Sziasztok!Szia Kata!
Már régóta követem a fórumot, de csak most szántam el magam arra, hogy beregisztráljak. Már kevesebb mint 2 hét és párommal megyünk Politis 2em./11-be, már iszonyat várjuk.
Nem jártunk még Görögbe, úgyhogy fogalmunk sincs mi az amit inkább érdemes vinni és mi az ami nem olyan drága kint. Már kérdezték páran és minket is érdekelne pár alapvető élelmiszer ára, hogy tudjuk mit vigyünk,hogy készüljön mennyi pénzt váltsunk.De másoktól is szivesen várunk válaszokat akik már esetleg rendelkeznek vmi tapasztalattal. Minket a Meteórák izgattak fel igy katalógus alapján.

Érdemes átmenni Sartira, van ott vmi érdekesség? Igy hirtelen ennyi! :)
Vájuk a segitő válaszokat, jó tanácsokat! Köszönettel! : Olivér
Sziasztok!
Olivér. Sok-sok éve Görögországba járunk nyaralni, volt már időnk kitapasztalni mit érdemes vinni, bár így is mindig több mindent viszünk, mint az szükséges lenne. Szerintem a legfontosabb ez elegendő - és annál több - naptej. Természetesen kint is lehet kapni, de horror áron, így azt mindenképp itthonról vigyél. Amiből a legkevesebb kell az meg a ruha. Egy meleg cucc - az a busszal utazóknál amúgy is jó szerintem, ha van, mert éjszaka - ha az utazási iroda ad valamit az utaztatás színvonalára is - jól le tud hűlni a buszon az idő, + az ember gondolom már fáradtabb is, fürdőruha, sapka, egy "elmenős" cucc, pár sort, felső, papucs, "túracipő".
Az, hogy mennyi kaját viszel - viszel-e - az pénztárca függő. Ha nem akarsz -vagy nem tudsz - minden nap étteremben enni, akkor néhány kész kaja lefagyasztva, ahhoz már csak megveszed a köretnek valót, és slussz. Amit szerintem nagyon nem érdemes, az a konzerv. A többségük amúgy sem ehető, nehéz, és jobban járunk egy gyrossal, souvlakival, salival, bármilyen gyors kajával. Odakinn sok isteni gyümit, süteményt vehetsz. Ha veszel egy kis kenyeret - baromi finom, bár érdekes módon tapasztalataink szerint a kis marketekben sokkal finomabb, mint a pékeknél - vagy zsömit, meg egy doboz csudás joghurtot, vagy tzazikit és kész a reggeli vagy vacsi. Ha szóda függő vagy, akkor a könnyű fajta szifon + patron, mert ott nem nagyon találsz szénsavas ásványvizet. Ha nem vagy oda a Nescafé-ért, vagy nem akarsz mindig Ice Coffee-t inni, akkor vigyél darált kávét is, illetve kis kotyogót, ha a szálláson nincs kávéfőző.
A tej isteni, viszont ha valaki laktózérzékeny - mint én is -, akkor nincs könnyű dolga, a laktózmentes tejek nem olyan jók, csak 60-80 %-ban laktózmentesek, és nem is mindenhol lehet kapni.
Nem tudom, hogy a Grand-os szállásokon ez ügyben mik a lehetőségek, de szúnyogriasztó nem árt, ha van is szúnyogháló bemész, kimész, addig is be tudnak repülni, az én csemetémet még a betévedő 1-1 szúnyog is megtalálja.
Allergiára, gyomorrontásra való gyógyszerek, nem biztos, hogy bírja az ember gyomra a neki szokatlan kajákat.
Egyébként mi azt szoktuk mondani, hogy a legfontosabb az útlevél, a pénz, és a foglalással kapcsolatos papírok. Ha ezek megvannak, nagy baj nem lehet.
Egyébként Görögországba először megyünk a Grand Tours-sal júli 18-án indulunk az Athéne-be - kiváncsian várom a tapasztalatokat.