(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Sperlongán
Fórum bejegyzései

Lipcsei Gusztáv Dátum: 2012-10-07 18:34:24
TISZTELT GRANDTOURS! Szeretném véleményemet elmondani a 2012 szeptember 14 – 23. –ig tartó SPERLONGAI úttal kapcsola-tosan. Tetszett az út. Remekül, jól volt szervezve, tervezve. Mindent megkaptunk, ami elvárás csak lehetett egy ilyen úttal kapcsolatosan. Kiemelném a buszvezetők teljesítményét. Egy ilyen úton, amely kb. 4 500 km – es út volt és mindezt a két sofőr a Zoltán és Csaba tette egy koccanás nélkül – hallatlan türelemmel. Én bizony Nápolyban, a helyükben otthagytam volna a buszt – olyan erős idegi megterhelés hárult rájuk. Szó nélkül jó kedéllyel álltak helyt. Hivatottak voltak a rendet, fegyelmet megtartani, hiszen 50 utasról volt szó. Az idegenvezető Jóska hallatlan intelligenciája, szervező képessége hogyan is, melyik lenne a legtelje-sebb helyesebb elgondolás? semmi kívánni valót nem hagyott maga után. Szinte teljesen rábízhattuk ma-gunkat. Akik ráfigyeltek szinte sohasem tévedtek el. Mindent igencsak szájbarágósan elmagyarázott. Közvetlen természete nem éreztette hogy Ő a vezér. Sokan tanulhatnának tőle. Ha segítségre volt szükség bármiben – ha lehetett és az idő is megengedte – az utasoknak eleget tett. Nagy teher 50 embert irányítani össze fogni értük felelősséggel tartozni. Mindenhová ahová csak lehetett eljutottunk. Én magamban kicsit kételkedtem fizikailag képes, lehetek egy ilyen útra (62 évesen)?, amire utólag azt mondhatom bátran teljesíthető. Kicsit nehezen szántam rá magam az útra, és nagyon jó hogy megtettem. Ma már azon csodálkozom mitől tartottam. Akik járták már ezt az utat elmondták nem kényelmes gyalog-túra, de hidd el, megéri, mert rengeteg szépséget nyújt. Így van! Üzenem ezt azoknak, akik esetleg kételkednek. Tegyék meg. A legidősebb csoporttársunk 82 év feletti hölgy volt és azt sem tudtuk ott van e, mert szó nélkül problémák nélkül mindenhová elment, sohasem tévedt el, pedig abban az iszonyú tömegben emberáradatban ez könnyen megeshet. Egyet kellett agyilag tenni. Megfogadni az idegenvezető útmutatásait és lehetőleg követni Őt. Persze nem olyan ijesztő ez, hi-szen sokszor lehetőség nyílott kiengedni, eltávolodni (az ésszerűség határáig) a csoporttól, élvezni kicsit a magányt, vagy meghitt együttlétet a társakkal. Az apartman kiváló volt tágas kényelmes. Hatalmas szoba, konyha, fürdőszoba, előtér. Az apartmanok annyira elszeparáltak voltak, hogy azt sem lehetett tudni ki volt a szomszéd. A nappalinak használható előrész kényelmessé, élvezetessé tették az ottlétet (talán ha az asztal fölött, ha egy napernyő lett volna, akkor komfortosabb lenne – védene tűző nap ellen esetleg a csepergő eső ellen, mert bent étkezni 2 főnek kicsit kényelmetlen, de nem lehetetlen). Elhelyezése az egész apartman telepnek csodálatos – mivel ma-gaslaton volt ezért bármikor élvezhető volt a bennünket körülvevő panoráma a tengerrel. Magasan voltuk. Ott a legszükségesebb ellátás megvolt. A kis helyi busz, amely gyakran közlekedett a szimpatikus olasz fiatalemberrel kényelmessé tette a tengerre való lejutást – ingyen! Számoljunk is egy kicsit! A minket levivő – hazahozó (GrandTours) autóbusszal jártuk be a programokat, amely benne volt az utazás árában – akkor drága ez az út? Na jó persze értem én! Nehéz kitérni minden apró részletre, ami talán természetesnek tűnik, de ha utólag elgondolkozunk, akkor sok pozitívat kell magunknak összegyűjteni. Milyen természetes volt Rómában egyik tömegközlekedésre