(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Bencsik Antalné Dátum: 2015-01-24 23:11:55
Sólyom Erika írta ekkor: 2015-01-14 19:29:47
Kedves Bencsik Antalné! Két éve voltunk Zakynthoson (Agios Sostis) a George &Sofia apartmanban. Agios Sostisban sajnos keskenyek a strandok. A Peparo apartman majdnem a partnál van, több strandrészre is el lehet onnan jutni. A fő utcáról közvetlen a partnál valóban kavicsos, de ha a Reparo mellett mentek fel, a Koukla Beachre, feljuttok egy szép füves részre ahol van egy étterem és csodás a kilátás a tengerre. Két helyen is le lehet menni lépcsőn a strandra, itt homokos a part, vannak nyugágyak is, de mi nem használtuk. Napozni fel lehet menni a füves részre, hogy a törölközőtök ne legyen vizes és homokos. Viszont a nap inkább a délelőtti óráktól süt ezekre a strandokra, de fent a füves részen délután is lehet napozni. Mi teljesen elégedettek voltunk ezzel a stranddal, bár néhány tehén legelészett az étteremől nem messze, de nagyon nem zavartatták magukat, teljesen idilli volt a kép, nekünk nagyon tetszett. Szerintünk ez volt a legjobb rész, itt töltöttük a legtöbb időt. smile smile
Kedves Sólyom Erika ! Köszönöm a tájékoztatást, sikerült a Reparó apartmanban foglalni. Kb. öt éve voltam már Zakynhtosban, Laganasban. Az nagyon jó volt, a tenger közel volt, és lassan mélyülő. Remélem Agios Sostisban sem lesz gond, és a katalógusban említett esetleges szélsőséges időjárás nem "tünteti" el a strandot. Még-egyszer köszönöm a tájékoztatást,
Szabó Vilmos Dátum: 2015-01-20 13:45:51
Szabó Vilmos írta ekkor: 2015-01-15 14:40:17
Üdv! Kèrlek, áruld el,hol sikerült ilyen jòl a robogòbèrlès! Köszönöm! Szabó Györgyi
„Üdv! Kèrlek, áruld el,hol sikerült ilyen jòl a robogòbèrlès! Köszönöm! Szabó Györgyi”
Szabó Vilmos Dátum: 2015-01-15 14:40:17
Temes György írta ekkor: 2014-09-22 13:54:09
Hali Mindenkinek! Két hetet töltöttünk Agios Sostisban, a George - Sofia apartmanban. Nagyon egyszerű, görögös apartman. Nekünk megfelelt, ilyesmire számítottunk, ami hiányzott azt a háziaktól kértünk és kaptunk, akik nagyon segítőkészek, kedvesek, angolul lehet hozzájuk fordulni. A kert gyönyörű, csak a közlekedés zaja hallatszik be nagyon. Hajnalban viszik a szemetet, ráadásul van néhány helyi motoros vagány, aki a közelben tesztelgeti a kipufogót, úgyhogy az ébredgetés reggelente nem hárfaszóra megy. Na meg a szintén hajnalban tevékenykedő vadászok is elég meglepőek voltak, de úgy látszik ilyenkor óvatlanok a helyi nyulak, ez idő tájt könnyű őket puskavégre kapni. Ennyi elég is a hátrányokról, hiszen nekünk ez a sziget maga a földi paradicsom. Béreltünk egy kis robogót (12 napra, hosszas, de jó haversággal végződő alkudozás után, az eredeti ajánlat kb. 70%-áért), azzal jártuk minden nap a szigetet. Eljutottunk vele mindenhova, ahová csak szerettünk volna, egészen eldugott, a turisták által még nem felfedezett helyekre is. A bukósisak kötelező, de ezt szerintem csak az első napos turisták tudják, mert alig láttunk olyan motorozót, akin lett volna. Nem csak a kicsi motorokon, de a nagyokon is ritkán. A tenger nagyon szép - nekünk ez volt a lényeg - sok helyen tiz méterre is látni a vízben. Többször is úszkáltunk teknősökkel, (pl. egy Marathia nevű kis öbölben Keri után, vagy a disco sziget körül) gyönyörű halakkal (a Maratonissi szigetnél, ahova bérelt csónakkal mentünk), találtunk szép kagylókat és egy olyan kb. két tenyérnyi méretű csigaházat is, amiről eddig azt hittem, hogy csak trópusi vizekben lehet. Sok helység sok éttermében voltunk, az árak sehol nem magasak ( már 8 EUR-ért is puffadásig tele eheti magát bárki, de ettünk pitás gyrost 1.8-ért is), az adagok óriásiak, finomak, sokszor látványosak is - pl. egy sült borjúcomb mindenféle köretekkel, lángoló alufólia zsákban felszolgálva. A benzin átlagosan 1.7 körül van, szerintem a legolcsóbb bevásárlási lehetőség a Zakinthos városba menő út melletti Lidl, - a globalizációnak hála mindent ugyanott találsz, mint az otthoniban, úgyhogy nem tart sokáig sem :-) - de a gyümölcsöket inkább a helyiektől vettük, na meg az utak melletti fügefákról néha... A busz kényelmes, bár aki azt mondja nekem, hogy van kényelmes ülés 30 órára, az szerintem bármire képes. Mindenkinek csak ajánlani tudom Zakinthost és a Grandtours-t, tökéletes párosítás. Jó nyaralást mindenkinek, ha van valami kérdés szívesen válaszolok, ha tudok. :-)
Üdv! Kèrlek, áruld el,hol sikerült ilyen jòl a robogòbèrlès! Köszönöm! Szabó Györgyi
Sólyom Erika Dátum: 2015-01-14 19:29:47
Bencsik Antalné írta ekkor: 2015-01-01 19:36:43
Tisztelt Grand Tours ! Érdeklődöm, hogy a Reparo apartmannál, mit takar az hogy a tenger nem a legjobb. /Köves, sziklás, vagy a tisztaságával van gond ?/ Válaszuka előre is köszönöm.
Kedves Bencsik Antalné! Két éve voltunk Zakynthoson (Agios Sostis) a George &Sofia apartmanban. Agios Sostisban sajnos keskenyek a strandok. A Peparo apartman majdnem a partnál van, több strandrészre is el lehet onnan jutni. A fő utcáról közvetlen a partnál valóban kavicsos, de ha a Reparo mellett mentek fel, a Koukla Beachre, feljuttok egy szép füves részre ahol van egy étterem és csodás a kilátás a tengerre. Két helyen is le lehet menni lépcsőn a strandra, itt homokos a part, vannak nyugágyak is, de mi nem használtuk. Napozni fel lehet menni a füves részre, hogy a törölközőtök ne legyen vizes és homokos. Viszont a nap inkább a délelőtti óráktól süt ezekre a strandokra, de fent a füves részen délután is lehet napozni. Mi teljesen elégedettek voltunk ezzel a stranddal, bár néhány tehén legelészett az étteremől nem messze, de nagyon nem zavartatták magukat, teljesen idilli volt a kép, nekünk nagyon tetszett. Szerintünk ez volt a legjobb rész, itt töltöttük a legtöbb időt. smile smile
Szabó-Kőrösi Anita Dátum: 2015-01-14 09:33:39
Üdvözlök mindenkit! Zakynthosra szeretnénk utazni jul.4-11 ig, repülővel.2 felnőtt és 16 éves lányom.Nem utaztunk még Grand Tourssal Nézegetem a helyeket de nehéz dönteni.Hol tudok olyat, hogy konkrét ajánlatot kérek időpontra, helyre, repülő jegy árral együtt?Köszönöm!