(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Veronika Dátum: 2014-06-30 08:18:33
Palik Tünde írta ekkor: 2014-06-29 11:25:26
Szia Veronika!Szeretnék kérdezni!Mi jùlius 14-én indulunk Pargàra!A Zorbas apartman leszünk!Kicsit az àrakról szeretnék bővebben minden ami esetleg az eszedbe jut.A tengerparton tényleg elküldenek?Csak kavicsos a part?Sok a sün?Vagy csak a kövesebb részen?Köszönöm a vàlaszt!
Kedves Tünde! akkor az árakról először is: gyros pita 2-2,5 Euró, vacsi egy étteremben két főnek üdítővel 20-25 Euró, nyilván ételtől függően. Kenyér 0,90 Euró, Tej 1,5 L 2,75 Euró, vaj 200 g-os 3,85 Euró, paradicsom kg-ja 1,50-2 euró. Ásványvíz 1,5 L-es 0,80-1 euró, ha 6 db-os kiszerelést veszel az 2 Euró, de nem kell venni, mert nagyon finom a csapvíz, mi is azt ittuk, ásványvizet csak azért vettünk két darabot hogy legyen üvegünk amit meg tudunk tölteni. Frappé 2-4 euró között, friss narancslé 2-4 euró között, 0,33 L-es dobozos üdítők (cola, fanta) 1,5-2,5 euró. Szalámit, reggelire valót mi vittünk, tehát azt nem vettünk és igazából nem is néztem, hogy mennyibe kerül. A süti árak változóak, van amit kg-ra lehet venni (apróbb baklava féleségek, szárazabb kekszek, ilyen sós ropogtatni valók) 9-15 Euró között van kg-ja, a szelet sütik 2,5-4-5 Eurósak, attól függ milyen és hol veszi az ember. A kávézókban, bárokban a legdrágább minden. Még a motorbérlésről: egy napra béreltünk egy 80-ast, 18 eruóért kaptuk meg, és 9 euróért tankoltunk bele összesen. Nekünk nem volt olyan tapasztalatunk, hogy elküldtek volna a partról, de volt aki mondta. Sztem ez azokra a helyekre vonatkozik, ahol kint vannak a bérelhető napágyak és ernyők és vki csak úgy oda akar telepedni pléddel. Igaz ezt sem tartom korrekt dolognak, mert miért is lenne kötelező bérelni, ha vki nem akar. Mi a Valtoson strandoltunk, a vár alatti kis kanyarban, ott nincsenek ernyők és ágyak, szóval senki az ég világon nem mondott semmit, hogy menjünk máshová. Egyébként az én meglátásom szerint az összes strand kavicsos, van ahol nagyon apró a kavics, de akkor is az, nem homok. Sünök vannak, a nagyobb kövek oldalán, alján láttam megtapadva őket, úgyhogy sztem a cipő elengedhetetlen, nehogy kellemetlen meglepetés érje az ember lányát smile Leginkább homokra emlékeztető kaviccsal a városi strand egy része van felszórva. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok! Jó nyaralást, üdv! smile
Palik Tünde Dátum: 2014-06-29 19:43:19
Szia Krisztián!Természetesen mindent le fogok írni !Köszönöm a jókívánságaidat!