felszállni, eljutni az adott helyre. Hipp – hopp. Belegondoltam, ha egyedül mentem volna mennyi min-denre nem lett, volna időm – míg ezeket kikutatom. Bizony! De még ott a többi út is. Én, aki eléggé már talán kissé nehezen viseli a bonyodalmakat, azt mondhatom de, örülök hogy elmen-tem. Nos kedves GrandTours azt hiszem minden elfogultság nélkül, mondtam ezeket. Hála azért is, mert meg-oldották, hogy ne egyedül legyek viselve ennek anyagi terheit is, remek társat kaptam. Bízni kell a sze-rencsében. Olcsóbb és kellemesebb is lett az utam. Az elválasztási hibák a Word - ből való kiemelés miatt keletkeztek. Üdv.: Lipcsei Gusztáv
Kész Emőke Dátum: 2012-09-27 15:14:42
Kedves Varga Istvánné! Igen megadta a számát, de szerintem apró figyelmességgel elkerülhető lett volna és az volt a gond hogy Róma külvárosából indultunk vissza..és a hölgy még a Trevi kútnál tévedt el...Az idegenvezető meg se kérdezte hogy megvan e mindenki már mozgott a busz amikor szóltak neki.Nyugodtan annyit mondott hogy van busz Rómából Sperlongába....nagyon kedves:-(....Az irodának is jeleztem és remélem ( mert voltak páran akik hasonlóan vélekedtek) lesz változás a jövőben. Mi már utaztunk máskor is ezzel az irodával, semmi gond nem volt, sőt....nem szívesen ércelődünk de ezeket természetesen nem hagytuk szó nélkül az irodánál se...Kívánok jó utat majd jövőre sok energiát a hajnal negyed 5-ös kelésekhez...ezeket leszámítva csodás út...Üdv.Tóthné Emőke
Varga Istvánné Dátum: 2012-09-26 14:51:39
Kész Emőke írta ekkor: 2012-09-26 14:15:12
Kedves Grand Tours, tisztelt mindenki!!!! Nemrég jöttünk haza Sperlongáról, isteni időnk volt, tehát aki jövőre ilyenkor szeretne menni nyugodtan bátorkodhat.Utólag szeretnénk ismételten köszönetet mondani a sofőröknek... a precizitásuk és ügyességük igenis példaértékű.Eddig írtam a pozitívumokat, viszont lenne pár észrevételünk, hátha a jövőben apró változtatásokkal még jobbá lehetne tenni ezt az utat. Pár éve voltam ezen az úton..és azóta sok minden változott..Nem minden jó irányba.Az első: nincs teljes pontossággal leírva milyen plusz költségeket kell kifizetni, ezért ajánlatos érdeklődni előtte ugyanis, nem volt kevés amit pluszba kellett fizetni...2.Ládi József idegenvezető úr tudása előtt meghajlunk, viszont figyelmetlensége és precizitásának hiánya miatt több utast is hagytunk el, Rómában illetve Firenzében.Gyakran nem számolta meg mindenki ott van-e..úgy gondolom attól még hogy felnőtt emberek vunk, jobb a biztonság, egy idegen, hatalmas embertömeget megmozgató városban. 3. Lehetne a kirándulós napokból pár programot, pár templomot kihagyni, több szabadidő lehetőséggel..mert így hiába szép, tömény és élvezhetetlen egyes része. A szállás jó,van minden ami kell, biztonságos.Pompeiben az idegenvezető hölgy akit ott kaptunk istenien bemutatott mindent, nagyon megérte elmenni oda. Még egy utolsó apróság:aki ott jár ne hallgasson feltétlen azokra az ajánlatokra hogy mi a legolcsóbb bolt..és ne ott vásároljon ahol feltétlen megáll a busz(Mandragona városa),mert csalódni fog..mindenki tapasztalja ki..és ne szégyelljen arrébb menni két sarokkal.Caprin ne vegyék igénybe a turista menüt( mégha az idegenvezető ezt is mondja), kevés az idő..fél óra helyett kb 15-20 perc, kis adagok, férfiaknak nem való, 13 euro egy főre..borzalom..inkább lent egyenek Marina Grande kikötőjébe, rendes adagot szinte ugyanennyiért...Ezeket leszámítva jól éreztük magunkat, reméljük hogy észrevételeinkkel segíthetjük az iroda további munkáját.
