(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Szőke Imre Dátum: 2012-08-17 23:48:27
Kollányi Vivien írta ekkor: 2012-08-15 10:16:27
Szia Andi! Írjál ám,hogy mi van veletek és hogy érzitek magatok!! Annyian írják ezeket a csipkedő halakat sztem ezek a Dr, halak, hát én rosszul vagyok tőle azt írta valaki,hgy nem is csípnek,marrnak smile a kislányom be sem megy majd a vízbe az biztos!!! Mit lehet szted ez ellen tenni? Mivel kenjük be magunkat,hogy ne csípjenek a vízben? Puszi nektek és nagyon jó utat a gyerekekkel!!! Vivien smile
Üdv Vivien! Milyen halak vannak? smile Mi rengeteg strandot kipróbáltunk. Halkat is láttunk, kisebbeket- nagyobbakat. Semmi dolgunk nem volt velük, messze elkerültek bennünket, örültem volna ha közelebbről látom őket. Csipkedésről szó sem volt, pedig igen sok időt töltöttünk a vízben. smile
Szőke Imre Dátum: 2012-08-17 23:29:09
Asztalos Attiláné írta ekkor: 2012-08-13 20:33:07
Kedves Imre! Ha megkérhetlek akkor válaszolj néhány kérdésemre. Mi is kocsival megyünk, így néhány részletre lennék kíváncsi. Mennyi időt vett igénybe mire oda értetek? A kompnál sokat kellett-e várnotok, sorakoznotok? Én még soha nem utaztam kompon, így lenne pár bugyutának tűnő kérdésem amit priviben kérdeznék inkább smile Érdekelne a motorcsónak bérlése is, hogy hol érdemes. Milyenek a parkolási viszonyok? sok-sok apróságra lennék kíváncsi. Köszönettel Andi
Kedves Andi! Lehet, hogy már késő a válasz, de sziklamászással foglalkoztunk a Dolomitokban, így nem néztem a Fórumot. Autózás: annak, hogy Zakynthosba levezetünk és vissza semmi értelme sincs, szerintem. Kényelmesebb, és olcsóbb is a busz és a helyi motor vagy autó bérlés. Útközben meg kell állni, más helyeket is megnézni. Mi is ezt tettük. Első nap a Meteorákig mentünk. Reggel fél ötkor indultunk Piliscsabáról és délután 5-6 körül terveztük az érkezést. Ment is volna terv szerint, de a görög határ közelében, még Macedóniában megroggyant az autónk. a négy hengerből csk 2 működött tovább. Így értünk este 9 óra után valamivel a Meteorákhoz. Nem érdemes sehol sem gyorshajtani, Szerbiában rengeteg rendőri ellenőrzés van, aki rendesen megy nem piszkálják. Macedoniában rendőrt nem láttunk, viszont a határon élénken kérték a zöld kártyát(biztosítási), nekünk volt. Mindenhol bankkártyával fizettünk az autópályakapuknál, a benzinkutaknál. Nem dombornyomott Visa és Maestro kártyánk volt, elfogadták. Macedoniában a legolcsóbb a benzin, érdemes ott tankolni(szinte mindenhol egyforma ár, pl. Makpetrol), visszafele éjfél körül is tudtunk, kártyával. Hűtött üdítő is van, megfelelő áron(kártya). Szerbiában is viszonylag olcsó a benzin, de gyenge minőségű és iszonyú büdös. A görög benzin meglehetősen drága 1,8 EUR körül van. Mi a meteorák után végig mentünk a Jón szigeteken. Lefkádára alagút(fizetős) és híd. Gyönyörű strandok (Kathisma, Porto Katsiki, ...). Kemény, kanyargós, meredek, szűk (néhány faluban a helyi taverna széksorai között kell elatózni) utak, de igen élvezetesek.