Somogyi Krisztián Dátum: 2014-06-29 12:22:30
Kedves Tünde! Tudom hogy nem nekem címezted a kérdéseidet, de olvastam a bejegyzésedben hogy a Zorbas apartmanban lesztek. Mi is oda készülünk csak pár héttel később mint Ti. Tisztelettel arra kérnélek majd ha hazajöttél és "feldolgoztad" az élményeket, akkor írnál pár sort az apartmannal kapcsolatban. Elsősorban a véleményedre, élményeidre, észrevételeidre lennék kíváncsi. Előre is nagyon szépen köszönöm és majd gyönyörű, pozitív élményekben gazdag nyaralást kívánok Neked, Nektek! smile
Palik Tünde Dátum: 2014-06-29 11:25:26
Veronika írta ekkor: 2014-06-23 15:44:24
Azt még elfelejtettem, hogy igen, elég sokat kell sétálni Pargán az Alexiától, de igazából nincsenek távolságok, mert minden kis utcában más-más látnivaló, élmény, üzlet, boltocska van, ahol lehet nézelődni, szóval mi nagyon élveztük a nagy meleg ellenére is. Hazafelé már más, sokat kell hegyet mászni, tulajdonképpen az egész város dimbes-dombos, sok a lépcső, de nem kell félni tőle, nem kell rohanni sem. Sok kis sikátor van, igazán hangulatos, unatkozni nem lehet és a séta sem volt fárasztó részünkre. Amúgy a többi apartman is elég magasan van, szóval azt hiszem a hegymászást nem lehet elkerülni Pargán smile
Szia Veronika!Szeretnék kérdezni!Mi jùlius 14-én indulunk Pargàra!A Zorbas apartman leszünk!Kicsit az àrakról szeretnék bővebben minden ami esetleg az eszedbe jut.A tengerparton tényleg elküldenek?Csak kavicsos a part?Sok a sün?Vagy csak a kövesebb részen?Köszönöm a vàlaszt!
Molnár Ferenc Dátum: 2014-06-25 10:24:17
Veronika írta ekkor: 2014-06-23 15:30:27
Kedves Feri! Szívesen leírom az élményeket, nem gond. Először is az Alexiáról pár gondolatot: nagyon szép apartman ház, valóban olyan, mint a képeken, gyönyörű igényes, rendezett udvar, tiszta szobák. Mi kétágyas szobában voltunk, arra amire kell, bőven elég (aludni, fürdeni, öltözni, enni), de amúgy nem túl nagy, pl. az üres bőröndök elhelyezése nem volt egyszerű, hogy el is tudjunk menni mellettük. A házi néni minden nap jött takarítani, wc papírt ad, ha elfogy pótolja, még folyékony szappant is biztosítanak, szóval ilyesmit nem kell vinni. Az egy hét alatt egyszer volt ágynemű és törölköző csere, de igény szerint bármikor ad tisztát, ha vki kéri. Az apartman udvarában van egy bár, nem drágább, mint bármelyik másik hely a városban, viszont csak „úgy” nem lehet ott ücsörögni, elvárják a fogyasztást. Este szól a bárban zene, volt olyan nap, hogy éjjel 11 kor is elég hangos volt, illetve mivel van tv is, többen néztek foci vb meccseket is este, így azért némi zaj felszűrődik a szobákba. Amúgy a szokásos zajok vannak, kukásautóra hajnalban felébredtünk, őrülten zúzó motorosra szintén, de ez egyéntől függ sztem. A felszereltsége is rendben volt, mi nem főztünk egyszer sem, de van rezsó, alap edények, evőeszközök, poharak, bögre, tányérok. A hűtő rendben volt, klímát lehet kérni, nekünk nem volt rá szükségünk, mert éjjel azért jó hűvös volt, lehűlt a szoba. Szúnyogháló van, az ablakokon van redőny is. A teraszon van műanyag asztal székekkel, bőven elég az étkezéshez. Van ruhaszárogató is, még csipeszt is ad hozzá a néni, szóval azt sem érdemes vinni. Még a szemetet is kivitték minden nap, arra sem volt gondunk. Van a tulajdonosnak egy kutyája, és amikor odaértünk előtte nemsokkal született kicsinye, szóval egy szuper édes, pici kutyust is lehet dajkálni  A házi néni fiánál lehet a Valtoson napernyőt és napágyat bérelni, asszem 