(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Neos Marmarason
Fórum bejegyzései

Grand Kata Dátum: 2014-08-03 22:59:00
Kedves Vendégeink! A tenger hőmérséklete 29,5 fok! Igazi pancsolásra alkalmas hőmérséklet, úgy gondolom! smile smile smile smile smile
Guj Adrienn Dátum: 2014-07-30 19:18:54
Tóth Henrietta írta ekkor: 2014-07-24 10:55:40
Szia Adrienn! Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre. Már négyszer voltam Marmarason, imádom. Első három alkalommal az Athene apartmanházat választottam, onnan két strand is könnyem meg közelithető. A kicsi öböl pár méterre van a háztól, a nagy part kb. 10 perces sétára van a házak közül kiérve szerpentinen, vagy hegymenet lefelé olajfák között. Attól a háztól a Porto Carrasi strand elég messze van, így csak a harmadik nyaraláson vettük a fáradságot és indultunk el oda. Hát nagyon megérte. Számomra az jobbnak bizonyult. Napernyők, napágyak, mosdó használat fogyasztás ellenében. Tavernák, ahol kipakolnak székeket, asztalokat a homokra. A napágyadtól 10 méterre fogyaszthatod az ebédedet. Gyrosos, pizzás, supermarket, minden van. Árnyékot adó, nem tudom mi a neve, de gyönyörű kis lombos, bokros valamik között a napágyak. A parti sétányon végig hatalmas eucaliptus fák. Van egy édes vizi zuhany is, ahol le tudod mosni magadról a sós vizet. Hát ezért választottuk már tavaly is a Mouses házat. Ez a Porto Carrasi parthoz van közelebb (kb. 10-15 perc laza séta). A városon át vezet az út, dombra fel, dombon le, de ha a templom háta mögött lekanyarodsz a parti sétányra, akkor egy jó nagy domb megmászását megúszod, mert ott vizszintesen vezet a sétány teljesen a strandig, ahol a helyiek szokták a kis halászhajóikat javítgatni. A kisfiam 3 éves és neki sem okozott semmilyen nehézséget a strandra lejutás. Élvezte az utat, főleg a hajójavítás tetszett neki. A házról: Mi 3 személyes apartmanban voltunk, rendesen elfértünk. Viszont láttam olyan apartmant is ahol a harmadik ágyat a másik ágy alól húzták ki, és az bizony amikor az ágy ki volt húzva, nagyon szűkös volt. Nem tudom a 4 személyeseknél is a 4. ágy alulról húzódik-e ki.
Szia Henrietta! Először is bocsi amiért csak most írok, de el voltam havazva. Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat. Nagyon sokat segítettél vele. További szép nyarat! Köszi még egyszer!
Guj Adrienn Dátum: 2014-07-30 19:18:40
Tóth Henrietta írta ekkor: 2014-07-24 10:55:40
Szia Adrienn! Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre. Már négyszer voltam Marmarason, imádom. Első három alkalommal az Athene apartmanházat választottam, onnan két strand is könnyem meg közelithető. A kicsi öböl pár méterre van a háztól, a nagy part kb. 10 perces sétára van a házak közül kiérve szerpentinen, vagy hegymenet lefelé olajfák között. Attól a háztól a Porto Carrasi strand elég messze van, így csak a harmadik nyaraláson vettük a fáradságot és indultunk el oda. Hát nagyon megérte. Számomra az jobbnak bizonyult. Napernyők, napágyak, mosdó használat fogyasztás ellenében. Tavernák, ahol kipakolnak székeket, asztalokat a homokra. A napágyadtól 10 méterre fogyaszthatod az ebédedet. Gyrosos, pizzás, supermarket, minden van. Árnyékot adó, nem tudom mi a neve, de gyönyörű kis lombos, bokros valamik között a napágyak. A parti sétányon végig hatalmas eucaliptus fák. Van egy édes vizi zuhany is, ahol le tudod mosni magadról a sós vizet. Hát ezért választottuk már tavaly is a Mouses házat. Ez a Porto Carrasi parthoz van közelebb (kb. 10-15 perc laza séta). A városon át vezet az út, dombra fel, dombon le, de ha a templom háta mögött lekanyarodsz a parti sétányra, akkor egy jó nagy domb megmászását megúszod, mert ott vizszintesen vezet a sétány teljesen a strandig, ahol a helyiek szokták a kis halászhajóikat javítgatni. A kisfiam 3 éves és neki sem okozott semmilyen nehézséget a strandra lejutás. Élvezte az utat, főleg a hajójavítás tetszett neki. A házról: Mi 3 személyes apartmanban voltunk, rendesen elfértünk. Viszont láttam olyan apartmant is ahol a harmadik ágyat a másik ágy alól húzták ki, és az bizony amikor az ágy ki volt húzva, nagyon szűkös volt. Nem tudom a 4 személyeseknél is a 4. ágy alulról húzódik-e ki.
Szia Henrietta! Először is bocsi amiért csak most írok, de el voltam havazva. Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat. Nagyon sokat segítettél vele. További szép nyarat! Köszi még egyszer!
Tóth Henrietta Dátum: 2014-07-28 20:05:55
Olajos Eszter írta ekkor: 2014-07-28 15:48:59
Szia Heni! Nagyon köszönöm a tartalmas választ! Úgy tűnik, tuti jó helyen fogunk nyaralni. :) Annyit még, hogy a szupermarket árai, péksüti, tej,stb. hasonló, mint itthon? Köszönöm még egyszer a segítséget! Neked is kellemes utat és jó pihenést!!
