Szerencsésen hazaértűnk, így most kicsit bővebben az élményekről.
Az odaúttal kapcsolatosan már írtam, a visszaúton nem volt gond, tartották a sofőrök amit ígértek. Kis csúszás volt a Macedon határon, ott egy órát vártunk.
Neos Marmaras hamisitatlan görög város, dimbes dombos, szűk utcácskákkal kék-fehér házakkal, nem az a kimondottan épített nyaralófalu, hanem igazi élmény.
A kikötő 3 "gödörben" terül el, rengeteg tavernával, üzlettel, supermarkettel. A táj változatos, sziklás öblök, és aprókavicsos tengerpart is van.
Az öblök hirtelen mélyülnek de mindenütt kristálytiszta a víz, tökéletesen lehet búvárkodni, nézni a tenger alatti világot, mely igen változatos. Sikerült tarisznyarákot, tengeri sünt és egy ökölnyi polipot is fognunk.
Nincs válság kint, az üzletekben töménytelen áru van, a görögök keedvesek nyugodtak, élik a megszokott életüket. Majd minden este változatos folklórprogram volt ingyenesen a kikötőben.
Drágaság nincs, az árak alig magasabbak a magyar áraknál. Nem nagyon érdemes semmiféle ennivalót vinni, inkább vásárolni valamelyik supermarketben vagy enni egy jót valamelyik tavernában. Az árak nem magasak, megéri inkább ott enni mint főzőcskézni.
Az idegenvezető -Kata- nagyon kedves, segítőkész, az egyik legjobb akivel az eddigi nyaralásaink alatt találkoztunk. A fakultatív programok közül mi csak a Sithonia körútra, és az ófalus vonatozásra mentünk, mindkettőt ajánlom. Nem írok részleteket róla,
megéri elmenni. Amit kiemelnék az a Narancsparton fürdőzés, ilyen szép tájat, türkizkék vizet, aranyhomokos tengerpartot eddig csak a katalógusok képein láttam.
Egyszer mindenképpen el kell jönni ide Marmarasba.
És ha már a pozitivumokat leírtam, megosztom a negatívumot is. Az Athene C4-ben voltunk. A fürdőszoba ajtó kilincse szétesve, a wc ülöke eltörve-szétesve, a hűtőszekrény rossz volt, és az éjszakáimat a földön feküdve töltöttem mivel
a franciaágyról a lábam lelógott és a párommal ketten nem fértünk el a 120cm széles!!!! franciaágyon kényelmesen. Az apartman szobarészének alapterülete 3x3m nem ragozom. Az apartmanban egyedüli pozitívum az erkély volt, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a városra és a tengerre.
Más lakóknál a szunyogháló volt rossz, vagy a szoba penészes, vagy a fürdőszoba vizcsapja használhatatlan. Ezt onnan tudom, hogy az elutazás napján, várakozás közben tapasztalatot cseréltünk. Nagyon sokszor nyaraltunk már külföldön, de ilyen rossz szállásunk még nem volt.
Így a nyaralás vegyes szájízzel végződött, ha az odaúton nem lettek volna itt nem részletezett egyébb problémák is és a szállás is olyan lett volna amilyent elvárna az ember, tökéletes egy hét lehetett volna.
Hát Rubi László úr köszönjük a híreket aminek nagyon nem örültünk.
Ahogy elolvastam a levelét azonnal hívtam a Veszprémi irodájukat és elmondtam nekik mit olvastam a kinti Athene apartmanról.Erre az volt a válasz küldjük el emailban mik a kinti panaszok ez meg is történt 2015.07.09-én,de közvetlen válszt nem kaptunk sajnos mindidáig.Olvasom Grand Kata hozzászolását hát reménykedek Gyerekkel nem raknak be penészes szobába, és az elvárásoknak megfelelő szállást kapunk majd, mi Augusztus 03-án indulunk Neos Marmarasra és az Athéne apartmanban szálunk meg mi is.
Tehát bizakodunk minden rendben lessz.Köszönöm a leírtakat és köszönöm Grand Katának is a hozzászólását... Üdvözlettel...