5 Euró/ nap a grandosoknak. Mi nem béreltünk, mert találtunk árnyékot egy nagy olajfa alatt. Amúgy az apartmanban a fürdőszoba ajtajára ki van ragasztva két papír a házirendről egy egyéb tudnivalókról. Az Alexia mellett motorbérlésre van lehetőség, de a városban láttam több helyen is autó bérlésre lehetőséget, a pontos helyét már nem tudom sajnos, és azt sem, hogy mennyibe kerültek a kocsik. Ebben majd inkább az idegenvezető tud segíteni. Mi már 2007-ben voltunk a Meteoráknál, most nem mentünk, de csak ajánlani tudom, mert csodálatos hely, gyönyörű, egyszer látni kell, viszont iszonyat sokat kell lépcsőzni. De megéri. Az első három nap strandoltunk és a várost fedeztük fel, ettünk-ittunk finomakat és igazi lazítós napok voltak, aztán pénteken béreltük a motort, amivel elmentünk az Acheronhoz (jósdához nem), ami szép hely, de a mi véleményünk szerint nem ért volna annyit, mint amennyit a fakultatív keretében kértek érte. Igaz mi nem raftingoltunk, meg nem fizettünk be ilyen „mókákra” (lovaglás, drótkötélpálya), mert nekünk ez nem jön be, a fakultatív árában pedig benne van, ezért mindenki sztem maga döntse el. A folyó vize nagyon -nagyon hideg, pár perc után már zsibbadt a lábunk, de amúgy szép hely és a környéke is, ilyen vadregényes, ősdzsungeles. Azután motorral felmentünk az Ali Pasa várba, nagyon szép a kilátás a pargai öbölre és a környékre, van sok –sok leander bokor, a várban vannak egész sötét folyosók ahol lehet mászkálni, szóval azért érdemes megnézni. De itt max egy órát voltunk. Hazafelé megkerestük a vízesést, amit igazából véletlenül találtunk meg, nem viszik túlzásba a táblák kihelyezését, viszont gyönyörű volt, nagyon megéri felkutatni. Citrom és olajfa ligetek között kis ösvény vezet oda, ahol friss párás a levegő, hűsítő, a vízesés nagyon szép. Sztem sokan nem is tudnak róla, hogy ilyesmi van a környéken. Utána még a környéken motoroztunk, Lichnosra és egy másik öbölbe is úgy jutottunk el, a part mindenhol nagyon szép, mesés. Szombaton elmentünk a jón-tengeri hajóútra. Hát, meg kell hogy mondjam, csodás helyekre visz el, de nagyon sok benne az utazás, ami már nap végére kicsit fárasztó. Egyrészt reggel közel két óra buszozás Nidribe a kikötőbe, utána több mint két óta hajózás a Porto Katsiki strandra, aztán megint egy óra hajó Fiscardóba, utána jó háromnegyed óra Ithakára, aztán a hazafelé úton barlang nézés és a Skorpió sziget megnézésre hajóról. Utána még haza buszozás. Talán kicsit zsúfolt a program, viszont a helyek, ahová elvisz kihagyhatatlanok, gyönyörűek, csak talán mindenhol kicsit kevés az ott töltött idő. Nagyon meleg volt, bár a hajón hűvös van, sokan fáztak, szóval egy vékony pulcsit érdemes bedobni a táskába. A hajón volt még görög tánc, a legénység tagjai hagyományos görög népi ruhába öltöztek be, úgy tanítottak táncot, szóval érdemes azért elmenni. Minden megállónál jó 45 percet töltöttünk el. Enni lehet a hajón, vagy étteremben amikor kikötünk vhol. Illetve van ebéd is a hajón, Souvlaki görög salival és kenyérrel ( nagyon kis adag) 8 euró/fő volt. Mi ezt ettünk, jól nem laktunk és annyira finom sem volt, jobban jártunk volna, ha máshol eszünk, vagy viszünk kaját. Vasárnap otthon strandoltunk, ajándékokat vásároltunk, lazítottunk, hétfőn pedig elmentünk a Paxos-Antipaxos kirándulásra. Nem a fakultatív keretében mentünk, mert az pénteken volt, hanem amúgy is indul több hajó is minden nap a kikötőből, bármelyikre befizetheti magát az ember. 