Szia Eszter! Kata, az idegenvezető részletesen el fogja mondani milyen fakultatív programokra lesz lehetőség és pontosan mit is tartalmaznak ezek a programok, biztos vagyok benne, hogy több is el fogja nyerni a tetszéseteket. Én már többször voltam a Toroneos-i hajókiránduláson, nagyon jó program. Gyönyörű helyeken halad a hajó, megáll nyiltvizi fürdőzni. Megáll Pefkohoriban ahol vásárlásra, nézelődésre, étkezésre van lehetőség. Megáll egy gyönyörű homokos partszakaszon, ahol lehet napozni, van egy "ÜVEGTIGRIS" is a parton, ahol tudsz frissítő innivalókat vásárolni magadnak. Napernyők, napágyak, tiszta tengervíz. A hajón közben készítik az ebédet. Nagyon jó hangulatú kirándulás. Szerencsés esetben még delfineket is láthatsz. Idén is megyek Marmarasra, tuti idén sem hagyom ki ezt a programot. Voltam még az Athosi hajókiránduláson. Nagyon sok dolgot elmondtak a kolostorokról, igazán érdekes kirándulás. Sok-sok delfint láttunk, sokáig haladtak a hajónk mellett. A görög esten is voltam már Marmarason. Gyönyörű hely, tartalmas, színvonalas program, fantasztikus étel-ital választék. Amit még szerintem nem szabad kihagyni, az a Sithonia túra. Eszméletlen jó program. Mindent megtudsz a környékről, sok csodálatos helyet megnézhetsz. A többi programon sajnos még nem voltam, de valószinüleg még lesz rá módom, hogy bepótoljam. A mosdó használathoz tudok még hozzá szólni. A buszvezetők mindig arra törekszenek, hogy ingyenes, tiszta, igényes helyeken álljanak meg. Talán egy helyen, szoktunk fizetni, az is visszafelé a Duty Free Shopnál, bár idén nem használtam azt a mosdót így nem tudom szedtek-e pénzt. Az biztos, hogy 2000 óta ott mindig fizetnem kellett, de csak 50-60 centet. Voltam már Marmarason májusban, júniusban, szeptemberben, de eddig még mindig nagyon jó időnk volt. Ha véletlenül esik is az eső, az nem olyan mint itthon. Egy kicsit esik, aztán egy óra múlva már csont száraz minden, nyoma sincs annak, hogy esett. Tavaly a musaka, suvlaki 6-8 EU volt, a gyros pedig 2-2.70 EU. 13 EU-ért már komplett tengeri herkentyűs ételt ettünk, körettel. Remélem hasznos infókat írtam le. Nagyon szép nyaralást kívánok nektek.
Szia Heni!
Nagyon köszönöm a tartalmas választ!
Úgy tűnik, tuti jó helyen fogunk nyaralni. :)
Annyit még, hogy a szupermarket árai, péksüti, tej,stb. hasonló, mint itthon?
Köszönöm még egyszer a segítséget!
Neked is kellemes utat és jó pihenést!!