(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Tolon
Fórum bejegyzései

Nagy Mariann Dátum: 2015-07-31 19:27:09
Németh Marietta írta ekkor: 2015-07-27 23:25:02
Kedves Péter! Mi tegnap értünk haza Tolóról :( Rengeteg kinccsel jöttünk, sok-sok szép kavics, kagyló és csigaház van Tolóban. Már a part mentén is rengeteg ilyesmire bukkanhatsz, ha jól figyelsz. Sok kis hal van, remeterákkal, sőt még tengeri csillaggal is találkoztunk. Jó búvárkodást! :)
Szia! Én is Toloban láttam meg életemben először a tengert, még 98-ban, és tavaly voltam újra...:) nagyon nagy élmény volt, a szívem csücske ez a hely. Mi a Dimitra apartmanban voltunk, és nem tudunk semmi rosszat mondani a szállásra, egyedül annyi, hogy nem volt felmosóvödör meg felmosó, és azért az elfért volna, de egyébként tiszta, normális volt a szállás, mikró, fagyasztó, rezsó és lábasok, tányérok voltak. Az erkély volt a kedvencünk, mert nagy volt, L alakú és tágas. 3-4 szupermarket is volt a környéken, meg külön zölsdégesek, pékségek, az éttermek és tavernák egymást érik. Nekünk a kedvenc bárunk a Gorilla volt, normál árak vannak, kedves pincérek és nem spórolnak a mennyiségen...:) Büfék közül nekünk a legjobban a kikötő felé sétálva jobb kéz felől (magyar zászló kitéve) eső jött be a legjobban, ott a gyros, suvlaki isteni finom volt! Biztos megtaláljátok, mert azon az oldalon inkább csak bárok vannak, így nem nehéz felfedezni. Étterem közül a kedvenc szintén a kikötő felé sétálva, a sétáló utca vége felé bal kéz felől esik. Arról fogjátok megismerni, hogy mindig tele van...:) nem véletlen, jó árban van, nagy adag kaját adnak, és nagyon fincsi volt minden, amit kóstoltunk! A sétáló utcán a homokos strand felé sétálva szintén sok étterem van, de azokat én nem ajánlanám...első este a "kanyarban" lévő csodálatos panorámával rendelkező étterembe mentünk be (vonzott a kilátás), és utólag mondhatom, hogy nem voltunk túlzottan elégedettek...sok idő volt mire kihozták az ételt, kis adagot adtak, és a többi étteremhez képest horror áron volt minden, hát hiába, a kilátást meg kellett fizetni...:) A tenger csodálatos, mi a kikötő meg a homokos nagy strand között félúton pancsoltunk, meleg a víz és apró kavicsos az első 2-3 méter, utána homokos az egész, lassan mélyül. Kagylókat mi arrafelé nem nagyon találtunk, bár mi főszezonban voltunk, lehet ezért nem. Fakultatív programok közül ajánlom az Athéni utat (Athént mindenképp látni kell, legalább egyszer az életben), bár nem olcsó, meg, ha nyugalomra és fincsi kajára vágytok, akkor a sima hajókirándulást ajánlom (nem jut eszembe mi volt a neve) a hajón a Mamma isteni suvlakit, görög salit és tzatzikit csinált...:) Az ismerősök egy része a Hydra kirándulásra ment, ők láttak delfineket is, mi sajnos erről lemaradtunk (igazából én erről mindig lemaradok)...:( Nagyjából ennyi jutott most eszembe, jaaa még annyi, hogy mindenhol van wifi, de elég gyengus, éttermeknél, tavernáknál a pincérek tudnak segíteni a wifi kóddal, de sok helyen alapból ki van írva. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok! Jó nyaralást...:)
Nagy Mariann Dátum: 2015-07-31 18:36:32
Mátyássy Krisztina írta ekkor: 2015-07-24 16:52:49
Sziasztok!Érdeklődnék, hogy október elején utaznánk Tolora és a boltok, valamint az autókölcsönzők nyitva vannak-e még?Mennyire van ott akkor már szezon vége? Mivel legutóbb szeptember végén,október elején Zakynthos szigetén voltunk és már igencsak zártak be a boltok és a Tavernák. Köszönettel: Krisztina
Hát az már eléggé szezon vége sajnos...éttermek, tavernák, boltok zöme nem lesz már nyitva akkor...néhány ott dolgozó (görög) pultost, bárost ismerek onnan, ők mondták, hogy október közepéig vannak nyitva, de sokan szeptember végén már bezárják a bazárt. Az idővel szerintem nem lesz gond, mert eléggé délen van, max felhő, meg néhány futó zápor lehet, de hideg nem hinném, a tenger is biztosan meleg lesz...:)
Galamb Péter Dátum: 2015-07-30 08:44:26
Németh Marietta írta ekkor: 2015-07-27 23:25:02
Kedves Péter! Mi tegnap értünk haza Tolóról :( Rengeteg kinccsel jöttünk, sok-sok szép kavics, kagyló és csigaház van Tolóban. Már a part mentén is rengeteg ilyesmire bukkanhatsz, ha jól figyelsz. Sok kis hal van, remeterákkal, sőt még tengeri csillaggal is találkoztunk. Jó búvárkodást! :)
Szia,köszönöm a válaszod! Esetleg ha irnál egy kis beszámolót milyen volt...akkor azt szívesen olvasnám.Üdv Péter
Németh Marietta Dátum: 2015-07-27 23:25:02
Galamb Péter írta ekkor: 2015-07-18 15:47:35
Sziasztok! Mi majd augusztusban megyünk Toloba,reméljük,sőt tudjuk ...biztos nagy élmény lesz nekünk. Először leszünk Görögbe. Olvastam már rengeteg fórumot és mindig felmerül újabb kérdés :) Kagylókat milyen mélyről lehet ott Tolóban felhozni?Esetleg partmentén is vanna? Hotel Apollont esetleg valaki ismeri?Vélemény róla? Üdv Peti
Mátyássy Krisztina Dátum: 2015-07-24 16:52:49
Sziasztok!Érdeklődnék, hogy október elején utaznánk Tolora és a boltok, valamint az autókölcsönzők nyitva vannak-e még?Mennyire van ott akkor már szezon vége? Mivel legutóbb szeptember végén,október elején Zakynthos szigetén voltunk és már igencsak zártak be a boltok és a Tavernák. Köszönettel: Krisztina