20 Euró/ fő volt, ugyan úgy a Hook kapitányos hajóval mentünk és nem voltunk sokan a fedélzeten, nagyon jó volt. Talán ez volt a legeslegjobb az összes kirándulás közül, mert nem tartott egész álló nap, baromi jó volt a hangulat a hajón, jó zene szólt, ment a hülyéskedés, eszméletlenül szép helyeken jártunk (igaz a kék barlangoknál nem fürödtünk, mert nagyok voltak a hullámok), csodás nap volt. Viszont aki nem bírja a hullámokat az ne menjen, mert eléggé dölöngélt a hajó, bár mi élveztük nagyon. Aztán Paxos szigetén, Gaios-ban voltunk több mint két órát, ott ebédeltünk, sétáltunk, frappéztunk, utána indultunk haza délután 4 órakor. Nagyon szuper volt. Aztán este pakoltunk, mert másnap indultunk haza. Árakról már írtam, egyéb fakultatívokról nem tudok nyilatkozni, a Meteorákat azért tudom, mert mint írtam is, már voltunk ott régebben. Korfura is érdemes elmenni, tavaly ott voltunk nyaralni, bár nem tudom, hogy egy egynapos, fakultatív keretében mennyi helyre lehet eljutni, de csodás sziget, álomszerű helyekkel, szóval oda is érdemes elmenni. Akik voltak Albániában mind áradoztak róla, hogy milyen csodás volt, és hogy meglepően szép, rendezett helyeken jártak, egyszer majd szeretnénk oda is eljutni. Azt nem is tudom, hogy görög est volt-e, de mindenhol szokott lenni, aki szereti a görög zenét és táncot annak érdemes elmenni. Volt még egy Ali Pasa vár naplemente túra, ahol megnézték a várat és utána talán borkóstolón vettek részt, ahol csipegettek kis falatkákat, helyi finomságokat. Ez inkább ilyen barátkozós est, kötetlen beszélgetés, ismerkedés, akik voltak jól érezték magukat. Azt hiszem ennyi, ez a legrövidebb verzió amit le tudtam írni, igyekeztem tényszerűen írni, nem ferdíteni semmit. Nagyon szép nyaralás volt, mi már harmadszor voltunk Görögországban, ez volt a legcsodásabb hely ahol eddig jártunk, Parga egy gyöngyszem, kivételes hely, kivételes adottságokkal, fantasztikus hangulattal, már most nagyon hiányzik minden érzés, illat, hang, ami ott éri az embert. Jó Nektek, hogy még előttetek áll ez az egész! Ja, még vmi, nagy csiga- és kagylógyűjtő vagyok, de sajnos itt egy db. kis csigán kívül nem találtam semmit, pedig búvárkodtam sokat. Viszont sok kisebb-nagyobb hal úszkál a strandokon, vannak köztük színesek is, hihetetlen jó köztük lubickolni. Az utazásról annyit, hogy fárasztó, odafelé 23 órát utaztunk, vissza 21-et, a határátlépésektől függ minden. A buszok szépek, mi azért tudtunk aludni is, a sofőrök profik, nem volt semmi gond. Hazafelé volt lehetőség vásárolni a duty free shopban. Kívánok Nektek csodásan szép nyaralást, és mindenkinek, aki ezután indul Pargára! Ha van még kérdés, akkor szívesen írok, üdv! Veronika
Nagyom szépen köszönjük Veronika a részletes élmény beszámolót. Nagyon sokat segitettél. Mi is hasonló programokra gondoltunk,de jó hogy megemlitetted a vizesést,azt is feltétlen megkeressük.Mi is nagy Görög mániákusok vagyunk. Tavaly Krétán voltunk.vettem egy nagy igazi GÖRÖG zászlót. Most az lobog a házunkon. Sokan "érdekesnek" tartják, Szinte fizikai fájdalmat érzünk,ahányszor el kell hagynunk ezt a csodálatos országot. Jövöre már tervezem az utat. Az egy Kréta- Santorini, egy hét itt, egy hét ott. Repülős természetesen. Az idén pedig kiélvezzük a buszos utazás minden érdekességét. Köszönöm még egyszer a kedvességedet. Mostmár Ti is készüljetek a 2015-ös útra, de lehet,hogy még az idén is belefér még egy Görög túra. Csak akarni kell!!! Köszi, szia :Feri