(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Veronika Dátum: 2014-06-22 11:10:15
Babicz László írta ekkor: 2014-06-22 10:52:26
Kedves Veronika ! Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolódat...a péksütemény ezek szerint mindenütt nagyon fincsi, (nem győztünk betelni vele...) a motor bérléshez melyik kategóriát fogadják el ?( nagyon jó ár...) Ráéreztem a cipellőre már be van "élesítve" smile Üdv !
Kedves László! a motorbérléshez jó a B kat. jogsi, de azért óvatosan kell közlekedni, mert sok az éles kanyar, dimbes-dombos a vidék, valamint érdemes figyelni nagyon a görögökre, mert a közlekedési morál kicsit lazább, mint nálunk smile Jó nyaralást! üdv! smile
Babicz László Dátum: 2014-06-22 10:52:26
Kedves Veronika ! Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolódat...a péksütemény ezek szerint mindenütt nagyon fincsi, (nem győztünk betelni vele...) a motor bérléshez melyik kategóriát fogadják el ?( nagyon jó ár...) Ráéreztem a cipellőre már be van "élesítve" smile Üdv !
Dátum: 2014-06-22 09:28:22
Dr. Rácz Gergely írta ekkor: 2014-06-19 11:59:06
Kedves Ferenc! A Szerbián és Macedónián való átutazáshoz ugye elegendő az érvényes kártya alapú személyi igazolvány? Üdvözlettel, Rácz Gergely
Kedves Gergely, Elég a kártya alapú személyi nem lesz vele gond. Figyelni a lejáratra kell , belépéstől számítva 6 hónapig legyen érvényes. Üdvözlettel, Feri
Veronika Dátum: 2014-06-20 19:57:56
Babicz László írta ekkor: 2014-06-20 15:15:52
Szia Veronika! No akkor kapóra jöttél... smile Kérdéseim: 1: A Lichnos parton jártatok-e, ha igen, a legrövidebb megközelítés ill. módja érdekelne. 2: A partok közül melyik homokos - kavicsos (vízicipellő szükséges?) 3: Melyik boltot - éttermet ajánlod ? Válaszodat köszönöm!
Kedves László! Igen, jártunk a Lichnoson is, motort béreltünk egyik nap, akkor egy egész napos kirándulás keretében mentünk el oda is. Tehát mi közúton közelítettük meg, dél felé, Ammoudia felé indultunk Pargáról és néhány km után jobbra ki lesz táblázva a lehajtás. A partok közül mind kavicsos, a Valtoson van olyan rész ahol nagyon apró a kavics, már-már homokszerű az állaga, de eléggé süppedős. Nekünk volt vízicipőnk, ami a parton való sétánál is hasznos volt, illetve a vízben is, mert vannak a tengerfenéken nagyobb kövek, ami egyrészt elég csúszós, ha rálép az ember, a másik pedig hogy sünik is vannak rajtuk. Igaz, inkább a kövek oldalán, alján tapadtak meg, de azért jobb vigyázni sztem. Boltok közül igazából nem tudok konkrétan egyet kiemelni, sok kis szupermarket van, árakban nincs nagy különbség (illetve mi nem találtuk úgy, hogy lenne), több helyen is vásároltunk. Több pékség is van, azok is mind nagyon jók, isteni finom sütik, édességek és péksütemény féleségek vannak, érdemes többféle kenyeret is kipróbálni. Étterem közül ettünk a Zorbas étteremben, ahol a grandosok kapnak kedvezményt, ez lent van a parton, ha a kikötőben a tenger felé nézel, akkor bal kéz felől találod a sétány "sarkán". Egy kis eldugodt utcácskában is ettünk a Hellenikon étteremben, én nagyon finom csirkés-gombás-baconos vacsit ettem, azonban a Párom bárányt rendelt, ami nagyon nagyon zsíros volt és már inkább birka volt, mint bárány, valamint nagyon kevés volt a csonton a hús. Szóval neki nem jött be, nekem viszont nagyon ízlett amit ettem. Amúgy nagyon hangulatos kis hely, a tulajdonosok igazán jó fejek, kedvesek, de ez igaz az összes tavernára, mindenhol mosolyogva invitálnak befelé. Ide a Hellenikonba egy szűk kis utca vezet fel pont szemben a kikötővel. Három napot nem Pargán töltöttünk a kirándulások keretében, tehát azokon a napokon máshol ettünk, de ajánlom még a gyros büféket, a 33-as gyrosost és a George's gyros büféjét, szerintünk itt volt a legfinomabb a gyros pita. Sztem érdemes kipróbálni a frozen joghurt nevezetű édességet, ami pont az, mint amit a neve is sugall, hideg joghurt amire rengeteg féle feltétet ( friss gyümölcs, csokireszelék, nutella szósz, kinderbueno szósz stb) lehet kérni. Kis pohárkában adják, kb úgy néz ki mint nálunk a csavaros fagyi, de jól meg lehet pakolni a tetejét finomságokkal. Mi fagyit nem ettünk, mert inkább sütisek vagyunk, de van jó pár fagyizó is. Írok még néhány árat is: gyros pita 2-2,5 Euró, vacsi egy étteremben két főnek üdítővel 20-25 Euró, nyilván ételtől függően. Kenyér 0,90 Euró, Tej 1,5 L 2,75 Euró, vaj 200 g-os 3,85 Euró, paradicsom kg-ja 1,50-2 euró. Ásványvíz 1,5 L-es 0,80-1 euró, ha 6 db-os kiszerelést veszel az 2 Euró, de nem kell venni, mert nagyon finom a csapvíz, mi is azt ittuk, ásványvizet csak azért vettünk két darabot hogy legyen üvegünk amit meg tudunk tölteni. Frappé 2-4 euró között, friss narancslé 2-4 euró között, 0,33 L-es dobozos üdítők (cola, fanta) 1,5-2,5 euró. Szalámit, reggelire valót mi vittünk, tehát azt nem vettünk és igazából nem is néztem, hogy mennyibe kerül. A süti árak változóak, van amit kg-ra lehet venni (apróbb baklava féleségek, szárazabb kekszek, ilyen sós ropogtatni valók) 9-15 Euró között van kg-ja, a szelet sütik 2,5-4-5 Eurósak, attól függ milyen és hol veszi az ember. A kávézókban, bárokban a legdrágább minden. Még a motorbérlésről: egy napra béreltünk egy 80-ast, 18 eruóért kaptuk meg, és 9 euróért tankoltunk bele összesen. Ezzel elmentünk az Acheron folyóhoz, Lichnosra, még egy másik öbölbe, fel az Ali pasa várba, megkerestük a vízesést ami Anthousában van asszem (Pargától északra) és még Pargán is motoroztunk vele este. Az Alexia mellett lehet motort bérelni, ott ahol a teknősök sétálnak az udvaron :) De máshol is lehet még a városban természetesen. Bukót kaptunk hozzá, plusz még egy térképet is. Érdemes bérelni, mert igazán szuper élmény, nagyon megéri, csak mindenki jól kenje be magát naptejjel, még a lábfejét is, mert motorozás közben észrevétlen szépen le lehet sülni :) Ha van még kérdés írok szívesen! Jó nyaralást, üdv: Veronika smile
Babicz László Dátum: 2014-06-20 15:15:52
Szia Veronika! No akkor kapóra jöttél... smile Kérdéseim: 1: A Lichnos parton jártatok-e, ha igen, a legrövidebb megközelítés ill. módja érdekelne. 2: A partok közül melyik homokos - kavicsos (vízicipellő szükséges?) 3: Melyik boltot - éttermet ajánlod ? Válaszodat köszönöm!