(Zakynthos is ilyen!) Kényelmesen, nyugodtan kell csinálni. Kefalónián Myrtos kihagyhatatlan, csodálatos hely, kolostorok, barlangtó, stb. Midkét szigeten nagyon jó kemping, esetleg tengerparton alvás. Komp: érkezés jó félórával az indulás előtt, jegyvásárlás. A szigetek között naponta 2 komp, reggel és késő délután (midkét irányban), kicsit olcsóbbak a killini kompnál. Ezek kisebb kompok, úgy kell feltolatni a kijelölt helyre, segítenek. Volt hely bőven, félig sem voltak. A killini komp nagyobb, több szintes, ez sem volt tele. Mi Killini fele mentünk, délelőtt. Itt a kompon kellett megfordulni. A kompolásnál a legérdekesebb az, hogy kb. 30 cm-re kell a másik autó mellé beállni, alig lehet kibújni az autóból. A család már korábban kiszáll. Ha valaki bénázik, az irányítók benyúlnak az ablakon és tekerik a kormányt. Visszafelé Athén felé mentünk volna, de a rossz autó miatt Rio-nál, a hídon hazafelé vettük az irányt. A fél 11-es komppal hagytuk el Zakynthost és másnap reggel 9 körül mentünk át a magyar határon. (kb. 80-90-el "hasítottunk" hazafele). Parkolás: mindenhol kiváló, volt hely, nem fizettünk sehol sem. Zakynthos városban problémásabb a dolog, a kikötőben lehet ingyen, némi keresgélés után találtunk is helyet. A szállásnál, az udvaron rengeteg hely van. (Villa Maria) Motorcsónak: Agios Sostis kikötő(szállásoktól 300m), Keri Beach. Mi az utóbbit választottuk, odáig kocsival mentünk(jó parkolás). Így közelebb voltunk a jó fürdőhelyekhez, kevesebbet kellett csónakozni, több idő maradt az érdekesebb partszakaszokra. Érdemes érdeklődni a kölcsönzőnél(a helyszínen), mert néhány € eltérés van. 3 óra 40 €, jó ár. Elmagyarázzák térképen, meddig lehet menni a csónakkal, érdemes betartani, a rendőrök visszafordítanak. Nincs sziget körbecsónakázás!! Szép barlangok, be lehet nyugodtan menni csónakkal, bárhol kiugrani, fürdeni-kár is lenne kihagyni. 3 órába belefér a Marathonosi sziget körbecsónakázása, a keri barlangok, Oasis-beach, minimális fürdés. Ha nyugodt fürdés, nézegetés, mindenki vezesse a csónakot a cél, inkább 2x3 órára béreljünk, két alkalommal. Vigyázat, a teljes nap csak 6 óra! Lehet, hogy drága, de óriási élmény, kihagyhatatlan! Quad: mikor lehet itthon 6000 Ft-ért egész nap quadozni? Keveset fogyaszt, nekünk 3€ elég volt egy délutánra. Hát, ennyi. Lehet, hogy már későn is. Üdvözlettel. Jó utat!
Szőke Imre Dátum: 2012-08-17 20:01:41
Garda Tünde írta ekkor: 2012-08-16 14:41:39
kedves Imre! Mivel a Villa Marita-ban voltál, szeretném tőled megkérdezni,hogy az apartmanok mágnes kártyával működnek -e, mert idén Sartin sajnos ebből adódóan volt egy kis kellemetlenségünk mivel ha a mágneskártyát eltávolitottuk megszűnt az apartman teljes áramellátása és a hűtő naponta leolvadt . jövőre Zakynthos-ra szeretnénk menni és olyan apartmant keresnék ahol ezzel nem lenne probléma de a leirásoknál csak a Villa Maritanal nincs ez feltüntetve a többinél mindnél van. segitséget előre is köszönöm.Üdv:Tünde.
