Kedves Éva
Augusztus 14.-én a 9 éves fiammal kettesben utazunk veletek Paraliára.
Az utat már nagyon várom, legfőképpen azért mert a fiamnak ez lesz az első tengerparti nyaralása😉
Az utazás alatt gyermekem Édesanyja nem lesz jelen, de a fiam az én nevemet viseli, érvényes útlevél lesz nála, a születési anyakönyvének fénymásolata, vagy az eredeti is nálam lesz, sőt még az Édesanyjával is fogok íratni a gyerek külföldre viteléhez hozzájáruló nyilatkozatot.
A kérdésem az lenne, hogy szükséges még valami komolyabb igazolás, gondolok itt pl. közjegyző bevonására. Szoktak egyáltalán akadékoskodni a határon az ilyen utasokkal.
Gondolom voltak már ilyen utasaid, találkoztál már ilyen esettel.
Nem szeretném ha valamelyik határon leszállítanának bennünket mert hiányzik valami igazolás.
Előre is köszönöm szépen a válaszodat.
Augusztusi viszontlátásra 😉
Üdvözlettel : Matheidesz Péter
Kedves Péter!
Elnézést, hogy hozzászólok, csak segíteni szeretnék, mert én is "hasonló cípőben járok".
Én a lányommal voltam kétszer nyaralni, tavaly éppen Paralián.
Vittem magammal mindkét esetben hozzájáruló nyilatkozatot (két tanúval aláíratva), az utatással érintett országok nyelvén, angolul és magyarul (sima google fordítóval csináltam). Soha még, egyik határon sem foglalkoztak ezzel, és semmibe nem kötöttek bele. A papírt még elő sem kellett vennem. Ez inkább önmagunk megnyugtatására szolgál, hogy nálunk van egy ilyen irat. Hivatalosan egyébként közjegyző által hitelesített nyilatkozatra lenne szükség, úgy tudom.
Ne feszengj ezen, vidd magaddal a papírt, és élvezzétek a nyaralást! :-)
Üdv: Tibor