(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Olivér Dátum: 2014-05-30 17:26:26
Márki Sándorné írta ekkor: 2014-05-30 06:02:37
Szia! Nem árt kiváltani az európai biztosítási kártyát. Tényleg ingyenes, de nem a társadalombiztosítónál, (onnan tudom, hogy ott dolgozom) hanem az Egészségbiztosítónál kell intézni. Azonnal meg is csinálják. Én azt hiszem 3 évig érvényes.
Szia! Jól van akkor meg lesz csináltatva! Már vélaszt is kaptam a kérdésemre. :) Köszi!
Olivér Dátum: 2014-05-30 17:24:21
Békési Krisztina írta ekkor: 2014-05-29 21:55:07
Kedves mindenki ! Saját kellemetlen tapasztalatból javaslom mindenkinek az európai tb kártya kiváltását. 3 évvel ezelőtt barátokkal Horvátországban nyaraltunk Rab szigeten a barátunk az érkezés napján rosszul lett cukros és nem bírta a hirtelen hőséget meg kicsit túl hajtott is volt mentőt kellett hívni kórházba került volt utas biztosítása meg EU kártyája is ,egy éjszakát volt a Rijekai kórház sürgősségi osztályán ahol távozáskor a kezünkbe akarták nyomni a számlát igen horror 11 000 kunáról nem érdekelte őket a biztosítás és amúgy is csak itthon fizet a biztosító utólag ekkor beugrott ,hogy van kártya odaadtuk és láss csodát még receptet is kapott teszt csíkra mert mint elmagyarázták ennek a kártyának a birtokosa ugyan abban az ellátásban részesül Európa bármely tagállamában mint otthon . Így nem veszett oda minden pénzünk a biztosítás fedezte az egyéb költségeket telefonszámla benzin.A kormányablakoknál vagy a tb kihelyezett irodáiban ill postán is elintézhető mi az egész családnak intéztük kb 15 percet vett el az életünkből.Elég egy családtag akit meghatalmaz mindenki egy hivatalos papíron ,papírboltban kapható és viszi az iratokat és intézkedik.üdv Kriszti Ha már vonják azt a tb-t legyünk biztonságban nyaraláskor is!!!!!!
Szia Kriszti! Jól van akkor elintézem ezt is! Legyen akkor inkább 2, mint egy sem. Csak vhol meg azt olvastam, hogy ez az európai TAJ kártya igazából csak arra jó, hogy ne hagyjanak meghalni, de semmi más extra dolgot nem fedez. De mindegy indulás előtti napon szabin leszek, akkor megpróbálom ezt is besűríteni az intéznivalók közé. Ezt egyből a kezedbe is nyomják ott vagy várni kell rá 1-2 hetet?
Olivér Dátum: 2014-05-30 17:20:02
Szepesi László írta ekkor: 2014-05-29 21:38:15
Szia Olivér! Ha a Grandos meg van akkor nincs értelme. Ne foglalkozz mással. Jó készülődést és nagyon jó pihenést kívánok. Amilyen nehezen indul olyan jó lesz, majd meglátod!
Szia László! Köszi szépen! Hát remélem én is a legjobbakat! Várom már nagyon! smile
Márki Sándorné Dátum: 2014-05-30 06:02:37
Olivér írta ekkor: 2014-05-29 21:25:37
Szia Laci! Köszönöm szépen! smile Hát most, hogy mondod beugrott még egy kérdés. Baleset és poggyászbiztosítást kötök majd Grandosat. Érdemes akkor kiváltani ezt az európai egészségbiztosítás kártyát is vagy sem? Ha igen akkor, hogy kell intézni? Annyit tudok, hogy elvileg a társadalombiztosítónál kell intézni és hogy ingyenes. Csak, hogy érdemes-e vele foglalkozni vagy kár a gőzért? Úgy tudom az csak ilyen alapellátásokra jó,de a baleset meg a poggyászbiztosítás elvileg meg mindenre.
Szia! Nem árt kiváltani az európai biztosítási kártyát. Tényleg ingyenes, de nem a társadalombiztosítónál, (onnan tudom, hogy ott dolgozom) hanem az Egészségbiztosítónál kell intézni. Azonnal meg is csinálják. Én azt hiszem 3 évig érvényes.
Békési Krisztina Dátum: 2014-05-29 22:30:00
Szepesi László írta ekkor: 2014-05-29 22:03:38
Kedves Kriszti! Végül is igazad van! Nem kér enni és hamar megvan. Azt nem mondom, hogy rossz de ahogy utána olvastam azért az sem teljeskörü. Korfu maszek világ. Ott nem sok mindenki foglalkozik államok közötti megállapodásokkal. De még egyszer hangsúlyozom ingyen minden jó!
Szia Laci !Én is úgy gondolom ,hogy nem kér kenyeret nem kerül pénzbe és jó az ha van. üdv Kriszti