Szia Eszter! Nagyon szívesen! A pékáruk áráról annyit, hogy kicsit drágábbak, mint nálunk, de nem fogsz hinni a szemednek, hogy mennyire igényes, fantáziadús a pékáru kínálatuk. Rengeteg féle, egészségesebbnél, egészségesebb finomságok. Egy kis kenyér, ami olyan fél kg és 70 dkg. között lehet úgy 70 cent körül mozog. Van kukoricás kenyerük is, sárga a belseje. Na én attól min. két kilóval nehezebben jövök haza minden évben. Imádom. Olivás stangli, fetás péksütik, rengeteg édes (nálunk még hírből sem ismerjük) sütik. 50 centért vettem valami fantasztikusan finom édes habos, mogyorós nem tudom a neve mit, de nem tudtam vele betelni. Itthon esélyünk sincs ilyen édességekre még a legszivonalasabb cukrászdában sem. Idén 90 centért vetten sima kilós fehér kenyeret. Ritkán veszek tejet, nem tudom pontosan mennyibe kerül, de tudom, hogy drágább mint nálunk. Én szoktam magammal vinni pár liter tartós tejet. Csütörtökönként van piac. Javaslom, hogy ott vásároljatok be gyümölcsökből és zöldségekből. Van ott oliva olaj, bogyó, feta, görög joghurt, cipuro, ruha, táska, lakás textilia, fehérnemű, és még rengeteg minden. Majd Kata mindent megmutat, elmondja, melyik árusnál éri meg vásárolni. Egyébként minden van a boltokban, de drágábban, mint itthon. A fagyijukat feltétlenül kóstoljátok meg. 1 EU-ért nem egy gombócot kapsz, hanem spaknival kenik fel a tölcsérre, egy adag kb. 2-3 gombóc fagyinak felel meg. Jó utat nektek. Biztos vagyok benne, hogy jól fogjátok magatokat érezni. Katától Marmarasról még egyetlen utas sem jött haza elégedetlenül. Inkább vissza járunk.
Olajos Eszter Dátum: 2014-07-28 15:48:59
Tóth Henrietta írta ekkor: 2014-07-28 11:01:50
Szia Eszter! Kata, az idegenvezető részletesen el fogja mondani milyen fakultatív programokra lesz lehetőség és pontosan mit is tartalmaznak ezek a programok, biztos vagyok benne, hogy több is el fogja nyerni a tetszéseteket. Én már többször voltam a Toroneos-i hajókiránduláson, nagyon jó program. Gyönyörű helyeken halad a hajó, megáll nyiltvizi fürdőzni. Megáll Pefkohoriban ahol vásárlásra, nézelődésre, étkezésre van lehetőség. Megáll egy gyönyörű homokos partszakaszon, ahol lehet napozni, van egy "ÜVEGTIGRIS" is a parton, ahol tudsz frissítő innivalókat vásárolni magadnak. Napernyők, napágyak, tiszta tengervíz. A hajón közben készítik az ebédet. Nagyon jó hangulatú kirándulás. Szerencsés esetben még delfineket is láthatsz. Idén is megyek Marmarasra, tuti idén sem hagyom ki ezt a programot. Voltam még az Athosi hajókiránduláson. Nagyon sok dolgot elmondtak a kolostorokról, igazán érdekes kirándulás. Sok-sok delfint láttunk, sokáig haladtak a hajónk mellett. A görög esten is voltam már Marmarason. Gyönyörű hely, tartalmas, színvonalas program, fantasztikus étel-ital választék. Amit még szerintem nem szabad kihagyni, az a Sithonia túra. Eszméletlen jó program. Mindent megtudsz a környékről, sok csodálatos helyet megnézhetsz. A többi programon sajnos még nem voltam, de valószinüleg még lesz rá módom, hogy bepótoljam. A mosdó használathoz tudok még hozzá szólni. A buszvezetők mindig arra törekszenek, hogy ingyenes, tiszta, igényes helyeken álljanak meg. Talán egy helyen, szoktunk fizetni, az is visszafelé a Duty Free Shopnál, bár idén nem használtam azt a mosdót így nem tudom szedtek-e pénzt. Az biztos, hogy 2000 óta ott mindig fizetnem kellett, de csak 50-60 centet. Voltam már Marmarason májusban, júniusban, szeptemberben, de eddig még mindig nagyon jó időnk volt. Ha véletlenül esik is az eső, az nem olyan mint itthon. Egy kicsit esik, aztán egy óra múlva már csont száraz minden, nyoma sincs annak, hogy esett. Tavaly a musaka, suvlaki 6-8 EU volt, a gyros pedig 2-2.70 EU. 13 EU-ért már komplett tengeri herkentyűs ételt ettünk, körettel. Remélem hasznos infókat írtam le. Nagyon szép nyaralást kívánok nektek.
Szia Heni! Nagyon köszönöm a tartalmas választ! Úgy tűnik, tuti jó helyen fogunk nyaralni. :) Annyit még, hogy a szupermarket árai, péksüti, tej,stb. hasonló, mint itthon? Köszönöm még egyszer a segítséget! Neked is kellemes utat és jó pihenést!!