Kedves Grand Tours! jún 5-16-ig utazom Törökországba Kusadasiba. Szeretnék pár dolgot kérdezni. Nagyon jó hozzászólásokat olvastam, de sok mindenre nem találtam választ. Többek között szeretném megkérdezni, hogy a fakultativ programoknál a vizi vidámparkba találtam a delfin úszást. Én 60 éves vagyok, és egyik álmom a delfinekkel való úszás és szeretném megvalósítani. Nem tudom, hogy - mivel nem tudok úszni - adnak-e úszómellényt és ez kortól független-e? A másik kérdésem, hogy még mindig 10 EU-ba kerül 1 fénykép amit ott készítenek, és a társammal ha megyek, neki ide ingyenes-e a belépő és ő fotózhat-e engem? A másik kérdésem, hogy szintén a fakultatív programban van Pamukkale is, szeretnénk elmenni, de azt írják, hogy fürdősapka kötelező a fürdőbe. Vajon ott adnak-e vagy itthonról vinni kell magunkkal? Bocsánat a sok kérdését, de nem mindennel vagyok tisztában. Meg szeretném kérdezni, hogy a programban van a Törökfürdő, és senki sem tett róla megjegyzést. Vajon van-e ilyen program, vagy nem érdemes elmenni??? És egy utolsó kérdésem lenne még. Olvastam a hozzászólásokban, hogy tavaly kedden mentek AYDAN-ba szintén fakultatív programként, de sajnos az idei katalógusban ez nem szerepel. Érdekelne, hogy idén lesz-e ilyen program, és mennyibe kerül. Bocsánat a sok-sok kérdését, előre is köszönöm szíves válaszukat és további szép napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek. Üdv. Szabó Margó
Kedves Margó, tavaly 90€-ért lehetett 20-25 percig úszni delfinekkel. Felső korhatár szerintem nincs, az alsó viszont 6 év. Úszómellényt mindenkinek viselni kell, függetlenül attól, hogy tud-e úszni vagy sem. Fotókat tavaly valóban ennyi pénzért készítettek, de mivel az árak ott sincsenek kőbe vésve, számolni kell vele, hogy akár változhatnak is. Pamukkale látogatásakor egy olyan szállodában van az ebéd, ahol gyógyvizes medencék is vannak, ezekben a medencékben kell úszósapkát használni (akinek nincs, a helyszínen is vásárolhat 1€-ért) Pamukkalában, a mészkőmedencékben való fürdőzéskor nincs szükség sapkákra. Ott egy fő szabály van; a medencékbe csak mezítláb lehet bemenni. A török fürdős program egy kb.35-40 perces ízelítő a török fürdőkben folyó több órás szeánszból.
Az aydini programot tavaly szervezte először a török partnerirodánk. Egyelőre nem tudjuk még , hogy idén indul-e ismét vagy valami egyéb újdonsággal kedveskednek majd nekünk. Erre a kérdésre május vége felé tudunk majd válaszolni.
Üdvözlettel, GrandJudit