Kedves Emőke! Mi jövőre készülünk, de ezek a félelmek bennem is felmerültek(otthagynak pl. Rómában). Megadott-e az idegenvezető telefonszámot, ill. hogy találtátok meg az elveszett utasokat? Jó lenne ha észrevételeidet közvetlenül az irodának cimeznéd, mert nem biztos, hogy olvassák a fórumot. Üdv: Vargáné
Kész Emőke Dátum: 2012-09-26 14:15:12
Kedves Grand Tours, tisztelt mindenki!!!! Nemrég jöttünk haza Sperlongáról, isteni időnk volt, tehát aki jövőre ilyenkor szeretne menni nyugodtan bátorkodhat.Utólag szeretnénk ismételten köszönetet mondani a sofőröknek... a precizitásuk és ügyességük igenis példaértékű.Eddig írtam a pozitívumokat, viszont lenne pár észrevételünk, hátha a jövőben apró változtatásokkal még jobbá lehetne tenni ezt az utat. Pár éve voltam ezen az úton..és azóta sok minden változott..Nem minden jó irányba.Az első: nincs teljes pontossággal leírva milyen plusz költségeket kell kifizetni, ezért ajánlatos érdeklődni előtte ugyanis, nem volt kevés amit pluszba kellett fizetni...2.Ládi József idegenvezető úr tudása előtt meghajlunk, viszont figyelmetlensége és precizitásának hiánya miatt több utast is hagytunk el, Rómában illetve Firenzében.Gyakran nem számolta meg mindenki ott van-e..úgy gondolom attól még hogy felnőtt emberek vunk, jobb a biztonság, egy idegen, hatalmas embertömeget megmozgató városban. 3. Lehetne a kirándulós napokból pár programot, pár templomot kihagyni, több szabadidő lehetőséggel..mert így hiába szép, tömény és élvezhetetlen egyes része. A szállás jó,van minden ami kell, biztonságos.Pompeiben az idegenvezető hölgy akit ott kaptunk istenien bemutatott mindent, nagyon megérte elmenni oda. Még egy utolsó apróság:aki ott jár ne hallgasson feltétlen azokra az ajánlatokra hogy mi a legolcsóbb bolt..és ne ott vásároljon ahol feltétlen megáll a busz(Mandragona városa),mert csalódni fog..mindenki tapasztalja ki..és ne szégyelljen arrébb menni két sarokkal.Caprin ne vegyék igénybe a turista menüt( mégha az idegenvezető ezt is mondja), kevés az idő..fél óra helyett kb 15-20 perc, kis adagok, férfiaknak nem való, 13 euro egy főre..borzalom..inkább lent egyenek Marina Grande kikötőjébe, rendes adagot szinte ugyanennyiért...Ezeket leszámítva jól éreztük magunkat, reméljük hogy észrevételeinkkel segíthetjük az iroda további munkáját.
Nagy Emese Dátum: 2012-09-14 14:17:58
Engem az érdekelne, hogyha autóval megyünk az kb mennyi óra és hol érdemes menni ????