Kedves Tünde! Nincs mágneskártya, a régi kulcsos megoldás működik. Hűtő, légkondi teljesen rendben. Reggelre csontkeményre fagyott az este a mélyhűtőbe tett cola és ásványvíz. Az bejárati ajtó kívülről csak kulccsal nyitható. Véletlen kizáródás esetén pótkulcs kérhető a kb 120 m-re lévő szupermarketben, a tulajdonostól(nagyon kedvesek). Csendes, nyugodt hely, csak ajánlani tudom. Persze, mozgalmas, közösségi életre vágyóknak a szomszédos Georgina a megfelelőbb. Szükség esetén tudok feltenni valahová videót, képeket a szállásról(mi 4 személyesben voltunk). Kép kevés van. Sartihoz képest a szállás környéki part csalódás lesz, a sziget viszont gyönyörű. Kicsit utazva nagyon jó fürdőhelyek vannak. Szívesen segítek, ha igényled. Üdvözlettel: Imre
Bukor Nikolett Dátum: 2012-08-17 09:39:58
Üdv a Grand Tours-nak és minden kedves fórumozónak! Nemrég jöttünk haza Paráliából nagyszerűen éreztük magunkat!Jövőre is a Grand Tours-sal utazunk. Már most tervezzük jövő nyáron hol is nyaraljuk.Valószinüleg Zakyntos lesz a következő állomásunk... smile Kissé szokatlan lesz a kérdés amit felteszek. Mikor lehet lefoglalni a jövő nyári szállásokat?Szeretném online lefoglalni , csak nem tudom milyen bankkártyáról (netbankról) lehet.Nekem csak osztrák BAWAG (ottani posta bankos kártyám van)-egész télen Ausztiában tartózkodunk így csak onnan tudnék utalni. Egyáltalán nem vagyok otthon a netröl való utalgatásokban ezért is kérnék segítséget.... Esetleg ha valaki tudna segíteni ez ügyben nagyon megköszönném!Még tudom ,hogy messze van a jövő nyári vakáció... smile csak szeretném tudni , mi is a menete ennek. választ előre is köszönöm!
Garda Tünde Dátum: 2012-08-16 14:41:39
Szőke Imre írta ekkor: 2012-08-13 10:51:18
Üdv mindenkinek! Nemrég jöttünk meg Zakynthosról egy csodálatos nyaralás után. Autóval voltunk. A Villa Maria apartmanban voltunk, kiváló a szállás. Nagyon jók a szervezett programok. A sziget körbehajózást nem szabad kihagyni! Kiváló alkalom arra is, hogy feltérképezzük, hová kell visszajönni még. Autóval mindent meg lehet közelíteni, jó választás volt. Ha valaki busszal megy, akkor két lehetőség van: Ajánlatos részt venni a szervezett programokon, vagy valamilyen járművet(járműveket) bérelni és így bejárni a szigetet. A szállások mellett van motor, robogó, quad kölcsönző, nagyon jó áron. Fiatalabbaknak a quad-ot ajánlom, kis fogyasztás, nagy élmény, bárhová( meredek poros hegyi utak is) el lehet menni vele. (Jogosítvány kell!) A környékbeli strandok felejtősek, talán a sziget legretyósabb helyei. Ez nem olyan nagy gond, kis utazással kiváló fürdőhelyekre juthatunk el, no ezért kell valamilyen jármű. Kiváló megoldás kis motorcsónak bérlése, 40€ 3 órára, nem kell semmi papír(a pénzen kívül), könnyű kezelni, a legszebb helyekre így lehet eljutni(Keri barlangok, Oasis beach, Marathonossi sziget). Messze, a nyílt vízre, a sziget távolabbi részére nem lehet így elmenni! Porto Vromi-ból lehet kishajóval a Navagio öbölbe menni, Skinari-ban üvegfenekű kishajóval a kék barlangokba (nekünk 20€ volt 4 főre)-ide nem szerveznek fakultatív programot. Nagy élmény a fürdőzés a kék barlangoknál(ban)! Vásárlási lehetőség a Zakynthos felé vezető úton az Aldi-ban, ez volt a legolcsóbb, nagyon sok minden van (pl. hús), a szálláson gyakorlatilag bármit meg lehet főzni, sütni. Hideg ital, zsemleféle a szállás melletti kis boltokban. A tankolás legolcsóbb az Aldi környéki kutaknál. A telepített idegenvezető (Vivien) igen kedves, segítőkész. Köszönjük! A szállás megtalálása autóval kis kóválygás után, nem nehéz. A Koukla beach, Ole-Ole felíratok már messziről segítenek. Egymás mellett vannak a magyar érdekeltségű szállások. Szívesen visszajönnénk máskor is.
kedves Imre! Mivel a Villa Marita-ban voltál, szeretném tőled megkérdezni,hogy az apartmanok mágnes kártyával működnek -e, mert idén Sartin sajnos ebből adódóan volt egy kis kellemetlenségünk mivel ha a mágneskártyát eltávolitottuk megszűnt az apartman teljes áramellátása és a hűtő naponta leolvadt . jövőre Zakynthos-ra szeretnénk menni és olyan apartmant keresnék ahol ezzel nem lenne probléma de a leirásoknál csak a Villa Maritanal nincs ez feltüntetve a többinél mindnél van. segitséget előre is köszönöm.Üdv:Tünde.