Grand Tours 2000 Kft. Alapítva: 1991-ben
Ügyfélkapu Hírlevél
Árkalkulátor
Részvételi díjának kiszámításához használja KALKULÁTORUNKAT! A kalkulátort megtalálja minden apartman ÁRAK menüpontja alatt.
Szabadszobás kereső
Villach - Faaker See

Magyar nyelvű hójelentés egész Ausztriára! http://hu.bergfex.com/

Tekintse meg szilveszteri képeinket a Dorfhotelről! Kattintson ide!

Karintia
Ausztria legdélibb tartománya Karintia, ahol sokkal többet süt a nap, mint a többi osztrák tartományban. Számtalan kisebb-nagyobb tó található. A nagyobb tavak vízhőmérséklete kellemes, fürdőzésre alkalmas. A három legnagyobb tava a Wörther See, az Ossiacher See, és a Millstätter See, melyek körül kempingek sokasága várja a turistákat és fürdőzőket. Szép idő esetén igazi mediterrán hangulat uralkodik. A hihetetlenül kék színű tavakat magas hegységek ölelik körül, amiből adódóan vagy szorosokon át vagy hágókon keresztül érhető el Karintia, bármilyen irányból is közelítünk.
 
Villach

Villach a karintiai tóvidéknek szinte a közepén fekszik. Meleg vizének gyógyhatását a rómaiak már 2000 év óta ismerték. Látnivalók: Fő tér, Plébániatemplom, Városi Múzeum, Közlekedési Múzeum, Alpesi kert.

Faaker See
A Faaker See 2,6 km hosszú, 1,7 km széles, 30 méter mély, vízhőmérséklete viszonylag magas, a 24-27 C-ot is eléri. A 2143 méter magas Mittagskogel lábánál fekszik, festői környezetben, amely vetekszik a nagy karintiai tavak szépségével.  Ausztria egyik legdélibb alpesi tavát kicsiny falvak, sétákra hívogató hatalmas erdők és téli sportolásra kiválóan alkalmas, magas hegyek ölelik körül.

Az idegenvezető elérhetősége:
Tel.: 00-43-664 763 2738

 

Utazás:
Légkondicionált luxusbusszal vagy egyénileg.

Egyénileg utazók figyelmébe:
Budapest-Villach: kb. 550 km.

 


Síterepek
 
GERLITZEN
A Gerlitzen síparadicsom a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedik, 1911 m-es magasságba. Hóbiztos síterep, mely minden tudásszintű síző számára ideális. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km hosszú, nagy szekértelemmel karbantartott pályarendszerhez, ahol modern felvonók, széles pályák minden nehézségi fokozatban, valamint a legújabb hóágyú-technológia garantálják az álomszép panorámát és a különleges élményt nyújtó síelést novembertől áprilisig. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április elejéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is.
A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amely kényelmes bőrülésekkel van ellátva. Tipp: Huaba Hütte a Klösterle pálya felső részén, hangulatos zenével,nagyon jó konyhával és karintiai finomságokkal várja az ide érkezőket. Érdekesség, hogy a síliftek telítettsége, azaz a sorok mértéke a síterep honlapján nyomon követhető!
Különlegességek: snowboardpark, szánkópálya, 12 km sífutópálya, gyorsasági pályaszakasz, új éjszakai gyakorlólift, ingyenes síbusz a tó körül. Siklóernyőzés tandem repülésben(oktatóval).
 
Magasság: 1000 - 1911 m
Szintkülönbség: 911 m
 
Sípályák hossza: 60 km
Kék: 11.3 km   Piros:  45.4 km  Fekete: 3.3 km

Liftek száma: 15

ARNOLDSTEIN-Dreiländereck
A Karintia déli részén fekvő sírégió és egyben az 1600 méteres hegycsúcs osztrák neve Dreiländereck, magyarul 3 ország sarka, itt találkoznak ugyanis Olaszország, Szlovénia és Ausztria hegyei. Magyarok által ismert és közkedvelt családi sípályarendszer, ahol a pályák szélesek és jól átláthatóak, melyeket családoknak és iskolai csoportoknak is ajánlunk. Déli fekvésének köszönhetően, általában szép, napos időjárással örvendezteti meg az ide látogatókat. 
Összesen nyolc húzólift és egy ülő lift van itt, melyekhez 17 km pálya tartozik minden nehézségi fokozatban. A hóágyúzott pályák (kb. 28 hektár) biztos hava zavartalan sízést biztosít egészen március végéig, de a snowboardosok és a szánkózók sem csalódhatnak, hiszen számukra egy half-pipe illetve egy 8,4 km hosszú szánkópálya áll rendelkezésre. Az árak viszonylag mérsékeltek a nagy osztrák síarénákhoz képest. Nagyon sokan dicsérik a csúcstól a völgyig levezető pályát, aminek nagy előnye hogy szinte az elejétől a végéig megfelelően széles, valamint kellemes kis beugrókkal tűzdelt.
A síelés után felfrissülésként a hegyi étteremben magyar nyelvű étlapból választhatunk harapnivalót, majd a teraszon napozhatunk és erőt gyűjthetünk a további síelés előtt.Megfelelő „nemzetközi” bérlet váltásával, akár át is lehet síelni a szomszédos országok pályáira. (Tarvisio, Valbruna, Sella Nevea, Bovec Kranjska Gora)
Magasság: 680 - 1600 m
Szintkülönbség: 920 m
Sípályák hossza: 17 km                               
Kék:  5.7 km  Piros: 7.6 km  Fekete:   3.7 km
 
Liftek száma: 8

A következő közeli síterepeket ajánljuk még:
Tarvisio
Dorfhoteltől: 35 km-re
Magasság: 750 - 1751 m
Szintkülönbség: 1001 m
Sípályák hossza: 32 km
Kék: 14 km Piros: 10 km Fekete: 8 km
Liftek száma: 11

 
Kranjska Gora
Dorfhoteltől: 30 km-re
Magasság: 800 - 1295 m
Szintkülönbség: 495 m
Sípályák hossza: 20 km
Kék: 10 km Piros: 8 km Fekete: 2 km
Liftek száma: 18

 
Bad Kleinkirchheim
Dorfhoteltől: 39 km-re
Magasság: 1001 - 2055 m
Szintkülönbség: 1054 m
Sípályák hossza: 103 km
Kék: 18 km Piros: 77 km Fekete: 8 km
Liftek száma: 25

Mölltal gleccser
Dorfhoteltől: 86 km-re
Magasság: 2108 - 3122 m
Szintkülönbség: 1014 m
Sípályák hossza: 17.4 km
Kék: 2.8 km Piros: 12.3 km Fekete: 2.3 km
Liftek száma: 9