közt találtunk. tavernában: frappé 1,3-1,5rostos üditő 2-2,5 sőr 2-3/korsó, koktél 3,5-5, bor literje 6-10 fagyi több lehetőség van, van ahol minden gombóc egyforma áru 1,3-1,8 vagy 1 spatula 1,8, 2 spatula 3,5 ehhez már adnak vagy habot, vagy ostyát vagy öntetett, 3 spatula 5 euro, de ez már full extrás és kivált egy étkezést, /na meg fedezi a napi kalórád/ smile kocsi kölcsönzés 1 nap 50, 3 nap 110 euro. A legfontosabb szerintem a naptej, meg a búvár-vagy úszószemüveg. Az idei árak nem tudom mennyiben térnek el, ebben Kata a tudós, akit puszilok:-))
Tóth Márta Dátum: 2011-05-27 06:17:50
K.Timi írta ekkor: 2011-05-26 19:36:32
Szia Olivér! 3 éve Olympic beachen és Paralián voltunk nyaralni,ott is nagyon jó volt.Ajánlom,hogy egyszer menjetek el arra fele is.Most nyáron én is Marmarasra megyek és talán pont egyszerre leszünk ott smile .Mi is a Politisbe megyünk,2em-re.Nagyon várjuk már és persze Görögország is vár ránk.Az az én igazi hazám,nagyon imádom. smile
Timi! Szerintem Marmaras után baromi nagy csalódás lenne Oliver-nek Paralia meg Olympic Beach. Persze, sör meg gyros ott is van - tényleg jó párosítás -, de a tenger jócskán hagy kivánni valót maga után, azzal az erővel maradhatna a Balcsinál. A Sithonián nem a távolságokkal van probléma, ha el akarsz jutni valahová busszal, hanem a menetrenddel. Régebben sűrűbben jártak a buszok, de a görögök a wc-re is autóval mennek - megtehetik -, így jól megritkították a járatokat, a Sithonián tán össz-vissz 3x jön a busz-, napközben pont a legmelegebb déli órákban, és nem túl kiszámítható, hogy pontosan mikor. Katáról sok jót olvastam itt, szerintem ő tud majd segíteni menetrend ügyben. Próbáltam belinkelni a ktel honlapját, de amit tavaly tanulmányoztam már nem működik, most megint kell keresni egy élő honlapot. Kalamitsire mi is évek óta szeretnénk eljutni, de gyerekkel nem akartunk pont délben csalinkázni. Mostmár ő is "öregszik" jó lenne, ha idén összejönne. Ha valaki Nikitire kattant rá kirándulás szempontjából, célozza be Nikiti ófaluját, érdekes atmoszférája van, azt írják a 19. században megállt az idő. Én nem tudom, hogy pontosan mikor, de tényleg érdekes érzés volt ott sétálni. Ott ha jól emlékszem, péntek volt a piacnap, és az is az ófaluban volt. Kedves Kata! Azt olvastam, hogy az Athéne-ben van kávéfőző. Tényleg számíthatunk rá, nem kell vinnünk?
Dátum: 2011-05-26 21:26:02
K.Timi írta ekkor: 2011-05-25 19:26:27
Toroni és Nikiti kb milyen messze van Marmarastól?
Emlékeim szerint 10-12 km lehet.
Olivér Dátum: 2011-05-26 20:46:40
Szia K.Timi! Akkor majd Neosban találkozunk! smile Hát mi is reménykedünk, hogy jó választás, de eddig tényleg mindenki csak dicsérte. Hát bárcsak tehetném, be is utaznám az egész világot, de ebből a fizetésnek nevezett alamizsnából nehéz. smile Nekem ez lesz a második tengerparti nyaralásom, 2007-ben voltam még Horvátba Zadartól nem messze. Sör és gyros mindig jöhet! smile smile smile