Kedves Lívia ! Inkább ide írok, hogy több utastársunk is értesüljön információkról. Itt a Grand forumon olvastam egy hozzászólást és kint Törökországban is megerősített egy úriember abban, hogy a hosszú buszos uton a lábdagadás/ vizesedés ellen lehet védekezni citromos vízzel. Nem kell mást tenni mint egy citrom levét össze kell keverni egy flakkonban az ivóvízzel. Azt kell fogyasztani az út alatt. Én kipróbáltam és tényleg működik. Júliusban nagyon meleg lesz már, megkockáztatom akár a 40 fokot is. Ez a meleg már a tengerben, tenger parton is nagyon meleg...ilyenkor jó a medence víze , ami jobban hűsít mint a tenger. Igen, a Yoncától nem messze van a bazár , sok mindent lehet venni, a táskától a cipőig ! Érdemes többször visszatérni oda és nem az első alkalommal vásárolni. Hiszen vannak olyan dolgok amiket elsőre nem vettünk észre csak második harmadik alkalommal. Jó minőségű áruk vannak, ja és persze olyanok amiket itthon nem kapsz , és nem fog veled szembe jönni az utcán . Egy Channel póló , elegánsabb fajtából , 12-10 EUR-ról lealkudtam 8 EUR-ra . Egy kisebb női táskát 20 EUR-ról lealkudtam 10-re . Szóval nagyon jól lehet vásárolni itt ! A fakultatív program mindegyike nagyon jó !!!! Merem ajánlani őket, én szinte mindegyiken voltam. Aki a történelmet szereti annak Ephesus, aki a természeti szépséget és a fürdést választja annak Pamukále, ha város és vásárlás nyüzsgés akkor Izmir , én még egyébként soha nem láttam ekkora megapoliszt mint Izmir !!!!!! Ha sport akkor a szafari kirándulások....stb szóval tudtok választani a programokat illetően. Általában angolul megy a kommunikáció, de a németet is megértik ( rengeteg a német túrista , más pénztárcával - erről is tudnék sok mindent mesélni !!! ) A Yoncában mindig működik a lift , nem kell félnetek :-) Próbáltam mindenre válaszolni neked , és ha van kérdésed , ne fogd magad vissza , mindenre szívesen válaszolok :-) Julianna
Kedves Julianna! Nagyon köszönöm biztosan lesz még kérdésem az utazás előtt .Már így is nagyon sokat segítettél.Köszönöm szépen.
Lívia